« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Активні в роботі, вправні у спорті

Активні в роботі, вправні у спорті

Закарпатська обласна орга­нізація профспілки працівни­ків охорони здоров’я спіль­но з управлінням охорони здоров’я облдержадміністра­ції прагнуть на практиці до­вести переваги здорового способу життя, необхідність залучення працівників галузі до масових занять фізкульту­рою і спортом.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Традиційним для профспілки стало проведення літніх га­лузевих спартакіад, зимових першостей із гірськолижно­го спорту, масових змагань у трудових колективах. Про ці досяг­нення йшлося на пленумі галузево­го обкому профспілки, на якому роз­глянуто питання про підсумки спортивно-масової, оздоровчої та культурно-масової роботи в галузі.

Як зазначив голова обласної орга­нізації профспілки Володимир Турок, XIII літня галузева спартакі­ада була наймасовішою в області – в її фінальних змаганнях на ужгород­ському стадіоні «Авангард» узяли участь 42 команди закладів та уста­нов охорони здоров’я, санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» – усьо­го близько 1200 учасників. 25 команд вийшли на старт змагань із гірсько­лижного спорту, що відбулися на базі спортивного клубу «Синяк» у Мукачівському районі. Виступаючи на XXIII обласній міжгалузевій спар­такіаді профспілок Закарпаття в Ужгороді, збірна команда медиків серед 18 команд-учасниць здобула найбільшу кількість призових місць – 9 у 12 видах спорту.

За підсумками спортивного року багато первинних профспілкових ор­ганізацій галузі відзначено нагоро­дами обласної галузевої профспілки у номінації за вагомий внесок у роз­виток фізичної культури і спорту, за­лучення працівників і членів їхніх сімей до спортивно-масової роботи. У відповідних номінаціях за особис­тий внесок у розвиток фізкультури та спорту, високі спортивні досяг­нення нагороджено також керівни­ків медичних і санаторних закладів, кращих спортсменів, членів суддів­ської колегії спартакіади медиків. Нагороди вручили голова Закарпат­ської обласної організації профспіл­ки працівників охорони здоров’я Во­лодимир Турок, заступник началь­ника управління охорони здоров’я ОДА Володимир Кузьмик, заступник голови обласної ради профспілок Василь Захарець та інші.

 

 

ЗІГРАЄМО З «ДРІМ-ТІМ»

У понеділок у Барселоні відбулася урочиста церемонія жеребкування фінальної частини чемпіонату світу, яка з 30 серпня по 14 ве­ресня проходитиме в Іспанії. Нагадаємо, що національна збірна України вперше кваліфі­кувалася на світову першість, пробившись минулого року на чемпіонаті Європи до сек­стету провідних збірних континенту.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

cпеціально для «ПВ»

Для початку 24 збірні, які виборюватимуть звання найсильнішої баскетбольної збір­ної планети, згідно з рей­тингом ФІБА і географічним принципом були розподіле­ні на шість кошиків. Українці потрапили до четвертого ра­зом із командами екс-Югославії – Хорватією, Словені­єю та Сербією. Відповідно, на груповому етапі світової першості ми з ними вже ніяк не могли пересіктися.

Долею жереба нам випало грати у групі «С» разом з чин­ними чемпіонами світу збір­ною США та командами До­мініканської Республіки, Ту­реччини, Фінляндії та Нової Зеландії. У групі «А» будуть представлені Іспанія, Сербія, Франція, Бразилія, Єгипет та Іран; до складу групи «В» по­трапили Філіппіни, Сенегал, Пуерто-Ріко, Аргентина, Гре­ція, Хорватія; секстет «D» утворює Словенія, Литва, Ан­гола, Корея, Мексика та Ав­стралія. До 1/8 фіналу ви­йдуть по чотири найкращі ко­манди з кожної групи.

Президент Федерації бас­кетболу України Олександр Волков зізнався, що хотів, аби ми потрапили до однієї групи зі збірною США, але європейські збірні також ви­сокого класу у нас в групі.

«Із завтрашнього дня ми по­чнемо готуватися до цих серйозних змагань, зроби­мо все для того, щоб забез­печити відповідний підго­товчий процес і умови для того, щоб Майк Фрателло якомога краще зміг підготу­вати збірну до чемпіонату світу, і наша команда зро­бить усе, щоб вийти з гру­пи», – наводить його комен­тар офіційний сайт Федера­ції баскетболу України.

Підготовка збірної України до чемпіонату світу 2014 року розпочнеться в липні.

  • Календар ігор збірної України:

30 серпня Україна – Доміні­канська Республіка

31 серпня Фінляндія – Україна

2 вересня Україна – Туреччина

3 вересня Нова Зеландія – Україна

4 вересня Україна – США

 

 

 «КУБОК СПІВДРУЖНОСТІ» – У НАШОЇ МОЛОДІЖКИ

З 24 січня по 2 лютого у Санкт-Петербурзі (Росія) тривав ХХІІ Міжнарод­ний турнір «Кубок співдружності», в якому за перемогу змагалися 12 мо­лодіжних команд, у складі яких ви­ступали гравці не старші 1993 року народження. У фінальному двобої українська збірна не залишила жод­них шансів господарям турніру – 4:0.

Груповий раунд змагань підопічні Сергія Ковальця подолали без проблем, обігравши по черзі одно­літків з Киргизстану (2:0), Естонії (2:0) та Таджикистану (4:1). У чвертьфіналі українці розгромили ли­товців (4:1), а у півфіналі здолали опір білорусів (1:0). У фіналі на наших співвітчизників чекала збірна Росії, яка минулого року у вирішальному мат­чі виявилася сильнішою – 4:2. Але цьогоріч україн­ці сповна поквиталися з господарями турніру, від­вантаживши у їхні ворота чотири «сухі» м’ячі.

Окрім головного трофею турніру, українці здобули ще й кілька індивідуаль­них нагород. Так, кра­щим гравцем турніру став капітан української команди київський дина­мівець Владислав Каліт­вінцев, кращим ворота­рем визнано голкіпера полтавської «Ворскли» Олександра Ткаченка, а приз кращого нападника турніру отримав форвард донецького «Шахтаря» Леонід Акулінін.

 

 

ВОЛОДИМИР БОКСУВАТИМЕ З АВСТРАЛІЙЦЕМ

Минулого понеділка було офіційно оголошено про підписання контрак­ту на проведення бою чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBА, WBO, IBF та IBO Володимира Кличка проти австралійця Алекса Леапаї.

Поєдинок відбудеться 26 квітня у німецькому місті Оберхаузен на аре­на «Кьоніг-Пілснер», яка вміщає 12 500 глядачів.

Алекс Леапаї виборов право битися з Кличком-молодшим, одностайним рішенням суддів здолав­ши непереможного доти російського бійця Дениса Бойцова. Австралієць має в активі 30 перемог на професійному ринзі, 4 поразки і 3 нічиї. Як ін­формує klitschko-brothers.com, за перемо­гу над українським су­пертяжем претендент отримає 6 мільйонів до­ларів, якщо ж програє – лише один мільйон.

 

 

ПІДГРУШНА – СПОРТСМЕНКА СІЧНЯ

Національний олімпійський комітет визнав капітана збірної України з біатлону Олену Підгрушну найкращою спортсменкою січня. Наставників біатлоністки Григорія Шамрая та Ігоря Починка названо найкращими тренерами місяця.

Олена Підгрушна першою з українських спортсменів виборола медаль в олімпійському 2014 році. На етапі Кубка світу в німецькому Оберхові на по­чатку січня наша співвітчизниця фінішувала третьою у спринтерській гонці.

Варто також відзначити гарну тенденцію наших лідерів біатлону напе­редодні сочинської Олімпіади, офіційне відкриття якої відбудеться уже 7 лютого. Останнього місяця минулого року найкращою спортсменкою грудня була визнана ще одна представниця стріляючих лижниць – після тріумфальних виступів на етапах світового Кубка це престижне звання було присвоєно Валентині Семеренко.

09.02.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання