« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Педагоги визначили кращих спортсменів

Педагоги визначили кращих спортсменів

Попри складні погодні умови 20 ко­манд з 15 районів та 5 міст Хмель­ниччини взяли участь у традицій­ному чемпіонаті області серед працівників закладів освіти з пішо­хідного туризму «Листопад–2013», який цьогоріч був присвячений Всесвітньому дню туризму. Змагання проходили в лісовому масиві побли­зу міста Деражні.

Анатолій Лагунець

спеціально для «ПВ»

На відкритті учасників тепло вітали голова Хмельниць­кої обласної організації профспілки працівників освіти і науки Анатолій Яримюк, керівник апарату Дераж­нянської РДА Іван Пиріжок, дирек­тор обласного центру туризму і кра­єзнавства учнівської молоді Сергій Шенькарук.

Програма складалася з двох спор­тивних дистанцій «Командна смуга перешкод» та «Особисто-командна смуга перешкод», конкурсів з в’язання туристичних вузлів, розпалюван­ня багаття, а також презентацій, що мали відображати туристично-спортивне життя свого міста або району.

Трійка лідерів серед команд-учасниць визначилася в перший же день змагань. На дистанції «Команд­на смуга перешкод» найкращі резуль­тати показали колективи м. Хмель­ницького, Шепетівського та Дераж­нянського районів. Команди долали 8 етапів, 6 з яких проходили із само­наведенням: це спуски, підйом і тра­верс схилом, різні види переправ – по колоді, навісній та крутопохилій.

Другого дня команди змагалися на дистанції «Особисто-командна смуга перешкод». Кожен учасник мав подолати 9 технічних етапів, 3 з яких потрібно було навести самотужки. Результат визначався за сумою чоти­рьох кращих результатів. Трійка кра­щих і цього разу залишилася незмін­ною. Серед чоловіків найкращі ре­зультати продемонстрували Андрій Батажук та Андрій Дідур із команди м. Хмельницького, третій результат у Віталія Швеця з команди Шепетів­ського району. Серед жінок перемож­ницею стала Вікторія Мельник, друге місце посіла Катерина Чумак – оби­дві з команди м. Хмельницького. Тре­тє місце виборола Олена Скорбатюк з команди Деражнянського району.

У конкурсній програмі результа­ти наступні: у конкурсі в’язання ту­ристичних вузлів перше місце у представників м. Кам’янця-Подільського, друге – команди м. Нетіши­на, на третьому фінішували спортс­мени м. Хмельницького; в конкурсі розпалювання вогнища кращою ви­явилася команда Красилівського ра­йону, другими стали спортсмени Бі­логірського району, третє місце по­ділили педагоги з команд мм. Шепе­тівки та Нетішина. У конкурсі пре­зентацій перемога дісталася колек­тиву Хмельницького району, за ними фінішували спортсмени з мм. Славу­ти та Кам’янця-Подільського.

На урочистому закритті пере­можці і призери були нагороджені грамотами від департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА, об­ласної організації профспілки пра­цівників освіти і науки, обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, а також медаля­ми, кубками та цінними призами від обласної профспілки вчителів.

 

НА ВЕЖІ БЕЗСТРАШНИХ

Сєвєродонецька громадська організація «Молодіжний клуб любителів альпінізму та скелелазіння, що стала наступницею сек­ції альпінізму профспілкового клубу «Хімік» виробничого об’єднання «Азот», разом із Луганською обласною профільною спортив­ною федерацією провела традиційний фес­тиваль скелелазів.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

Захід отримав назву Urban Tower Fest (Фес­тиваль міської башти) не випадково, адже го­ловним об’єктом, де прохо­дять змагання, стала колиш­ня водонапірна башта висо­тою 22 м, розташована в со­сновому бору на околицях міста. Оновлену після поже­жі, її для занять скелелазам передали вже років 20 тому, але верхолази практично безскельного, степового ре­гіону досі заздрять такому змагальному майданчику. Інамагаються використовува­ти його повною мірою.

Господарі вежі у фестивальній боротьбі змагалися особливо натхненно – у листопаді їхній клуб відзначає своє 50-річчя (для порівняно молодого міс­та, та ще й розташованого да­леко від гір, це дійсно неор­динарна подія). Нинішнього літа альпіністи присвятили ювілею сходження на оспіва­ні Лермонтовим Казбек та Ельбрус (там уже майорить прапор Сєвєродонецька) пе­ремогу в обласних змаганнях у проходженні зв’язки двох спортсменів складним скель­ним рельєфом.

Тож безстрашні відзначилися і на рідній вежі! У різних ка­тегоріях найбільше балів на­брали давні друзі-суперники – скелелази Сєвєродонецька та Луганська. Серед хлопців перемогли господарі: Леонід Хамула, Андрій Павлов, Олег Харченко. Алуганчанки Іри­на Полстянкіна й Олена Най­зіна продемонстрували най­кращі результати серед дівчат. Третім призером ста­ла сєвєродончанка Анастасія Світлична.

Як і зазвичай, був виділений висотний маршрут і для но­вачків – зрозуміло, екіпіро­ваних належним чином. Усім сподобалися і вправи в подо­ланні земних перешкод. Од­ним словом, було і на що по­дивитися, і чому повчитися!

 

ПЕРШИЙ ВИД СПАРТАКІАДИ

У Хмельницькому парку культури та відпочинку ім. Михайла Чекмана не­щодавно відбулася першість міста з легкоатлетичного кросу серед учнів профтехосвіти до заліку спартакіади.

Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

На старт помірятися си­лами вийшли шість ко­манд юнаків та дівчат. У підсумку першість у ко­мандному заліку виборо­ла команда вищого про­фесійного училища № 25, другими фінішува­ли представники центру профтехосвіти сфери по­слуг, замкнули трійку лі­дерів легкоатлети профе­сійного ліцею.

В особистому заліку на дистанції 1000 м пере­можцями стали юнаки з вищого професійного училища № 25. Зокрема, перше місце виборов Ігор Ярошенко, друге – Сергій Комарницький, третє – Дмитро Гук. Серед дівчат на дистанції 500 м пере­могла Марина Сінчук із центру профтехосвіти сфери послуг, другою і третьою фінішну стрічку перетнули відповідно Вікторія Мельничук і Ніна Грузевич з ВПУ № 25.

 

 

ПІДТЯГУЄМО ЗМІНУ

В м. Алмати (Казахстан) завершився чемпіонат світу з боксу серед чоло­віків, у якому 576 боксерів з 116 кра­їн світу виборювали титул найкращих бійців планети.

На останньому чемпіона­ті світу в м. Баку 2011 року наші бійці створили справжню сенсацію, впевнено здобувши пе­ремогу в загальному за­ліку (в активі українців були 4 золоті та срібна нагороди). Однак після Олімпіади–2012 команду доводиться оновлювати.

Тож цьогоріч із Казахста­ну наші спортсмени по­вернулися з однією наго­родою. У ваговій категорії до 56 кг Микола Буценко зійшов на третю сходинку п’єдесталу пошани. Отри­мавши шостий номер по­сіву, наш боксер розпочав виступ на першості пла­нети з третього кола зма­гань. Здобувши перемоги на старті турніру, украї­нець пробився до півфі­налу, де йому випало би­тися з росіянином Воло­димиром Нікітіним. По­ступившись із мінімаль­ним розривом у рахунку (1:2), наш співвітчизник, утім, з порожніми руками з Алмати не поїхав, вибо­ровши бронзову медаль.

 

 

УКРАЇНЦІ– КРАЩІ В ЄВРОПІ!

Відразу двоє українських легкоатлетів були визнані кращи­ми спортсменами континенту за підсумками вересня. Учоло­вічому голосуванні переміг Богдан Бондаренко (стрибки у ви­соту), а в жіночому – Ганна Мельниченко (багатоборство).

Наш стрибун у висоту завершив сезон двома переможними вересневими стартами – в Роверето та Бердичеві, які й допо­могли йому вчетверте за рік стати найкращим легкоатлетом міся­ця у Старому Світі. Ганна Мельниченко у вересні тріумфувала на під­сумковому турнірі багатоборців Decastar у Таленсе і завершила сезон на найвищому рядку в заліку IAAF Combined Events Challenge. Азамкнула чільну трійку кращих легкоатлетів вересня в Європі наша Людмила Кова­ленко, яка пробігла напівмарафон у Філадельфії з другим результатом в єв­ропейському топ-листку цього сезону.

03.11.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання