« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Серйозна гра для серйозних людей

Серйозна гра для серйозних людей

Шаховий турнір, заснований Центральним комітетом Профспілки металургів і гірників України, проводить­ся вже більше 10 років і присвячений пам’яті колиш­нього голови ЦК ПМГУ Анатолія Пожидаєва. Зма­гання традиційно збирають спортсменів достатньо високого рівня, зокрема цьогоріч за перемогу змага­лися 26 кандидатів у майстри спорту (семеро мають рейтинг майстра спорту) і четверо учасників з першим розрядом.

Елеонора Сіліверстова

спеціально для «ПВ»

«У шахах виграє кожен, – говорив гросмейстер Давид Бронштейн. – Якщо ти отримуєш за­доволення від гри, а це найголовніше, то навіть поразка не страшна».

Шлях на шаховий Олімп у кожно­го гравця свій. Хтось починає його в міському клубі, хтось – у шкільній секції або навіть дворі із своїми дру­зями. Звичайно, не всі стають чем­піонами. Але шахи «дають людині світогляд, основні поняття, що до­бре, а що погано, прищеплюють по­чуття часу та простору, вміння при­ймати рішення і нести за нього від­повідальність». Так вважає міжна­родний арбітр Ігор Варицький, голо­вний суддя шахового турніру, при­свяченого пам’яті колишнього голо­ви ЦК ПМГУ Анатолія Пожидаєва.

Анатолій Сидорович – справжній лідер, високий професіонал, неорди­нарна особа – був великим шануваль­ником шахів. Він по-справжньому любив цю гру, відчував і розумів її глибину. І якщо після напруженого робочого дня у нього залишався віль­ний час, він віддавав його шахам. Не­мало зробив Анатолій Пожидаєв для підтримки і розвитку цього виду спорту серед працівників підпри­ємств гірничо-металургійного комп­лексу. Про це, вітаючи учасників V шахового турніру, що відбувся в дні­пропетровському міському шахово-шашковому клубі ім. Й. Уриха, роз­повів заступник голови ЦК ПМГУ Валерій Гавриленко.

Шахісти – працівники гірничо-металургійних підприємств Запо­ріжжя, Донецька, Дніпропетров­ська, Кривого Рогу, Маріуполя, Ми­колаєва, Макіївки, Єнакієвого, Ніко­поля, Орджонікідзе, Комсомольська три дні змагалися в швидких і блис­кавичних шахах та виправдали очі­кування своїх уболівальників. У ре­зультаті безкомпромісної боротьби в турнірі із швидких шахів переміг Володимир Жалдибін (ДП «Укргі­промез», м. Дніпропетровськ), друге місце посів Андрій Скляр (ПАТ «Ма­ріупольський метзавод ім. Ілліча»), на третьому фінішував Олексій Та­ранік (ДП «Укргіпромез»).

У турнірі з блискавичних шахів три учасники набрали однакову кіль­кість балів (по 8,5), тому призові міс­ця було розподілено за допомогою до­даткового коефіцієнта. Відтак перше місце посів Олександр Ляшенко (ПАТ «Південний ГЗК», м. Кривий Ріг), за ним розташувався Олег Бурлай (ВАТ «Запоріжсталь»), а замкнув чільну трійку Олександр Куций (Макіївська філія ПАТ «ЄМЗ», Донецька обл.).

Вдова Анатолія Пожидаєва Вален­тина Миколаївна, почесний гість тур­ніру, і заступник голови ЦК ПМГУ Валерій Гавриленко вручили кожно­му учасникові пам’ятну медаль V ша­хового турніру і нагородили пере­можців грошовими преміями та Гра­мотами ЦК ПМГУ. Валентина Мико­лаївна привітала переможців зма­гань і щиро подякувала Центрально­му комітету профспілки і всім шану­вальникам шахів, що зібралися в Дні­пропетровську, за трепетне ставлен­ня до пам’яті її чоловіка.

«Шаховий турнір імені Анатолія Сидоровича Пожидаєва живе і роз­вивається, – сказав на завершення Валерій Гавриленко. – Шахи – сер­йозна гра для серйозних людей. І тому я впевнений, що через 2 роки ми з вами зустрінемося знову».

 

ПОПОВНИЛИ ПРОФСПІЛКУ ТА СПОРТИВНУ РОДИНУ

Вікторія Мельничук на Ніна Грузевич – випускниці 9-го класу Хмельницької ЗОШ № 31. Нині вони опановують професію секретаря керів­ника, оператора комп’ютерного набору у ви­щому професійному училищі № 25 м. Хмель­ницького. Дівчата добре навчаються й беруть активну участь у громадському житті навчаль­ного закладу.

Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

А ще вони поповнили не тільки профспілко­ву організацію, а й родину спортсменів. Адже п’ять років поспіль Вікторія і Ніна займаються вело­спортом у ДЮСШ управління освіти і науки Хмельницької міської ради, яку очолює Олександр Тіслін.

На всеукраїнських змаганнях вони постійно виборюють призові місця. Приміром, у Феодосії Ніна Грузевич посіла третє місце у Кубку України в гонці критеріум. А в крим­ському Білогорську у багато­денній гонці чемпіонату Укра­їни команда хмельничан, у складі якої були й юні спортс­менки, завоювала першість. Друге місце вибороли наші героїні на чемпіонаті України з маунтенбайку, що проходив нещодавно в Чернівцях.

До слова, дівчата беруть ак­тивну участь у спортивних змаганнях серед закладів профтехосвіти міста. Зокре­ма, в першому виді спартакі­ади з легкоатлетичного кро­су другою і третьою фінішну стрічку перетнули відповідно Вікторія та Ніна. Тепло відгу­кується про своїх вихованців майстер виробничого на­вчання Любов Василівна Пархомюк.

За успіхи в спортивному жит­ті Вікторія Мельничук та Ніна Грузевич нагороджені меда­лями, грамотами, диплома­ми. Нині вони займаються фізичною підготовкою, готу­ються до наступних змагань, аби виборювати першість, захищати честь нашого по­дільського краю.

 

 

УКРАЇНКИ ЗДОБУВАЮТЬ МЕДАЛІ У ХОХФІЛЬЦЕНІ

Другий етап Кубка світу з біатлону приймав австрійський Хохфільцен. Наші дівчата подарувала приємні емо­ції всім уболівальникам цього виду спорту, здобувши «золото» в естафеті та «срібло» у гонці переслідування.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани підня­лися Юлія Джима, Віта і Валя Семеренко та Олена Підгрушна, які тріумфува­ли в естафетній гонці. На першому етапі Джима відстрілялася без прома­хів і передала естафету Віті Семеренко третьою. Та скористалася лише од­ним запасним патроном і також закінчила свій від­різок дистанції у групі лі­дерів. Валя Семеренко хоча й використала два запасних патрони, однак промчала дистанцію з неймовірною швидкістю і передала естафету Під­грушній з майже 20-секундною перевагою над росіянками. А вже капі­тан команди традиційно «не підкачала» подруг по команді, і українки закін­чили гонку з майже хви­линною перевагою над суперницями. Другими фінішували німкені, треті­ми зійшли на подіум француженки.

А в останній день зма­гань на другому етапі Кубка світу Юлія Джима поповнила скарбничку української збірної ще й срібною медаллю у гонці переслідування. Українка поступилася лише нор­вежці Сюнньове Сулем­даль і випередила поль­ку Крістіну Палку, яка за­мкнула чільну трійку.

 

 

СТАРТ ЗМАГАННЯМ ДАЛИ ХОКЕЇСТИ

У середу в італійському Трентіно взя­ла старт ХХVІ Всесвітня зимова Уні­версіада, змагання якої триватимуть до 21 грудня.

Українські студенти зма­гатимуться за нагороди різного ґатунку у 9 видах спорту з 12, передбаче­них програмою Універсі­ади. Так, наші співвітчиз­ники виборюватимуть першість у біатлоні, лиж­них гонках, стрибках з трампліна, лижному дво­борстві, фігурному катан­ні, гірськолижному спор­ті, шорт-треку, сноубор­дингу та хокеї. Загалом у складі нашої делегації на Апенніни відправилися майже дев’ять десятків молодих спортсменів.

Першими боротьбу за нагороди розпочали наші хокеїсти, які вийшли на лід 10 грудня, ще на­передодні офіційного відкриття Універсіади. Суперниками українців у груповому турнірі стали збірні Казахстану, Канади та Японії.

 

 

ОМЕЛЬЧУК – НАЙКРАЩИЙ СПОРТСМЕН ЛИСТОПАДА

Найкращим спортсменом України в листопаді Національний олім­пійський комітет визнав бронзового призера фіналу Кубка світу з ку­льової стрільби Олега Омельчука, а особистого наставника стрілка Сергія Бондаря названо найкращим тренером місяця.

На почесне звання претендували два призери фінальних змагань Кубка світу з кульової стрільби – бронзовий призер у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з 50 м Сергій Куліш та Олег Омельчук, який також посів третю сходинку, але у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м. Експертна комісія НОК відзначила успіхи обох спортсменів, але віддала перевагу саме Олегу Омель­чуку, який, окрім здобуття «бронзи», був зовсім близький до при­зового місця у другій вправі фіналу Кубка світу – стрільбі з пневма­тичного пістолета на дистанції 50 м, де він став п’ятим.

15.12.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання