« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Із примою в запасі

Із примою в запасі

21 лютого в італійському містечку Ріднау-валь-Ріданна стартував чем­піонат Європи з біатлону. Оскільки стріляючі лижники – чи не єдина надія українців у зимових видах спорту на нагороди, зосередимо увагу на виступі наших співвітчизників. Тим більше, що невдовзі стартує і чем­піонат світу – з 3 по 13 березня змагання найвправніших біатлоністів планети прийматиме російський Ханти-Мансійськ.

До початку найго­ловнішого біат­лонного старту в сезоні вболі­вальники мають можливість насолоджува­тися перипетіями перебігу подій на чемпіонаті Євро­пи в Ріднау, де в складі збірної України за нагоро­ди змагаються сестри Се­меренко, Олена Підгрушна та Артем Прима.

Саме з перемоги Арте­ма й розпочалася для України континентальна першість! Наш біатлоніст виграв індивідуальну гон­ку на 20 км, припустив­шись лише одного прома­ху (фінішний час україн­ця – 58.53.0). Прикметно, що Прима стартував пер­шим, з нагрудним № 1. Після старту він змуше­ний був чекати фінішу 65 конкурентів, аби пересвід­читися, що його результат ніхто не зміг переверши­ти! Один з головних кон­курентів Артема росіянин Євгеній Устюгов старту­вав 15-м, але припустився на вогневих рубежах трьох промахів, тож про­грав нашому спортсмено­ві майже 10 секунд. Тре­тім фінішував болгар­ський біатлоніст Краси­мір Анєв, який у підсумку програв українцю понад 31 секунду!

Таким чином, Прима продовжив цьогорічну се­рію вдалих виступів, роз­почату на Всесвітній Уні­версіаді в турецькому Ер­зурумі. Там Артем, нага­даю, здобув цілу колекцію нагород – 3 «золота» й 1 «срібло». Як зазначається на сайті Федерації біатло­ну України (ФБУ), пророчи­ми виявилися слова голов­ного тренера збірної Васи­ля Карленка про те, що в плані психологічної впев­неності і підвищення май­стерності перемоги в Ту­реччині можуть стати для спортсменів знаковими.

І справді, другий день змагань виявився для України також «медаль­ним» – у жіночій індивіду­альній гонці Олена Під­грушна здобула срібну на­городу. Навіть попри те, що українка відстрілялася без промахів, переможни­ці змагань Юліані Долль (один промах) вона на фі­ніші програла майже 17 се­кунд – далася взнаки неви­сока порівняно з німкенею швидкість українки на дистанції. Однак у росіян­ки Катерини Глазиріної, яка здобула «бронзу» (один промах), наша спортсмен­ка виграла майже 50 се­кунд! У середу в Ріднау була перерва в змагальній програмі, а в четвер стар­тують естафетні перегони чоловіків і жінок.

Що ж до стартуючого незабаром чемпіонату сві­ту, то Міжнародний союз біатлоністів завершив реє­страцію спортсменів для участі в світовій першості. У заявці української збір­ної – 12 спортсменів (по шість жінок і чоловіків). Кольори нашої держави на світовій першості захища­тимуть Валя та Віта Семе­ренко, Олена Підгрушна, Оксана Хвостенко, Наталія Бурдига, Інна Супрун, Сер­гій Седнєв, Андрій Дери­земля, Сергій Семенов, Олег Бережний, Олександр Бєланенко та Артем При­ма. Чемпіонат світу розпо­чнеться змаганням зміша­ної естафети, також біатло­ністи вестимуть боротьбу в спринті, індивідуальній гонці та гонці пересліду­вання, масстарті, а завер­шиться світова першість жіночою естафетою.

Цікаво, що до складу української збірної на чем­піонат світу в Ханти-Мансійську героя остан­ніх стартів Артема Приму включили лише… як за­пасного. Принаймні, так в інтерв’ю одному із спор­тивних видань перед по­чатком континентальної першості в Італії заявив голова Федерації біатлону України Володимир Брин­зак. «Артем Прима – в складі команди, але їде на чемпіонат світу запасним. Можливо, якусь дистан­цію і пробіжить, але все за­лежатиме від самопочут­тя і стану здоров’я спортс­менів основного складу», – наголосив голова ФБУ.

Авторитетному спеціа­лістові, звичайно ж, видні­ше. Зрештою, Універсіада, і навіть континентальна першість, – не рівня чемпі­онату світу за складом учасників. Але якщо спортсмена, як то кажуть, «поперло», то, можливо, все ж таки варто дати шанс нашому Примі?

 

 

Без першої ракетки

4–6 березня збірна України в матчі першого раунду Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Девіса на кортах харківського Палацу спорту «Локомотив» протистоятиме збірній Нідерландів. На жаль, не допоможе своїм спів­вітчизникам у двобої з представниками Країни тюльпанів перша ракетка України Олександр Долгополов-молодший.

В оприлюдненій заявці збір­ної України на матч значать­ся прізвища Сергія Стахов­ського (№ 43 у рейтингу АТР), Іллі Марченка (№ 100), Івана Сергеєва (№ 251) і Сер­гія Бубки (№ 342), капітан ко­манди – Орест Терещук. Саме на їхні плечі покладе­но відповідальність захища­ти честь країни в непросто­му матчі з голландцями.

 

Щодо відсутності найуспіш­нішого цього року тенісиста країни Олександра Долго­полова (26-та ракетка світу) в складі збірної, то ще рані­ше повідомлялося, що йому навряд чи вдасться узгоди­ти графік участі в індивіду­альних змаганнях із матча­ми національної збірної. Крім того, Олександр не­давно заявив, що мають бути виконані певні вимоги, аби він взяв участь в іграх за збірну. Зокрема, йшлося і про виплату преміальних, які враховуватимуть оплату тренера, ризики здоров’я та зменшення шансів спортсмена добре зіграти на наступному турнірі.

 

 

Прощання броварчан

Минулими вихідними повпреди України в євро­кубках провели звітні зустрічі. На жаль, поє­динки за участю українців у підсумку закінчи­лися на користь наших суперників.

У 1/8 Кубка ви­клику «Будівель­нику» випало грати з титуло­ваною румун­ською «Реши­цею» (триразо­вим тріумфато­ром турніру в 2007–2009 ро­ках). Певно, на­віть не сподіва­ючись на пози­тивний резуль­тат двоматчево­го протистояння з румуна­ми, броварчани погодилися обидві зустрічі провести на виїзді.

Бронзові призери україн­ського чемпіонату до місця зустрічі діставалися на ав­тобусі. Мабуть, наслідки не­простої дороги далися взнаки під час першого мат­чу, який наші співвітчизни­ки безславно програли – 16:33. При тому, що кінцівку матчу в складі господарів догравали практично ду­блери… Наступного дня, маючи солідний гандикап, румуни не напружувались, тож навіть дозволили укра­їнцям святкувати перемогу – 31:27. Тож додому бровар­чани повернулися з рівним балансом перемог і пора­зок, але за результатами двох матчів далі по сітці турніру пішли румуни.

Тим часом у Запоріжжі міс­цевий «Мотор-ЗНТУ-ЗАБ» у першій грі 1/8 фіналу Кубка виклику приймав порту­гальську «Бенфіку». Попер­вах ішла гра на рівних, од­нак у підсумку перемогу святкували гості – 33:28. Проте в лідерів вітчизняно­го гандболу, хоч і мінімаль­ний, але є шанс виправити ситуацію – 27 лютого у Ліса­боні відбудеться матч-відповідь.

Підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, «ПВ»

24.02.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання