« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Об’єднані любов’ю до спорту

Об’єднані любов’ю до спорту

Закарпатська обласна профспілкова організація працівників агропромислово­го комплексу (голова Ганна Кулик) у питаннях розвитку масової фізкультури і спорту серед спілчан активно співпрацює з облрадою ФСТ «Колос». Нещодав­но голова товариства Микола Тимчак, який є членом президії обласної проф­спілки, на одному з її засідань звітував про роботу товариства щодо розвитку масової фізкультури серед аграріїв області та підготовку спортивного резерву.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

У профспілці АПК у Закарпат­ті люблять спорт, долуча­ються практично до всіх зма­гань, організованих облра­дою ФСТ «Колос». Так, за участі галузевої профспілки у м. Хуст пройшли фінальні змагання за звання «Краще спортивне село об­ласті 2013 року». У турнірі з шахів перше місце посів Василь Голубець (Рокосівська сільрада Хустського району), із шашок – Михайло Лас­тівка (Ільницька сільрада Іршав­ського району). У настільному тені­сі не було рівних Марії Соприкіній (Рокосівська сільрада) та Василю Чепі (Ільницька сільрада). Най­швидше подолали дистанцію легко­атлетичного кросу Ангеліна Пацан (Річківська сільрада Міжгірського району) та Олександр Осійський (Ільницька сільрада). У гирьовому спорті найсильнішим став Ервін До­рогій (Великокопанська сільрада Виноградівського району). У міні-футболі перемогу святкували спортсмени Великокопанської сіль­ради, у волейболі – Рокосівської сільради, а у перетягуванні каната – представники Вільхівськолазької сільради з Тячівського району.

За підсумками всіх видів змагань загальнокомандну перемогу і звання «Краще спортивне село області 2013 року» здобули спортсмени Рокосів­ської сільради Хустського району (голова Павло Джуга). Другими ста­ли спортсмени Великокопанської сільради Виноградівського району (голова Василь Пилип), третіми – Ільницької сільради Іршавського ра­йону (голова Віктор Симканинець).

Нагороди переможцям та призе­рам в індивідуальному та командно­му заліках від організаторів змагань вручили заступник директора депар­таменту агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації Віктор Тереля, голова обласної профорганізації працівників АПК Ганна Кулик, голова облради ВФСТ «Колос» Микола Тимчак, головний суддя спартакіади – суддя національної ка­тегорії Анатолій Плеханов.

Успішно виступили спортсмени агропромислового комплексу і в фі­нальних змаганнях ХХІІІ обласної міжгалузевої спартакіади профспі­лок Закарпаття, за що обласну орга­нізацію галузевої профспілки за під­сумками спартакіади було відзна­чено в постанові президії Закарпат­ської облпрофради. Особливо вдало виступили спортсмени профспілки АПК у гирьовому спорті, де посіли призове третє командне місце. В ін­дивідуальному заліку Степан Аницько у ваговій категорії до 90 кг став переможцем змагань, а Ростис­лав Легенда в категорії до 70 кг був четвертим. Вдалим був і виступ фут­больної команди профспілки АПК (тренер – член президії обласної профспілкової організації Василь Хмельницький), яка у сильному за складом учасників турнірі посіла почесне четверте місце.

 

ЮНІ БОРЦІ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

Районний центр Рівненської області – Кос­топіль на початку листопада став центром огляду майстерності юних борців. У Всеукра­їнському турнірі з греко-римської боротьби в складі 10 команд взяли участь понад півто­ри сотні кращих спортсменів, які навчають­ся у спеціалізованих спортивних навчальних закладах України та сусідньої Польщі.

За інформацією Прес-служби Федерації профспілок Рівненської області

Змагання, які вже вшосте проводяться обласною організацією ФСТ «Спартак», були присвя­чені пам’яті Віктора Степан­ського – майстра спорту між­народного класу, одного з кращих спортсменів Рівнен­щини. Віктор Анатолійович був п’ятиразовим чемпіоном України в 1983–1987 роках, переможцем багатьох міжна­родних змагань із штовхання ядра. Після закінчення актив­ної спортивної кар’єри пра­цював тренером-викладачем, директором ДЮСШ «Аван­гард». Виховав багатьох спортсменів, майстрів спорту України. За його ініціативи в Рівненській області було від­роджено фізкультурно-спортивне товариство «Спар­так», головою якого він був у 2000–2004 роках та до своєї передчасної смерті.

Всеукраїнський турнір відвіда­ли голова обласної Федерації профспілок Микола Шершун, заступник голови ФПО Марія Рожко та голови обласних ко­мітетів, члени президії ФПО. Голова ФПО привітав спортс­менів з перемогами й участю в змаганнях і вручив почесну грамоту Федерації профспілок області, а також подарунок – спортивний рюкзак у номіна­ції «За волю до перемоги».

Варто зазначити, що Федера­ція профспілок області актив­но бере участь у відродженні й організаційному станов­ленні спорттовариства «Спартак», організаційно та методично підтримує ФСТ у його роботі.

 

ПЕРША МЕДАЛЬ НОВОГО СЕЗОНУ

У неділю в швецькому Естерсунді стартував перший етап Кубка світу з бі­атлону. Спортсмени відкрили змаган­ня змішаною естафетою, в якій україн­ська збірна фінішувала третьою.

Кольори «синьо-жовтої» команди захищали Олена Підгрушна, Валя Семе­ренко, Сергій Семенов та Андрій Дериземля. Олена закінчила свій етап оди­надцятою, Валя вивела Україну на шосте місце, після відрізка Сергія Укра­їна вийшла на п’яту пози­цію. Перед останнім ета­пом з величезним відри­вом лідирувала збірна Франції, але в стійці Мар­тен Фуркад не тільки при­мудрився заробити три штрафні кола, а й дві хви­лини штрафу. Саме їм українська збірна може завдячувати третім міс­цем. Адже Дериземля фі­нішував четвертим, з від­ставанням від лідера в 1 хвилину й 11 секунд. Але після штрафу Франції розстановка лідерів змі­нилася, й Україна отрима­ла бронзові нагороди.

А переможцем стала збірна Чехії (1:17:05.6), на другому місці – спортсме­ни з Норвегії (+10.2).

 
ЕТАПИ КУБКА ЄВРОПИ ДЕБЮТУЮТЬ В УКРАЇНІ

У наступному році Україна отрима­ла право провести одразу два етапи Кубка Європи, які прийматимуть міс­та Дніпропетровськ і Київ.

Європейська федерація вже затвердила календар змагань на 2014 рік і, за словами генерального секретаря Федерації тріат­лону України Едуарда Па­наріна, згідно з ним на­ступного сезону наша кра­їна прийматиме одразу два етапи Кубка Європи.

Перший в історії України старт серії ETU відбудеться 24–25 травня в м. Дніпро­петровську – це буде етап Кубка Європи на спринтер­ській дистанції. А 28 черв­ня, на День Конституції, столиця прийматиме етап континентального кубка на олімпійській дистанції.

 

ПРИЩЕПА ЗНОВУ КРАЩА В СВІТІ

На чемпіонаті світу із самбо, який наприкінці минулого тижня проходив у Санкт-Петербурзі, українка Марина Прищепа здобула перемогу у ваговій ка­тегорії до 80 кг і стала шестиразовою чемпіонкою планетарної першості.

У 40-му чемпіонаті світу із самбо взяли участь 515 спортсменів із 72 кра­їн. Українська команда здобула три золоті і по п’ять срібних та бронзо­вих нагород. Крім Прищепи «золото» ЧС здобули наші Тетяна Савен­ко (до 72 кг) та Світлана Яремка (понад 80 кг). Поступились у вирі­шальних поєдинках Іван Васильчук (до 90 кг), Андрій Каштанов (до 62 кг), Луїза Гайнутдінова (до 68 кг), у бойовому самбо – Ігор Севе­рин (до 62 кг) та Олександр Туровський (до 82 кг). На третю схо­динку п’єдесталу пошани зійшли Олена Сайко (до 60 кг), Рустем Сейдалієв (до 74 кг), Ігор Задерновський (до 100 кг), у бойовому самбо – Сергій Чорний (до 52 кг) і Вадим Зеленюк (до 68 кг).

03.12.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання