« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

В Алушті визначили кращих

В Алушті визначили кращих

 За сприяння Нацдержслужби Украї­ни, Міністерства в справах сім’ї, мо­лоді та спорту, Центрального коміте­ту Профспілки працівників державних установ України та Центральної ради фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» цьогоріч відбулася ювілей­на XV Всеукраїнська спартакіада се­ред збірних команд держслужбов­ців областей, Автономної Республіки Крим, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Віктор Ковтун

заступник голови Профспілки працівників державних установ України спеціально для «ПВ»

XV Всеукраїнська спартакі­ада проводилася протя­гом січня – вересня в три етапи: перший – ра­йонні та міські (міст об­ласного значення) спартакіади, дру­гий – Кримська республіканська, об­ласні, Київська та Севастопольська міські спартакіади, третій – фіналь­ні змагання Всеукраїнської спарта­кіади. Змагання заключного етапу проходили 16–22 вересня у м. Алушті на базі фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

До фіналу спартакіади були до­пущені команди, сформовані з дер­жавних службовців Ради міністрів АР Крим, територіальних підрозді­лів центральних органів виконавчої влади, обласних, районних, Київ­ської та Севастопольської міських держадміністрацій. Змагання про­водились відповідно до чинних пра­вил змагань, затверджених федера­ціями футзалу, волейболу, настіль­ного тенісу, шашок та шахів.

Загалом на старт вийшли 530 спортсменів, у ході змагань сформо­вано по 26 команд з футзалу, шашок, настільного тенісу та шахів та 25 ко­манд з волейболу (команда Кірово­градської облдержадміністрації участі у змаганнях не брала). За ре­зультатами виступів визначались переможці в кожному виді спорту, яких було нагороджено дипломами, кубками та почесними грамотами. Перше місце посіла команда Івано-Франківської облдержадміністра­ції, другими стали представники За­порізької ОДА, на символічній тре­тій сходинці п’єдесталу пошани фі­нішували спортсмени Дніпропе­тровської облдержадміністрації.

Слід зазначити, що завдяки спіль­ним зусиллям та скоординованій ро­боті співорганізаторів усі три етапи XV Всеукраїнської спартакіади від­булись на належному організаційно­му рівні. Підбиваючи підсумки, вар­то наголосити на необхідності про­довження роботи щодо організації та проведення фізкультурно-спортивних заходів серед трудових колективів, адже здоров’я, належний фізичний стан, відчуття впевненості в собі та гарний настрій – це голо­вний результат заняття фізичною культурою та спортом, що є запору­кою досягнення успіхів у повсякден­ній праці державних службовців.

 

МОЛОДЬ – ЗА ЗДОРОВЕ ЖИТТЯ!

Молодіжна рада Дніпро­петровської територіаль­ної організації профспіл­ки вугільників виступила організатором другого велокросу «Молодь – за здоровий спосіб життя!». Активні молоді спілча­ни, які працюють на шах­тах та філіях ПАТ «ДТЕКПавлоградвугілля», 20 ве­ресня здійснили 20-кілометровий велопробіг – від Соборної площі Павлогра­да до села Морозівського Юр’ївського району.

Світлана ГОНЧАР

cпеціально для «ПВ»

Повага до фізкультури і спорту завжди була характерною рисою роботи Дніпропетровського теркому проф­спілки вугільників. Адже спорт крокує з профспіл­кою в ногу: від організації змагань між виробничими ділянками на шахтах і до проведення ось уже протя­гом понад 30 років шахтар­ської спартакіади «3доров’я». Однак, на жаль, вело­сипедний спорт не потра­пив у рамки її змагань.

Щоб підтримати його ша­нувальників, чимало яких працюють на підприєм­ствах «Павлоградвугілля», за справу взялася Моло­діжна рада. Минулоріч від­бувся перший велосипед­ний крос, а цієї осені велосипедисти-шахтарі, попри примхи природи, вдруге долали дистанцію. Причо­му всі 53 учасника, а це – єдина згуртована команда, благополучно дісталися на своїх двоколісних машинах до пункту призначення.

«Мета нашої акції – продо­вжувати заявляти про себе, про те, що Молодіжна рада працює і в нас є великий потенціал. Насамперед ми пропагуємо здоровий спо­сіб життя», – зазначив го­лова Молодіжної ради Дні­пропетровської територі­альної організації Укрвугле­профспілки, голова профкому шахти «Благодатна» шахтоуправління ім. Героїв космосу Олександр Береза.

А учасники велопробігу за­певнили, що сповнені но­вих планів, готові до підко­рення інших маршрутів та чергових трудових перемог.

 

УКРАЇНЦІ ЗДОБУЛИ ОЛІМПІЙСЬКІ ЛІЦЕНЗІЇ

Останнім відбірковим етапом на Олімпійські ігри 2014 року в Сочі для фігуристів став міжнародний турнір Nebelhorn Trophy в німецькому місті Оберстдорф.

Міжнародні змагання Nebelhorn Trophy тради­ційно є відбірковим ета­пом на Олімпійські ігри для тих фігуристів, які не пройшли кваліфікацію на чемпіонаті світу. За ре­зультатами світової пер­шості, нагадаємо, україн­ські фігуристи вже мали дві ліцензії – в жіночому одиночному катанні та се­ред танцювальних дуетів.

У Німеччині наша пара Єлизавета Усманцева/Ро­ман Талан, а також Яків Го­дорожа впоралися з по­ставленим завданням – здобули олімпійські ліцен­зії. Яків обидві програми відкатав з особистим до­сягненням, що в сумі при­несло ще один рекорд – 188,26 бала. У підсумку українець посів 9-ту пози­цію. Наша пара після ви­конання довільної програ­ми з 9-го місця піднялася на 8-ме – 141,45, що сво­єю чергою забезпечило українцям путівку в Сочі.

Таким чином, маючи лі­цензії в одиночному та парному катанні, а також серед танцювальних дуе­тів, наша збірна отримала право виступити на Олім­піаді і в командному тур­нірі, нагороди в якому бу­дуть розіграні тут уперше.

 

ВОГОНЬ СОЧІ ВИРУШИВ У ДОРОГУ

29 вересня у храмі Гери в Олімпії, де у VIII столітті до н. е. зародились Олім­пійські ігри, запалено вогонь XXII зи­мових Олімпійських ігор 2014 року, які прийматиме російське місто Сочі.

Урочиста церемонія відбу­лася за всіма традиційни­ми обрядами. П’ять днів естафета Олімпійського вогню прямуватиме тери­торією Греції, а 5 жовтня факел буде передано де­легації оргкомітету Сочі–2014 і перевезено до Мо­скви, де 7 жовтня стартує 123-денний російський етап естафети, який завер­шиться в Сочі 7 лютого, в день відкриття Ігор.

Першим із спортсменів олімпійський смолоскип отримав грецький лиж­ник Янніс Антоніу, а пер­шим російським факело­носцем став форвард хо­кейної збірної Росії Олек­сандр Овечкін.

 

АЛДАТОВ– СПОРТСМЕН ВЕРЕСНЯ

Експертна комісія Національного олімпійського комітету України найкращим спортсменом першого осіннього місяця визнала чем­піона світу з вільної боротьби Ібрагіма Алдатова, а його настав­ник Юрій Назаренко став кращим тренером вересня.

На чемпіонаті світу з боротьби в Будапешті Алдатов виборов зо­лоту медаль у ваговій категорії до 84 кг. У фіналі наш співвітчиз­ник не дав кубинцю Рейнерісу Пересу жодного шансу, достро­ково закінчивши сутичку. Це стало найвищим досягненням українських спортсменів минулого місяця в олімпійських номе­рах програми.

До речі, рівно 7 років тому борець уже визнавався спортсменом місяця – тоді він здобув титул чемпіона світу у вазі до 74 кг.

06.10.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання