« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Найкращий подарунок

Найкращий подарунок

За підсумками двоматчового про­тистояння з італійською «Ро­мою» донецький «Шахтар» впевне­но подолав бар’єр 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Загальний раху­нок 6:2 на користь гірників не зали­шає сумнівів, що чемпіони України мають серйозні плани якнайкра­ще проявити себе в розіграші най­престижнішого футбольного клубного турніру планети.

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ 1/8 ФІНАЛУ

«Рома» – «Шахтар» – 2:3

(Рац, 28, автогол, Менез, 61 – Жадсон, 29, Коста, 36, Луїс Адріано, 42).

«Шахтар» – «Рома» – 3:0

(Хюбшман, 18, Вілліан, 58, Едуардо, 87).

Італійська «Рома» – ко­манда хоча й уславле­на, але останнім часом вагомими досягнення­ми не переобтяжена. Навряд чи їй удасться по­повнити клубний музей бодай одним трофеєм у цьому сезоні. Принаймні, з мріями про тріумф у Лізі чемпіонів футболісти вже розпрощалися.

А допомогли їм позба­витися останніх ілюзій гравці «Шахтаря». Після першого матчу римляни в серії А примудрилися по­ступитися ще й «Дженоа» з рахунком 3:4, виграючи по ходу зустрічі 3:0, після чого на тренерській лаві «вовків» Клаудіо Раньєрі змінив екс-форвард ко­манди 36-річний Вінчен­цо Монтелла. Однак на­віть поява колишнього ха­ризматичного нападника біля керма італійського гранда не спроможна була створити диво. В яке, схоже, не надто й вірили на Апеннінах. Принай­мні, в планах президента «Роми» Розелли Сенсі ві­зит до Донецька не зна­чився...

Зрештою, воно й на кра­ще. Бо особливого задово­лення пані Сенсі від поба­ченого не отримала б. На­віть навпаки – радше за все, була б розчарована своїми підопічними. Не реалі­зований Марко Борьєлло пенальті – найреальніший шанс італійців «розмочи­ти» ворота Андрія П’ятова, але голкіпер української збірної парирував удар форварда з «точки». В ін­шому «Рома» запам’яталася невиправдано грубою, жорсткою і навіть жорсто­кою грою. І видалення Мек­сеса не повинне було зали­шатися єдиним у цьому матчі – разом з ним головний арбітр зустрічі Говард Вебб достроково відправи­ти до роздягальні мав би ще й Борьєлло і де Россі.

Неспортивна поведінка ще нікому не допомагала добитися позитивного ре­зультату, що підтвердив і поєдинок у Донецьку. Не знайшовши вагомих контраргументів технічній та високоорганізованій ко­манді Мірчі Луческу, «Рома» була відверто «по­хована» під донецькими териконами. А поки рим­ляни шукатимуть шляхи виходу зі свого безрадісно­го становища, «Шахтар» чекатиме на церемонію жеребкування чверть- та півфінальної стадій Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги Єв­ропи УЄФА сезону–2010/11, яка 18 березня відбудеться у штаб-квартирі УЄФА у швейцарському Ньйоні.

 

 

ПОРАЗКА ЗА КРОК ДО ПЕРЕМОГИ

Із 4 по 6 березня національна збірна України на кортах харківського Палацу спорту «Локомотив» проводила матч Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Деві­са проти опонентів з Нідерландів. У наднапруженому поєдинку, в якому зійшлися дві молоді амбітні коман­ди, перемогу «на фінішній стрічці» вирвали гості – 3:2.

Згідно з результата­ми жеребкування, розпочинати дво­бій з голландцями випало першому номеру української збір­ної Сергію Стаховському (в останньому рейтингу АТР – № 38), який схрестив ракетки з другим номером суперників Робіном Хаазе (№ 56). Перші два сети лі­дер «синьо-жовтих» доволі легко записав собі до акти­ву, але поставити пере­можну крапку в третьому не вдалося – Хаазе виявив­ся вправнішим на тай-брейку. Наступна партія також залишилася за гол­ландцем, але у вирішаль­ному п’ятому сеті Стахов­ський знову взяв гору. У підсумку все ж тріумфу­вав українець – 6:1; 6:4; 6:7; 4:6; 6:2. Ілля Марченко (№ 99) всіляко намагався під­хопити почин Стаховсько­го, однак лідер «помаран­чевої» збірної Тімо де Бак­кер (№ 53) виявився силь­нішим – 7:6(3); 7:6(6); 6:4.

Зважаючи на резуль­тат першого ігрового дня, особливої ваги набула су­ботня парна зустріч. Капі­тан української збірної Орест Терещук одразу за­явив на матч «основний» склад – зіграну в попере­дніх матчах пару Сергія Стаховського і Сергія Буб­ки. Натомість честь Ні­дерландів мали захищати Ессе Хута-Галунг і Томас Схоорель, однак капітан команди Ян Сімерінк ви­рішив також кинути в бій головних виконавців. На­пружений поєдинок закін­чився перемогою де Бак­кера і Хаазе в чотирьох партіях – 7:6; 6:7; 6:4; 7:6.

У неділю Сергій Ста­ховський ще раз зрівняв шанси команд, знов таки в надзвичайно складному п’ятисетовому поєдинку здолавши опір Хута-Галунга – 6:1; 6:4; 3:6; 6:7; 6:4. Тож доля командної зустрічі вирішувалася в протистоянні Марченка з Хаазе. Українець горував у перших двох сетах, але віддавши суперникові третій на тай-брейку, від­дав, зрештою, і матч (7:6; 6:1; 6:7; 4:6; 2:6).

Відтак восени збірна України виборюватиме право залишитися у Пер­шій групі Кубка Девіса. Суперник нашої команди стане відомим у липні.

 

ВШАНУВАЛИ СПОРТСМЕНКУ СІЧНЯ

Національний олімпійський комітет України з листопада 2005 року щомісяця визначає кращо­го спортсмена, а починаючи з січня 2008-го вша­новує і найкращого тренера. У першому місяці 2011 року Експертною комісією НОК найвагомі­шими визнані здобутки Любові Шуліки, яка в січні здобула «золото» в спринтерській гонці та срібну нагороду в кейріні на етапі Кубка світу з велотреку в Пекіні, та її особистого наставни­ка Сергія Базіна.

Нагородження спортсмен­ки співпало з проведенням засідання Української ака­демії спорту, тож Любов Шуліка заслужену нагороду отримала в присутності ле­генд вітчизняного спорту, олімпійських чемпіонів та переможців і призерів між­народних змагань.

«Чудове досягнення нашої молодої спортсменки, яка блискуче виступала і пере­магала на юніорському рів­ні, а зараз не менш вдало і впевнено представляє нашу країну на найпре­стижніших дорослих зма­ганнях, гідне визнання», – зазначив президент НОК Сергій Бубка та по­бажав Любові вдалих виступів та успіху в бо­ротьбі за ліцензію на Ігри ХХХ Олімпіади в Лондоні. Відзначив головний олімпієць кра­їни й особистого настав­ника спортсменки Сер­гія Базіна. «Сергій Мико­лайович має свій власний секрет, як здобувати олім­пійські медалі в жіночому велотреку. Його вихованки Ірина Янович у Сіднеї–2000 і Леся Калитовська в Пекіні–2008 здобули для України бронзові олімпій­ські нагороди. Тож хочу по­бажати, аби олімпійський трек Лондона став для вас та ваших спортсменок «срібним», а ще краще – «золотим», – зазначив Сер­гій Бубка. Також слова по­дяки пролунали на адресу колективу Федерації вело­спорту України та її прези­дента Бориса Іванова.

 


ПОДЯКА ВІД ПРЕЗИДЕНТА МОК

Під час урочистої церемонії відкриття зимово­го чемпіонату України та чемпіонату країни з плавання серед молоді, яку приймав дніпропетровський Палац водних видів спорту «Метеор», заслужені нагороди за успішний виступ на I літніх Юнацьких Олімпійських іграх у Сінга­пурі отримали наші юні плавці.

Так, дворазовий чемпіон І ЮОІ, майстер спорту між­народного класу України з плавання Андрій Говоров отримав Подяку президента Міжнародного олімпійсько­го комітету Жака Рогге за внесок у спадщину перших в історії Юнацьких Олімпій­ських ігор 2010 року в Сінга­пурі (віддав частину своєї переможної екіпіровки до Олімпійського музею в м. Лозанні), а чемпіон юнацької першості Європи 2010 року, майстер спорту України міжнародного класу з плавання Максим Шембе­рєв – Подяку Оргкомітету І ЮОІ за участь в Європей­ському етапі естафети олім­пійського вогню, що прохо­див у Берліні в липні 2010 року. Також хлопці отрима­ли цінні книги від президен­та Національного олімпій­ського комітету України Сер­гія Бубки і подарунки від об­ласного відділення НОК та особисто керманича осе­редку Андрія Павелка, який і виконав почесну місію вру­чення заслужених нагород юним спортсменам.

Відзначив плавців і вітчиз­няний Уряд. За внесок в успішний виступ збірної України на I ЮОІ в Сінгапурі пам’ятними подарунками, грамотами і відзнаками Ка­бінету Міністрів України на­городжені Андрій Говоров, його особистий тренер Кос­тянтин Карташов, Дарина Зевіна та її батько й настав­ник Юрій Зевін.

Матеріали сторінки підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, «ПВ»

10.03.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання