« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Претендент не мав шансів

Претендент не мав шансів

 Минулого вікенду від­бувся найочікуваніший у профі-боксі впродовж останніх років поєдинок – у рингу за звання абсо­лютного чемпіона світу билися «Доктор Стале­вий Молот» Володимир Кличко та «Російський Витязь» Олександр По­вєткін. Сенсації не ста­лося – українець зберіг чемпіонські пояси WBA, IBF, WBO та IBO.

Власне, для обізнаної частини публіки інтрига навколо цьо­го поєдинку зберігалася лише в одному питанні – чи відбу­деться він взагалі? Як неодно­разово вже писали «ПВ», уперше двобій між Кличком-молодшим і Повєткіним був призначений іще п’ять років тому, проте його скасу­вали через нібито травму росіянина, пізніше команда росіянина відмо­вилася від зустрічі в рингу вже че­рез те, що її не влаштовували умови запропонованого контракту на бій. Нарешті, навесні доволі несподіва­но торги на право проведення бою виграла компанія, яку пов’язують із російським бізнесменом Андрієм Рябинським. Відтак саме росіяни дістали право організувати бій, не­хай їм і довелося викласти на це по­над 25 млн доларів (лише призовий фонд, який було розподілено 75/25 на користь абсолютного чемпіона світу, становив понад 23 млн дола­рів). З огляду на те, що більшість ко­зирів у підготовці до бою виявилися на стороні організаторів, тож, здава­лося, підстав для третього скасуван­ня зустрічі в професійному ринзі двох олімпійських чемпіонів у над­важкій категорії вже бути не може. Але певні сумніви однаково зали­шалися, навіть до виходу спортсме­нів на поміст рингу.

Власне, бій жодних запитань не залишив. Усі судді безапеляційно віддали перевагу Володимирові – 119:104 (лише один раунд виявився нічийним через знятий з українця бал за попередження від рефері). Українець завдав 139 точних ударів, причому всі вони були спрямовані у голову суперника, на що росіянин зміг відповісти лише 59 влучання­ми, з яких 28 – по корпусу. Повєткін сім разів опинявся на підлозі рингу, у чотирьох випадках рефері фіксу­вав нокдаун. Це була не просто пере­мога, це було знищення суперника.

На актуальне для російських убо­лівальників запитання, які, варто за­уважити, не зовсім адекватно поводи­лися у переповненому залі москов­ського «Олімпійського», чи буде матч-реванш, на післяматчевій прес-конференції Володимир Кличко від­повів запитанням у відповідь: «А ви впевнені, що цього хочете?» Пізніше менеджер братів Кличків Берндт Бен­те заявить, що ні про який матч-реванш і мови бути не може, оскільки підсумок бою очевидний. Олександр, який на післяматчевій прес-конференції так і не з’явився, у понеділок запевнив, що залишається у боксі й цілеспрямовано працюватиме, аби через рік знову зустрітися з Володи­миром і спробувати перемогти.

Важко спрогнозувати, наскільки такі плани «Витязя» здійсненні. З По­вєткіним насправді злий жарт зіграв його менеджмент, який, аби зберегти у його послужному списку «0» у графі «Поразки» постійно, підбирав йому або маловідомих суперників, або ж пристаркуватих. Тож росіянин вия­вився геть не готовим до зустрічі з чинним абсолютним чемпіоном світу – ні тактично, ні технічно, ні фізично. Погодьтеся, дивний насправді спосіб йти до перемоги – 12 раундів підстав­ляти чоло під удари, не використову­ючи ні уклонів, ані маятника, не від­ступати з прямої лінії атаки… Тож більшість експертів радше задається питанням, що завадило Володимиру завершити бій достроково, позаяк уже в сьомому раунді, коли рефері тричі відкривав лік господарю рингу, для цього були всі передумови?

Відповідей на це запитання може бути багато, але гадати, яка з них правильна, немає сенсу. Головне, що Кличко-молодший записав собі до активу 61-шу перемогу на професій­ному ринзі й упевнено зберіг звання абсолютного чемпіона світу.

 

 

 ВІДБУВСЯ ВОЛЕЙБОЛЬНИЙ ЕТАП СПАРТАКІАДИ

 Міське ФСТ «Україна» спільно з Департа­ментом освіти і науки, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації щорічно проводить міжгалузеву спартакіаду серед збірних команд фізкультурно-оздоровчих клубів галузевих профспілок столиці.

Київське міське фізкультурно-спортивне това­риство «Україна» відпо­відно до укладених угод співпрацює з 12 міськими га­лузевими професійними спіл­ками, спортивно-масова ро­бота за місцем праці органі­зована у 112 колективах фіз­культури профспілкових орга­нізацій. Безпосередньо на підприємствах, в організаціях та установах галузевих проф­спілок упродовж року прово­дяться близько 170 масових фізкультурно-оздоровчих за­ходів, у яких беруть участь по­над 10 тисяч осіб.

У фінальній частині міжгалу­зевої спартакіади передба­чено такі види спорту, як во­лейбол (чоловіки), гирьовий спорт, легкоатлетичний крос (весна, осінь), настільний те­ніс, міні-футбол, стрільба ку­льова, шахи і шашки. У пер­шому півріччі ц. р. відбулися змагання з весняного легко­атлетичного кросу, міні-футболу, гирьового спорту, на­стільного тенісу. На минуло­му тижні проводилися зма­гання з волейболу. У фіналь­ному напруженому поєдин­ку між командами «Авіабу­дівник» та «Агропром» пере­могу здобули останні.

Подальша співпраця спор­тивного товариства і галузе­вих профспілок сприятиме розвитку масової фізичної культури у трудових колекти­вах галузей промисловості Києва.

 

  ТУРНІР РОЗПОЧАВ НАВЧАЛЬНИЙ РІК

 Нещодавно серед учнів Хмельницько­го вищого професійного училища № 25 відбулися змагання з міні-футболу на кубок навчального закладу.

 Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

Адміністрація та проф­спілкові комітети учнів­ських та інженерно-педагогічних працівників училища (директор – кандидат педагогічних наук, заслужений праців­ник освіти України Олег Гаврилюк, голови профкомів – Наталія Пенде­люк та Оксана Безінська) неабияку увагу приділя­ють спортивній роботі.

На базі навчального за­кладу незмінно прово­дяться змагання з легкої атлетики, волейболу, бас­кетболу, тенісу тощо се­ред команд училища, а та­кож спартакіади серед учнів профтехосвіти об­ласного центру. Тож нещо­давно тут відбулися перші в цьому навчальному році змагання серед учнів учи­лища на кубок з міні-футболу, на яких мірялися си­лами 14 команд юнаків.

За словами керівника фізвиховання навчально­го закладу Віктора Окар­ського, змагання видали­ся вкрай напруженими й цікавими. Першість ви­борола команда 2-го кур­су, майбутні агенти з по­стачання. На учнівській лінійці переможці отри­мали кубок, грамоту й солодощі.

 

 

 УКРАЇНЦІ ЗІГРАЮТЬ У ГРУПІ «А»

 Днями у бельгійському Антверпе­ні відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи з футзалу 2014 року.

 Змагання проходитимуть в Антверпені з 28 січня по 8 лютого 2014 року. Національна збірна Укра­їни потрапила до групи «А», де боротиметься за вихід до наступного ета­пу змагань зі збірною господарів турніру та ко­мандою з Румунії. У групі «B» виборюватимуть першість представники Нідерландів, Португалії та Росії, до тріо «С» по­трапили Словенія, Азер­байджан та Італія, у скла­ді групи «D» зіграють Хорватія, Чехія та Іспанія.

За підсумками жеребку­вання став відомий кален­дар матчів нашої збірної у групі – стартовий поєди­нок «синьо-жовті» прове­дуть 30 січня проти Руму­нії, а 1 лютого гратимуть із господарями Євро. По дві кращі команди з кожної групи 3 і 4 лютого зіграють у чвертьфіналах. Півфіна­ли призначено на 6-те, а поєдинок за третє місце і фінал – на 8 лютого.

 

 

 ДОБРИНСЬКА – У КЕРІВНИЦТВІ КОМІСІЇ ЄОК

IV Європейська асамблея спортсменів відбулася у хорватсько­му місті Пореч. Нашу країну на поважному форумі представля­ли керівник служби президента НОК України Юрій Тамм, голова комісії атлетів НОК Олександр Крикун, член комісії атлетів євро­пейських олімпійських комітетів (ЄОК) Інга Бабакова та олімпій­ська чемпіонка з багатоборства Наталія Добринська.

На асамблеї розглядалося чимало важливих питань, серед яких, зо­крема, планування спортивної кар’єри, боротьба з допінгом тощо. Крім того, було обрано новий склад комісії атлетів ЄОК на наступні чоти­ри роки. Принагідно зазначимо, що наша співвітчизниця, олімпійська чемпіонка–2008 Наталія Добринська дістала посаду віце-президента комісії.

 

10.10.2013


Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання