« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Шабля, планка і «плямистий»

Шабля, планка і «плямистий»

 Наприкінці грудня є традиція підбивати під­сумки року, що минає. От і редакція «ПВ» ви­рішила визначитися з кращими спортсменами і командою, які тішили нас своїми виступами у 2013-му. А оскільки насправді важко у нашій ба­гатій на спортивні таланти країні обрати кра­щих серед кращих, вибір буде до певної міри суб’єктивним. Але за об’єктивними, як на нашу думку, показниками.

ОЛЬГА ХАРЛАН: ВІРНА РУКА

Попри доволі юний вік уродженка Миколаєва має в своєму спортивно­му доробку цілу галерею нагород, се­ред яких – олімпійське золото 2008 року. А от зійти на найвищу сходин­ку п’єдесталу пошани на чемпіона­тах світу в індивідуальному заліку українці так і не вдавалося – двічі Ольга була другою, одного разу заво­ювала «бронзу». Аж поки цьогоріч не перервала цю прикру тенденцію.

На світовій першості в Будапешті Харлан вперше виборола звання чем­піонки світу в індивідуальному залі­ку. У півфіналі вона з перевагою в один бал перемогла олімпійську чем­піонку 2012 року кореянку Жіон Кім. Причому поступалася критично 12:14, але спромоглася завдати трьох по­спіль переможних уколів. У фіналі проти росіянки Єкатерини Дьяченко Ольга повела 8:1, дозволила суперни­ці наздогнати себе (12:12), але знову сконцентрувалася у вирішальний мо­мент і вирвала перемогу!

Потому Ольга разом з колегами по збірній Галиною Пундик, Оле­ною Вороніною та Аліною Комащук тріумфувала ще й у командній пер­шості. У фіналі чемпіонатів світу українки зустрічаються з росіянка­ми чотири роки поспіль, однак лише цьогоріч здобули перемогу в «золо­тому матчі». Якщо минулого року на «домашній» світовій першості у Києві нашим дівчатам забракло од­ного влучного уколу, то в столиці Угорщини вони уже тріумфували з перевагою в одне-єдине влучання. І знову вирішальне слово сказала Харлан, за рахунку 44:44 принісши команді перемогу.

Крім того, на континентальній першості Ольга Харлан перемогла в індивідуальному турнірі та разом з подругами здобула командне «срібло». Тож не дивно, що за підсумка­ми сезону 2012/2013 Міжнародна фе­дерація фехтування визнала україн­ку кращою шаблісткою світу.

БОГДАН БОНДАРЕНКО: ПІДКОРЮВАЧ ВИСОТИ

Ольгу Харлан за підсумками серпня після тріумфального висту­пу на ЧС у Будапешті визнали кра­щою спортсменкою місяця в країні. Обійшла вона в боротьбі за почесне звання у тому числі й чемпіона сві­ту із стрибків у висоту Богдана Бон­даренка, який виборов найвищу схо­динку п’єдесталу пошани на легко­атлетичній світовій першості, що проходила в Москві.

До столиці Росії українець їхав як один з фаворитів сектору для стрибків у висоту. Цьогоріч Бонда­ренко не просто увірвався до еліти цього виду «королеви спорту», а й став його беззастережним лідером. Результатами виступів Богдан по­чав вражати від самого початку се­зону. Навесні йому підкорилася планка на висоті 2,33 м, на початку літа – уже 2,36 м, а в липні у швей­царській Лозанні на етапі «Діаман­тової ліги» харків’янин підкорив 2,41 м, увійшовши таким чином до елітного клубу тих, хто за «2,40».

Нагадаємо: востаннє планку на цій позначці підкорювали 19 років тому, лише четверо легкоатлетів долали висоту понад 2,40 м, а вище за Бонда­ренка стрибали тільки двоє: леген­дарний кубинець Хав’єр Сотомайор (2,45) і швед Патрік Шеберг (2,42)!

Світову першість у Москві Бонда­ренко виграв упевнено, знову підко­ривши 2,41 м і встановивши тим са­мим рекорд чемпіонатів світу.

Також у 2013 році Бондаренко не знав рівних на командному чемпіона­ті Європи в своїй дисципліні й став пе­реможцем загального заліку «Діаман­тової ліги». Тож нагородою українцеві стало визнання його Європейською федерацією легкої атлетики кращим легкоатлетом року на континенті.

ЗБІРНА УКРАЇНИ З ФУТБОЛУ: «З ЖУРБОЮ РАДІСТЬ ОБНЯЛАСЬ...»

У командних видах спорту наші співвітчизники, на жаль, не такі вже й часті гості у вирішальних раундах найпрестижніших змагань. Був в українців шанс поїхати наступного року до Бразилії на фінальний тур­нір чемпіонату світу, але знову на­шим співвітчизникам забракло… Ба­гато чого, власне, забракло.

А з іншого боку – годі звинувачу­вати хлопців і головного тренера в усіх бідах. Михайло Фоменко очо­лив збірну в критичний період, коли національна команда після трьох матчів мала в активі два очки і її практично вже всерйоз не розгляда­ли як претендента на путівку до Мундіаля. Під орудою старійшини тренерського цеху країни «синьо-жовта» дружина послідовно здола­ла у Варшаві Польщу (3:1), перемо­гла вдома Молдову (2:1), розгромила на виїзді Чорногорію (4:0), «вкатала» у львівський газон Сан-Марино (9:0), мирно розійшлася в Україні з ан­глійцями (0:0), у Харкові дотиснула поляків (1:0), і вже у гостях познуща­лася над санмаринцями – 8:0.

Перипетії плей-оф проти францу­зів немає сенсу згадувати… Вікто­рія над «трикольоровими» у Києві занадто високо підняла планку очі­кувань від нашої дружини, і до цьо­го виявилися неготовими, схоже, ні футболісти, ні вболівальники.

Між тим, минулого тижня ФІФА опублікувала рейтинг збірних за 2013 рік і назвала виступ збірної України «прогресом року» (за 12 мі­сяців наша команда додала 312 очок до рейтингу і пересунулася на 29 по­зицій вгору). Вшосте поспіль кра­щою командою в рейтингу стала збірна Іспанії, наші – на 18-му місці.

 

 

ПРОФСПІЛКА ДЕРЖФІНІНСПЕКЦІЇ ЗАКАРПАТТЯ ПРОВЕЛА СПАРТАКІАДУ

ІІ спартакіада працівників Державної фінансової інспекції в Закарпатській області проходила в ужгородсько­му спортивному комплексі «Юність». Працівники інспекції краю актив­но займаються фізичною культурою і спортом, а завдяки зусиллям адміні­страції і профспілкової організації ще й домагаються високих спортивних результатів на різних змаганнях.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Цьогоріч збірна відомства стала переможцем облас­ної спартакіади держав­них службовців серед об­ласних організацій, торік на VI спартакіаді Держфінінспекції України здо­була друге призове місце. Високу майстерність по­казали держфінінспекто­ри і нині під час обласної галузевої спартакіади, в проведенні якої допома­гала обласна рада ФСТ «Спартак».

У турнірі з міні-футболу перемогу здобула коман­да працівників районів, а у волейболі – м. Ужгоро­да. В індивідуальних ви­дах особистим прикла­дом тон задавав началь­ник Держфінінспекції в Закарпатській області Микола Рябець, який став першим у змаганнях з настільного тенісу і дартсу, був одним з кра­щих бомбардирів фут­больного турніру. Також два перших місця (у ша­хах і дартсі) завоювала Марія Готра. У настільно­му тенісі серед жінок пе­ремогу святкувала Люд­мила Кич, а в змаганнях із шахів серед чоловіків – Анатолій Дубей. Найкра­щими у турнірі з шашок були Лідія Горват та Ва­силь Андрійцьо.

За підсумками усіх видів перше загальнокомандне місце завоювала команда апарату обласної Держфінінспекції. Другим при­зером стала збірна пра­цівників районів, третім – м. Ужгорода. Кубки, меда­лі, почесні грамоти пере­можцям у командному й індивідуальному заліках вручили начальник Держ­фінінспеції в Закарпат­ській області Микола Ря­бець, в. о. голови облради ФСТ «Спартак» Лариса Кравець і головний суддя спартакіади Юрій Мошак.

 

 

 НАГОРОДИ ЗНАЙШЛИ ГЕРОЇВ

Минулого тижня під час проведення Всеукраїнського семінару-наради за участю представників олімпійських осередків з усіх регіонів України нарешті відбулося вшанування найкращих спортсмена і тренера краї­ни за підсумками листопада. Отже, останнього місяця осені лау­реатами премії НОК стали представники української стрільби – бронзовий призер фіналу Кубка світу з кульової стрільби Олег Омельчук та його особистий наставник Сергій Бондар.

Цьогоріч Олег вдало виступав на етапах Кубка світу – з міжна­родних стартів стрілок привіз дві срібні нагороди, а у фіналі бо­ротьби за світовий трофей у Мюнхені виборов бронзову ме­даль у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м. Близьким він був і до призового місця на дистанції 50 м, але в підсумку став лише п’ятим.

28.12.2013


Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання