« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

На домашньому ЧС виступили гідно

На домашньому ЧС виступили гідно

 Цьогоріч Україна проводить чима­ло спортивних по­дій найвищого рівня. Так, лише столич­ний Палац спорту за останній місяць при­ймав U16 чемпіонат Європи з баскетбо­лу та чемпіонат світу з художньої гімнасти­ки. Минулого тижня на спортивній арені країни відбулася ще й юніорська першість планети з боксу.

До участі в чемпіонаті світу заявилися понад 360 боксе­рів із понад 50 країн світу. Зважаючи, що попередній найвищий показник на зма­ганнях такого рівня становив 300 бок­серів, то ще до відкриття змагань Україна встановила абсолютний ре­корд за кількістю учасників за всю історію проведення турніру.

Попри те, що таке грандіозне спортивне дійство ми приймали вперше в історії українського боксу, вітчизняні прихильники спорту сильних і мужніх залишилися задо­воленими.

За підсумками 1/2 змагань Укра­їна гарантувала собі дві «бронзи» та як мінімум три «срібла». Мирослав Іщенко (60 кг) та Ігор Вікторов (до 75 кг) на шляху до вирішального поє­динку не здолали своїх суперників (росіянина Івана Козловського та австралійця Саталі Теві-Фуімано відповідно), але як нагорода за сум­лінну підготовку їм дісталися брон­зові нагороди чемпіонату світу. На­томість Руслан Зубачук доволі лег­ко пройшов представника Китай­ської республіки Чун-Хсин Яна, Ра­міль Гаджиєв здолав азербайджан­ця Хусейна Тарведілі, а Роберт Мар­тон також виявився сильнішим за представника Азербайджану Шукрана Мегдієва.

Першим з українців у фіналі ви­ступав Руслан Зубачук (до 52 кг). За його словами, у трьох раундах він не зміг повністю себе проявити, по­заяк не впорався з психологічним на­вантаженням. Відтак поступився амери­канцеві Шакуру Сті­венсуну з рахунком 0:3 і зійшов на срібну сходинку п’єдесталу пошани.

А перше «золото» Україні приніс оде­сит Раміль Гаджиєв (70 кг). У першому ж раунді він відправив свого суперника ка­захстанця Кадирбека Садирбекова у нокда­ун, і зрештою впевне­но переміг 3:0. Другим нашим чем­піоном став Роберт Мартон (80 кг), який чудово відбоксував усі три ра­унди проти росіянина Владислава Редька і переміг з рахунком 3:0.

«Я задоволений хлопцями. Від са­мого початку першості розрахову­вав на 5-6 медалей, тож вважаю, що чемпіонат виявився для нас вда­лим», – прокоментував офіційному сайту Федерації боксу України ре­зультати змагань головний тренер збірної Валерій Хлистов.

Наша збірна, здобувши дві золо­тих, одну срібну та дві бронзові на­городи, у загальнокомандному залі­ку стала четвертою після Росії (3-5-2), Куби (3-0-0) і Казахстану (2-1-5). За загальною кількістю меда­лей українці треті – після Росії та Казахстану.

 

 

 ЯЛТА ВИЗНАЧИЛА НАЙВПРАВНІШИХ

  Минулого вікенду у Криму відбулася одна з найголовніших автоподій України – Yalta Rally Fest–2013, у яких взяли участь понад 65 екіпажів із різних країн. У рамках фести­валю також відбувся 5-й етап чемпіонату України та 15-й етап чемпіонату ERC.

Традиційно спортивний фестиваль Yalta Rally Fest відбувається у серці Криму, на одній із п’яти найскладніших трас у світі.

Перший день змагань прой­шов під акомпанемент дощу. На першій спецділянці «Ай-Петрі» по сухій дорозі встигли проїхати тільки десять ма­шин, тож деякі моноприводні автомобілі національних кла­сів, що встигли ще у сервісі «перевзутися» у дощову гуму, проїхали дистанцію швидше за своїх повнопривідних ко­лег, що залишилися у «слі­ках». Загалом у перший зма­гальний день мінливі умови на трасі та абсолютно непе­редбачуване зчеплення з до­рогою спровокували чимало несподіваних результатів. З дистанції зійшли майже два десятки екіпажів, однак про­гнозовані фаворити на пере­могу не дозволили поставити під сумнів свій високий клас – Олександр Салюк-молодший та Євген Червоненко, які цьогоріч виступають за казах­ську команду Astana European Rally Team, упевнено фінішу­вали з великим відривом від суперників.

У неділю в останньому заїзді раллі Ялти Олександр Салюк-молодший з Євгеном Черво­ненком лише закріпили свою перевагу і стали абсолютни­ми переможцями змагань. Другий результат показав екі­паж Валерій Горбань / Воло­димир Курся, які захищають кольори української команди Mentos Ascania Racing. У дру­гий день перегонів вони на двох спецділянках навіть ви­передили екіпаж перемож­ців, однак відіграти відставан­ня від лідерів так і не змогли. А третім у загальному заліку і першим у третьому класі став екіпаж команди Odessa Rally Team у складі Юрія Кочмаря і Сергія Коваля, який у фіналь­ному заїзді продемонстрував високу майстерність і висо­кий результат, що й дало змо­гу гонщикам здобути місце на п’єдесталі пошани.

 

 

 УДОМА НЕ МАЛИ РІВНИХ

  З 13 по 16 вересня у Києві проходив чемпіонат світу з жіночого бодібіл­дингу, бікіні, атлетік фітнесу й фізик та чоловічого фітнесу, атлетік фітнесу та фізик, де за нагороди змагань спе­речалися близько 300 атлетів із май­же 40 країн світу.

  Україна традиційно гостинно прийма­ла гостей, і на по­мості наші спортс­мени поступатися місцем на п’єдесталі пошани за­ради простої люб’язності зовсім не збиралися. Тож на світовій першості, яку наша країна приймала вперше, господарі зма­гань виявилися беззапе­речними переможцями.

Загалом нашу країну представляли 40 атлетів, половина з яких вийшли до фіналів у своїх дисци­плінах. До скарбнички «синьо-жовтої» дружини вони поклали 16 меда­лей – шість золотих, дві срібних і вісім бронзо­вих! Також в активі на­ших спортсменів були абсолютні перемоги.

У жінок у фітнесі (катего­рія понад 163 см) пере­могу святкувала наша Наталія Назаренко, Окса­на Оробець фінішувала третьою. Назаренко ста­ла й абсолютною чемпі­онкою з фітнесу. У боді­білдингу Марина Альф здобула бронзову наго­роду змагань. Натомість у бодіфітнесі (до 158 см) увесь п’єдестал пошани виявився український: тріумфувала Антоніна Беребеня, другою стала Тетяна Парамонова, тре­тє місце – в Інни Трофі­менкової. У категорії по­над 168 см перемогу святкувала Ольга Карава­єва, яка й стала абсолют­ною чемпіонкою. У фізик (до 163 см ) «золото» – на рахунку Ольги Чорноус, другою була Наталія Дич­ковська. В атлетік фітнесі (до 163 см) Наталія Іван­кова здобула «бронзу», а Марія Губанова не знала рівних у категорії понад 163 см. У бікіні до 168 см Ольга Вязметінова фіні­шувала третьою, також «бронзою» задовольни­лася Алла Семенова (по­над 168 см).

Серед чоловіків Федір Хашалов здобув «брон­зу» у фітнесі. Фізик (по­над 178 см) була за нами – Андрій Хомицький зійшов на верхівку п’єдесталу пошани. В атлетік фітнесі (до 175 см) «бронза» – в активі Дениса Гаврилова.

Тож у загальному підсум­ку збірна України здобу­ла 216 балів і помітно ви­передила в командному заліку росіян (156 балів), які фінішували другими. Третьою стала команда Словаччини (94 бали).

 

 

 МЕЛЬНИЧЕНКО – КРАЩА СЕМИБОРКА СВІТУ

На мажорній ноті завершила сезон чемпіонка світу з семи­борства Анна Мельниченко. Минулого вікенду у французько­му місті Таленсе вона виграла престижний турнір багатоборців Decastar.

Досі у Таленсі жодного разу українка не сходила на п’єдестал пошани. Але цьогоріч довела, що готова перемагати. У перший день змагань після чотирьох видів Анна (100-метрівка з бар’єрами, стрибки у висоту, штовхання ядра і 200-метрівка) йшла першою, а наступного дня їй залиша­лося лише контролювати суперниць у секторі для стрибків у довжину, мета­нні списа та бігу на 800 метрів. Тож загальна перемога із сумою 6308 очок за­лишилась за нашою співвітчизницею, принагідно Анна Мельниченко стала пе­реможницею загального заліку Combined Events Challenge Міжнародної феде­рації легкої атлетики.

22.09.2013


Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання