« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Україна зберігає Євробаскет–2015

Україна зберігає Євробаскет–2015

Обрання нашої країни місцем проведення фіналь­ної частини континентальної баскетбольної першості 2015 року вселило позитивний настрій у серця бага­томільйонної армії шанувальників гри помаранчевим м’ячем. Однак останні політичні події та пертурбації на владному олімпі поставили під питання проведен­ня в Україні баскетбольного Євро–2015.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Як відомо, на береги Дніпра чем­піонат Європи з баскетболу має завітати влітку 2015 року: в турнірі братимуть участь 24 найкращі баскетбольні коман­ди континенту, глядачі побачать 90 захоплюючих матчів на новісіньких аренах, які до того часу мають поста­ти в Києві, Львові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі й Харкові.

Однак нещодавно голова оргко­мітету Євробаскету–2015 Маркіян Лубківський офіційно заявив про неможливість проведення повно­цінної підготовки до головного бас­кетбольного турніру Старого Світу. Він зазначив, що через складну еко­номічну й політичну ситуацію, а та­кож агресію Російської Федерації наша держава може передати право на проведення турніру іншій країні. При цьому Маркіян Лубківський вважає можливим проведення Євробаскету–2015 іншими претен­дентами, а ФІБА-Європа могла б на­дати Україні право на ЧЄ–2017.

Така заява вітчизняного функціо­нера спричинила справжній перепо­лох. Справа в тому, що в континен­тальній баскетбольній організації ФІБА-Європа й без того виникало чи­мало сумнівів щодо спроможності України підготувати й провести Єв­робаскет на тлі подій, що відбувають­ся в нашій країні. І на Заході дедалі частіше лунають пропозиції забрати Євробаскет в України, зокрема готов­ність прийняти ЧЄ–2015 висловили Франція, Латвія та Польща. Але тако­го удару в спину від власного чинов­ника вітчизняні баскетбольні вболі­вальники відверто не чекали.

Тож уся спортивна верхівка краї­ни змушена була наввипередки спростовувати бажання України по­збутися ЧЄ–2015. Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов повідомив, що ми ніколи не відмовлялися і не збираємося відмовлятися від прове­дення цього заходу, адже турнір є стратегічним проектом з розвитку спортивної інфраструктури України. Наразі головним питанням організа­ції і проведення Євробаскету–2015 за­лишається перегляд кошторису тур­ніру. Раніше в нього готові були вкласти 8 млрд грн, наразі йдеться про суму орієнтовно в 1,1 млрд. Лево­ву частку фінансування має бути по­кладено на приватних інвесторів.

Віце-президент Федерації баскет­болу України, президент дніпропе­тровського БК «Дніпро» Валерій Кон­дратьєв вважає, що поки немає під­став говорити про перенесення Євробаскету–2015 до іншої країни. Він підтвердив, що існують певні трудно­щі з фінансуванням проекту з боку держави, проте підкреслив важливу роль приватних інвесторів, які вико­нують взяті на себе зобов’язання.

Буквально днями президент ФБУ Олександр Волков заявив, що арени для Євробаскету–2015 побудують вчасно, на сьогодні ж під сумнівом перебуває хіба що доля арени в Хар­кові, спорудженням якої опікувалася група компаній ВЕТЕК бізнесмена Сергія Курченка, оголошеного в роз­шук. А після зустрічі в Мюнхені з представниками ФІБА-Європа голо­вний баскетболіст країни повідомив, що Євробаскет залишається в Украї­ні. «Ми довго радилися. Я пояснював політичну, економічну ситуацію, по­інформував про підготовку арен та прийдешні перспективи. Члени ФІБА-Європа прийняли рішення, що Євро­баскет залишається в Україні. Єдине, ми повинні тримати їх у курсі полі­тичних реалій та найближчим часом підготувати новий план підготовки», – поінформував Олександр Волков.

 

ЗГАДАЛИ ПРО ОЛІМПІЙСЬКЕ «ЗОЛОТО» Й ІНШІ МЕДАЛІ

У загальному заліку Кубка націй жіноча збірна України посіла підсумкове четверте місце, гарантувавши собі максимальну квоту і на наступний сезон. Чоловіча збір­на України в командному заліку фінішувала восьмою.

Володимир Полєтаєв

cпеціально для «ПВ»

Перемогу в загально­му заліку Кубка націй і в чоловіків, і в жінок здобула команда Норвегії.

Але й для наших стріляючих лижниць сезон видався на­прочуд вдалим. Тож Олену Підгрушну, Юлію Джиму, Віту й Валентину Семеренко, на­ставників збірної та прези­дента Федерації біатлону України Володимира Бринза­ка в Олімпійському домі ві­тали президент НОКу Сергій Бубка і міністр молоді та спорту Дмитро Булатов.

Спортивні керівники приві­тали дівчат та тренерський склад з блискучими перемо­гами, разом згадали найяскравіші моменти Олімпій­ських ігор, після чого вручи­ли їм квіти та пам’ятні пода­рунки, побажавши гарного відпочинку та нових пере­можних виступів. Дмитро Булатов зазначив, що най­ближчим часом усі фінансо­ві зобов’язання перед олім­пійськими чемпіонками та їх тренерами за здобуті наго­роди Ігор–2014 будуть вико­нані державою в повному обсязі.

Нагадаємо, що цього сезону крім олімпійського «золота» та «бронзи» вітчизняні біат­лоністки вибороли п’ять на­город на останній світовій першості, а на етапах Кубка світу поповнили скарбничку української збірної сімома медалями.

 

НА ЧАСІ – ОЛІМПІЙСЬКІ ПРОГРАМИ

Днями президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка під час семінару-наради з голо­вами регіональних відділень запев­нив, що всі заявлені олімпійські про­грами буде виконано.

НОК продовжує роботу задля виконання всіх ра­ніше оголошених та за­тверджених Генеральною асамблеєю НОКу програм та проектів, зазначив го­ловний олімпієць країни. «Попри складну ситуацію в країні Національний олімпійський комітет і його осередки працюють консолідовано, злагодже­но, ефективно. Це важли­во, адже спорт і олімпій­ський рух завжди об’єднували людей і несли мир, єдність, добро і бла­гополуччя», – наголосив Сергій Бубка. Він також повідомив, що в усіх об­ластях наразі активно проводяться Всеукраїн­ські олімпійські проекти, спрямовані передусім на молоде покоління. Зокре­ма, йдеться про акції «Олімпійське лелеченя», «Олімпійські уроки», Do like Olympians та багато інших. Загалом від почат­ку року по всій Україні На­ціональним олімпійським комітетом та його відді­леннями проведено 149 заходів.

Учасники засідання обмі­нялися думками, ідеями та пропозиціями щодо розвитку олімпійського руху та спорту в регіонах.

 

ВІСІМ МЕДАЛЕЙ ІЗ  ТБІЛІСІ

З етапу Гран-прі з дзюдо, який 23 бе­резня завершився в грузинській сто­лиці, збірна України повернулася з ві­сьмома нагородами.

У Тбілісі українці завою­вали «золото», три «срі­бла» і чотири «бронзи». На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зій­шов Артем Блошенко (ва­гова категорія 100 кг), по­ступилися у фінальних схватках Георгій Зантарая (66 кг), Марина Черняк (48 кг), Вікторія Туркс (78 кг), змушені були вдо­вольнитися третім місцем Вадим Синявський (90 кг), Станіслав Бонда­ренко (понад 100 кг), Те­тяна Левицька (52 кг) і Шушана Гевондян (57 кг).

Здобувши загалом вісім медалей етапу Гран-прі, збірна України зуміла по­сісти п’яте загальноко­мандне місце серед 23 країн-учасниць змагань.

 

САЛАДУХА ПІДКОРИЛА ЄВРОПУ

Нашу співвітчизницю Ольгу Саладуху визнано кращою легкоат­леткою лютого в Європі за версією ЄА. Українка в лютому виграла змагання з потрійного стрибка в Обонні (14,60 м), після чого стала чемпі­онкою України, повторивши найкращий результат сезону в світі (14,65 м).

На думку експертів, журналістів і вболівальників, які брали участь у голосу­ванні, українка випередила росіянку Марію Кучіну (стрибки у висоту) й шведку Абебу Арегаві (біг на 1500 м), які посіли відповідно другу та третю сходинки в європейській табелі про ранги вподобань.

У чоловіків кращим легкоатлетом останнього зимового місяця визнано француза Рено Лавіллені, який на турнірі «Зірки жердини» у Донецьку вста­новив світовий рекорд із стрибків з жердиною (6,16 м).

29.03.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання