« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Хто поїде на Олімпіаду?

Хто поїде на Олімпіаду?

7–23 лютого в російському місті Сочі проходитимуть XXII зимові Олімпійські ігри, на яких розігруватимуться 98 комплектів нагород. Минулого тижня Ви­конавчий комітет Національного олімпійського комітету України затвердив остаточний склад учасників, які представлятимуть Україну на головних зимо­вих стартах чотириріччя.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Україну на першій зимовій Олімпіаді, яку прийматиме Росія, представлятимуть 42 спортсмени. Вони виступа­тимуть у 9 з 15 видів спорту: біатлоні (11 спортсменів), фігурно­му катанні (6), санному спорті (6), фристайлі (6), лижних перегонах (7), гірськолижному спорті (2), сноубор­дингу (2), лижному двоборстві та шорт-треку (по 1).

За словами президента Національ­ного олімпійського комітету України Сергія Бубки, кожному спортсмену, щоб отримати ліцензію та змагатись із найсильнішими атлетами плане­ти, потрібно було пройти складний кваліфікаційний відбір.

«Потрапляння до національної олімпійської збірної – це вже досяг­нення, враховуючи матеріально-технічну базу зимових видів спорту в Україні, яка вже давно потребує кардинального поліпшення. Великі надії в цьому ми пов’язуємо з пода­чею заявки на право проведення в Україні зимових Олімпійських ігор–2022, що дозволить істотно розвину­ти спортивну структуру як для зимо­вих, так і літніх видів спорту», – за­значив головний олімпієць країни.

За словами керманича НОК, за­гальна сума бюджету, яку комітет передбачив на Сочі, становить 35 млн грн. У ній враховано і стипен­дії спортсменам та тренерам, фінан­сову допомогу федераціям на підго­товку спортсменів, придбання спе­ціальної спортивної форми, інвен­тарю та обладнання, забезпечення заключних передолімпійських збо­рів, наукове та антидопінгове забез­печення тощо.

У свою чергу міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін зазначив, що з державного бюджету на підго­товку спортсменів до Ігор у Сочі за період 2011–2013 років було виділено 109 млн грн. «На сьогодні держава в повному обсязі виконала всі зобов’язання щодо забезпечення вдалого виступу українських спортсменів у Сочі. Зокрема, перед­бачені солідні преміальні – 125, 80 і 55 тис. дол. США в еквіваленті від­повідно до ґатунку завойованої на­городи. Такі ж премії передбачені і для тренерів медалістів», – додав міністр.

 

Склад національної олімпійської збірної України на XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі

Біатлон

Дериземля Андрій

Седнєв Сергій

Семенов Сергій

Прима Артем

Підручний Дмитро

Джима Юлія

Підгрушна Олена

Семеренко Валентина

Семеренко Віта

Бурдига Наталія

Панфілова Марія

Гірськолижний спорт

Мацьоцька Богдана

Мицак Дмитро

Лижне двоборство

Пасічник Віктор

Лижні перегони

Шевченко Валентина

Антипенко Тетяна

Григоренко Катерина

Перехода Руслан

Красовський Олексій

Анцибор Марина

Лісогор Марина

Санний спорт

Кісь Андрій

Мандзій Андрій

Стецків Олена

Шхумова Олена

Оболончик Олександр

Захарків Роман

Сноубординг

Чундак Аннамарі

Пеняк Йосип

Фігурне катання

Танцювальна пара

Хеккен-Кенеді Шиван/

Дунь Дмитро

Парне катання

Лаврентьєва Юлія/

Рудик Юрій

Одиночне катання

Попова Наталія

Годорожа Яків

Фристайл

Абраменко Олександр

Діденко Надія

Мохнацька Надія

Новосад Анастасія

Полюк Ольга

Пуздерко Микола

Шорт-трек

Власова Софія

 

ДЕСЯТИЙ ЕТАП СЕРГІЯ БУБКИ

У заключному етапі естафети Олім­пійського вогню у м. Сочі братиме участь президент НОК України Сергій Бубка. Він стане одним з тих, хто про­несе факел не тільки по вулицях сто­лиці Ігор, а й по туристичних місцях передмістя й олімпійських об’єктах.

6 і 7 лютого Олімпій­ський вогонь курсувати­ме вулицями Сочі і фіні­шує на стадіоні «Фішт» під час урочистої цере­монії відкриття XXII зи­мових Олімпійських ігор.

Варто зазначити, що для очільника вітчизняного НОКу, олімпійського чем­піона, 35-разового ре­кордсмена та шестиразо­вого чемпіона світу етап естафети Олімпійського вогню в Сочі стане вже десятим. Уперше Сергій Бубка брав участь у такій церемонії напередодні Олімпійських ігор 2000 року в м. Сіднеї. А під час кількох олімпійських ес­тафет це вкрай відпові­дальне завдання леген­дарному українському олімпійцю доручали на­віть двічі, що свідчить про його надзвичайно високу оцінку як атлета та міжнародного спор­тивного організатора.


НОК ВІДЗНАЧИВ ЖУРНАЛІСТІВ

Наприкінці минулого тижня НОК України вручив цінні призи та пам’ятні дипломи переможцям Всеукраїнського конкурсу серед спортив­них журналістів та ЗМІ і лауреатам конкурсу на кращу спортивну фото­графію за підсумками 2013 року.

Конкурс із визначення кращих журналістів та ЗМІ триває 13 років, а в звітному році НОК отри­мав рекордну кількість робіт з 24 регіонів країни (в минулому – з 19). Українські професійні фо­тографи, аматори та діти сьомий рік представля­ють свої роботи в кон­курсі на кращу фотогра­фію. Якщо в попередньо­му конкурсі заявки на­дійшли з 13 регіонів, то в цьому – уже з 22. В Олім­пійському домі подарун­ки лауреатам вручили президент НОК Сергій Бубка та голова Комісії НОК України «Засоби ма­сової інформації та про­паганда олімпійського руху» Олег Волков.

 

НАШІ МУШКЕТЕРИ – КРАЩІ!

Новий сезон українські шпажисти відкрили здобут­тям перемоги в командній першості на етапі Кубка світу, який відбувся 24–26 січня в італійському міс­ті Ліньяно.

Богдан Нікішин, Дмитро Карюченко, Анатолій Ге­рей та Ігор Рейзлін зійшли на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, здолавши у фіналі збірну команду Польщі (17:16). На шляху до вирі­шального поєдинку наші співвітчизники перемогли також команди Ка­захстану (39:34), Італії (45:35) та Ізраїлю (36:30). В особистих змаганнях, які пе­редували командному турніру, шанс потрапити до четвірки найсильніших був одразу в двох українців – Богдана Нікішина та Анатолія Герея, проте вони за­вершили змагання п’ятим і восьмим відповідно.

31.01.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання