« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Топ–10 спортсменів, тренер і Команда–2013

Топ–10 спортсменів, тренер і Команда–2013

Асоціація спортивних журналістів Укра­їни (АСЖУ) щороку визначає кращих із кращих у царині спорту – провід­них атлетів і тренерів країни. От і на­прикінці 2013-го було складено ТОП–10 найсильніших спортсменів, названо кращого тренера та команду України.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Минулий рік у цілому вия­вився успішним для укра­їнських спортсменів. Надто для майстрів фех­тування та легкої атлети­ки, біатлону і водних видів спорту, боротьби та боксу, художньої гім­настики і карате. Втім, представни­ки багатьох інших видів спорту теж мають у своєму активі переможців і призерів чемпіонатів світу, Євро­пи, етапів Кубків світу, великих міжнародних турнірів.

Примітно, що вибір нашої редак­ції практично збігся з думкою про­фільних «акул пера і мікрофона». Так, названий нами «Спортсменом року» Богдан Бондаренко очолив у 2013 році, за версією АСЖУ, ТОП–10 кращих атлетів країни. Минулоріч стрибун у висоту з Харкова і за ре­кордними результатами, і за отри­маними титулами здобув симпатії усіх любителів легкої атлетики пла­нети. Ольгу Харлан, що посіла дру­ге місце у списку спортивних жур­налістів, «ПВ» назвали «Спортсмен­кою року»…

Єдина відмінність – вибираючи кращу збірну, ми відштовхувалися від командних видів спорту, а АСЖУ взяла за основу виступ колективу. Тож кращою командою року було ви­знано збірну України з фехтування, яка завоювала на чемпіонаті світу в Будапешті чотири нагороди. «Золо­то» – в активі команди українських шаблісток (у складі Ольги Харлан, Галини Пундик, Олени Вороніної та Аліни Комащук) і Ольги Харлан в особистій першості. «Срібло» вперше в історії незалежної України здобула збірна команда чоловічої шпаги у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Дмитра Карюченко й Віталія Медведєва, а «бронзу» завоював ра­пірист Ростислав Герцик. Ми ж паль­му першості віддали збірній України з футболу, яка під керівництвом Ми­хайла Фоменка видала «на гора» фе­єричний спурт у груповому турнірі й лише у матчах плей-оф поступила­ся путівкою на чемпіонат світу до Бразилії збірній Франції…

Загалом у чотирнадцятому під­битті «Підсумків спортивного 2013 року» АСЖУ взяли участь понад 600 спортивних журналістів. На їхню думку, його переможцями, призера­ми та лауреатами стали:

«ТОП–10» кращихспортсменів України–2013:

1. Богдан Бондаренко (легка атлетика)

2. Ольга Харлан (фехтування)

3. Володимир Кличко (бокс)

4. Олена Підгрушна (біатлон)

5. Ібрагім Алдатов (боротьба вільна)

6. Ганна Мельниченко (легка атле­тика)

7. Ганна Різатдінова (художня гім­настика)

8. Ілля Кваша (стрибки у воду)

9. Євген Коноплянка (футбол)

10. Аніта Серьогіна (карате)

Кращий тренер року

Заслужений тренер України Віктор Бондаренко – батько і настав­ник чемпіона світу зі стрибків у ви­соту Богдана Бондаренка

Краща команда року

Збірна України з фехтування

 

СПОРТ – У ЦЕНТРІ УВАГИ

У п’яти ДЮСШ та одній СДЮ­ШОР обласних фізкультурно-спортивних товариств «Укра­їна», «Спартак» і «Колос» Закарпаття загалом займа­ються 2,2 тисячі юних спортс­менів, з якими працюють 69 тренерів-викладачів. Напри­кінці минулого року на засі­данні президії Закарпатської обласної ради профспілок (го­лова Іван Король) розглядало­ся питання про роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Сергій Баранчиков

cпеціально для «ПВ»

Вихованці спартаків­ської спортшколи Аннамарі Чундак і Йосиф Пеняк цьогоріч здобули право виступа­ти на Зимових Олімпій­ських іграх у Сочі (Ро­сія). Утім, своїми досяг­неннями пишається кожна спортшкола.

Основна увага на засі­данні президії облпрофради приділялася проблемам дитячого спорту. Йшлося, зокре­ма, про ефективність роботи, фінансування, перспективи діяльності ДЮСШ, реалізацію в області цільових про­грам розвитку фізкуль­тури та спорту, заохо­чення кращих спортс­менів тощо. Федерація профспілок України ви­словила свою позицію щодо питання фінансу­вання ДЮСШ, яку було підтримано.

За підсумками засідан­ня президія облпроф­ради ухвалила поста­нову, в якій передба­чено звернутися до усіх, хто може допо­могти вирішити про­блеми спортшкіл. Зо­крема, до голів місь­ких і районних рад – аби у бюджетах на 2014 рік виділили ко­шти на часткове від­шкодування витрат за оренду приміщень для занять ДЮСШ; до де­партаменту освіти і на­уки, молоді та спорту облдержадміністрації – щодо вирішення пи­тання безплатного проведення занять ви­хованців ДЮСШ на базі загальноосвітніх шкіл області; до Вико­навчої дирекції Фонду соціального страхуван­ня з тимчасової втрати працездатності України – забезпечити із січня 2014 року фінансуван­ня ДЮСШ згідно із за­твердженими кошторисами і договорами.

 

ДЕВ’ЯТЬ МЕДАЛЕЙ ТРЕНТІНО

Наприкінці грудня в італійському Трен­тіно завершилися змагання XXVI Всесвітньої зимової Універсіади. З цього турніру студентська збірна України по­вернулася з дев’ятьма медалями, які вибороли лижники та біатлоністи.

Справжній урожай наго­род в Італії зібрала лиж­ниця Катерина Григорен­ко, яка здобула «золото» та «срібло», а також ви­борола медаль найвищо­го ґатунку з командою в естафеті з Мариною Ан­цибор та Катериною Сер­дюк. У свою чергу, Мари­на Анцибор до «золота» в естафеті додала «бронзу» у гонці вільним стилем.

Традиційно потужно ви­ступили наші біатлоністи. Ще одним мультимеда­лістом Універсіади став Дмитро Підручний. Він здобув перемогу у гонці з масовим стартом, «срі­бло» у змішаній естафеті та «бронзу» у спринті. Під час нагородження за виступ у спринті на п’єдесталі пошани Дми­тро стояв поряд із коле­гою по збірній Віталієм Кільчицьким, який фіні­шував з другим часом. Бронзову нагороду у мас-старті здобула Ірина Варвинець. Разом наші біатлоністи поповнили скарбничку збірної сріб­ними медалями за ви­ступ у змішаній естафеті – відзначилися Ірина Варвинець, Яна Бондар, Віталій Кільчицький і Дмитро Підручний.

Загалом серед 50 країн-учасниць українська збір­на посіла восьме загаль­нокомандне місце.

 

ЩЕ ОДИН КРОК СПАРТАКІАДИ

Учні Хмельницьких закладів профтехосвіти взяли участь у шахових змаган­нях, що відбувалися у рамках спарта­кіади.

Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

У вищому професійному училищі № 25 мірялися шаховим інтелектом сім команд юнаків і чотири колективи дівчат. Перше місце серед юнаків вибо­рола команда центру професійно-технічної освіти торгівлі та харчо­вих технологій, представ­никам професійного лі­цею та ліцею електроні­ки дісталися друге та тре­тє місця відповідно.

У дівчат перше місце ви­борола команда профе­сійного ліцею сфери по­слуг, за ними розташува­лися команди вищого професійного училища № 25 і центру професійно-технічної освіти торгівлі та харчових тех­нологій.

 

 

12.01.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання