« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

До листопада подамо заявку

До листопада подамо заявку

 Під час засідання організацій­ного комітету з питань підго­товки та супроводження заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул по­відомив, що Україна офіційно подаватиме заявку на про­ведення Олімпіади–2022 до 14 листопада поточного року.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Україна планує проведення зимових Олімпійських ігор 2022 у своєму західному регі­оні. Наразі міжнародні екс­перти вивчають території, де будуть розміщені спортивні об’єкти, й аналізують попереднє техніко-економічне обґрунтування (перед­ТЕО), яке було затверджено Кабіне­том Міністрів України в 2012 році. Свої рекомендації вони нададуть до кінця вересня, інформує офіційний сайт Національного олімпійського комітету.

До передТЕО входить загальна концепція Ігор, що включає розта­шування спортивних об’єктів: сніго­вої зони в Тисовці, гірськолижної арени у Воловці, льодової зони у Львові, а також транспортного забез­печення, готелів і сервісу. Будівни­цтво об’єктів заплановане в рамках державно-приватного партнерства.

Нагадаємо, що підготовка заявки для отримання Україною права про­водити зимові Олімпійські ігри 2022 є ініціативою Президента Віктора Януковича. Головою оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобут­тя права на проведення в 2022 році зимових Олімпійських і Паралім­пійських ігор в Україні призначе­ний віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

«Ми не просто готуємо заявку на проведення Олімпіади. Ми реалізує­мо олімпійську мрію, яка, впевне­ний, об’єднає всю країну. Для розроб­ки і просування заявки залучено кра­щих світових фахівців, які готували переможні заявки для Лондона, Пе­кіна, Ванкувера, Сочі і Пхенчхана», – зазначив віце-прем’єр-міністр.

За словами чиновника, важливою складовою підготовки та просування заявки є підтримка суспільства. Для цього створюється група «послів за­явки» – чемпіонів і призерів Олімпій­ських ігор, провідних спортсменів і громадських діячів. Адже організа­ція спортивних свят світового рівня надасть потужний імпульс зростан­ню міжнародного іміджу України, розвитку її туристичного потенціа­лу, в тому числі внутрішнього. В уря­ді розраховують, що проведення зи­мової Олімпіади в Карпатському ре­гіоні стане каталізатором розвитку економіки даних територій. Зокрема, створить нові робочі місця і сприяти­ме поверненню додому українців, які працюють за кордоном.

 

 

 СПОРТУ ВСІ ВІКИ ПІДВЛАДНІ

 Українська команда в першій декаді серпня взяла участь у VIII Всесвітніх іграх ветеранів спорту, що відбулися в італійсько­му Турині. Ці змагання проходять один раз на чотири роки і включають в себе кількадесят спортивних дисциплін. В Італії спортсмени-ветерани змагалися під девізом «Спорт для життя, спорт для всіх» і розіграли нагороди в 26 видах.

 Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

63-річний Віктор Степанович Журба цього місяця відзна­чив своєрідний ювілей. Нага­дав йому про це, і він підра­хував: дійсно, минуло рівно 40 років відтоді, як у такі ж серпневі дні він став чемпіо­ном VII літньої Універсіади, яка проходила в Москві. Ра­дянські спортсмени завоюва­ли тоді більше золотих меда­лей, ніж усі представники 24 країн разом узяті. Й одна з них (у метанні диска) належа­ла Віктору Журбі – випускни­ку сєвєродонецьких звичай­ної та дитячо-юнацької спор­тивної шкіл, а згодом факуль­тету фізвиховання Лугансько­го педагогічного інституту.

– Так що, вирішив згадати молодість? – запитую свого давнього товариша.

– Ти ж знаєш, я ніколи не втрачав форми. Але побити колишні рекорди вирішив по­рівняно недавно. На стадіоні в Турині спортивна боротьба була дуже напруженою, але сил вистачило, – всміхається Віктор Журба. – Однак не­ймовірна спека не давала відразу розкритися повною мірою. Найближчий суперник-грек у групі 60-річних до такої звик. До того ж він і ви­щий, і міцніший. У мене спо­чатку був і третій, і другий ре­зультат. Три спроби попере­дніх, три основних. Не зда­вався до останньої – шостої. Ловив на повному оберті пе­ред метанням найкращий ритм, потрібне прискорення. І переміг – метнувши кілогра­мовий диск на 51 м 56 см.

На п’єдестал пошани Віктор Журба здіймався двічі. Прав­да, вдруге зійшов на дві схо­динки нижче – п’ятикілограмове ядро штовхнув на 13,3 м.

Майже одночасно закінчили­ся і змагання шахістів, гравців у стокліткові шашки. Там свої медалі взяв відомий луган­ський ветеран спорту, міжна­родний майстер, колишній керівник обласного спортко­мітету, почесний президент Міжнародної федерації ша­шок Іван Федорович Шовко­пляс, що подолав 70-річний рубіж. Віктор Журба встиг першим привітати його.

А вже вдома Віктор Степано­вич дізнався про успіхи ін­ших українських спортсме­нів, зокрема сєвєродончани­на Євгена Васильовича Ігна­това, який у спортивному клубі «Хімік» виховав понад 100 майстрів спорту, став за­служеним тренером України. Серед його вихованців – одна з кращих велосипедис­ток Європи, майстер спорту міжнародного класу Світлана Галюк. 77-річний Євген Ігна­тов продемонстрував чудо­вий час і прийшов до фінішу другим у гонці на 20 км і тре­тім – на 50 км. Й одразу ви­рушив на чемпіонат світу...

 

 

 ЩАСЛИВІ КАРЛОВІ ВАРИ ДЛЯ МАРТИНЕНКА

 На етапі Кубка Європи з тріатлону, який проходив у Карлових Варах, наш співвітчизник Єгор Мартиненко здо­був першу міжнародну перемогу в цьому сезоні.

 Підопічний Данила Сапу­нова після першого виду змагань (плавання) пере­бував у другій групі учас­ників, проте в чудовому стилі нівелював відста­вання від лідерів під час велогонки, показавши другий час саме в цьому виді програми.

Не затримавшись у тран­зитній зоні (22 с), жито­мирський тріатлоніст продемонстрував просто феноменальний біг – зі­рвавши фінішну стрічку, українець ще цілих 19 с чекав на срібного призе­ра змагань!

Варто зазначити, що два роки назад Єгор теж святкував перемогу на аналогічному турнірі в Карлових Варах. А місяць тому йому вперше підко­рився подіум Кубка світу.

 

 

 П’ЯТЬ МЕДАЛЕЙ У ПАРИЖІ

 На чемпіонаті Європи з воднолижно­го спорту, що відбувся 19–26 серпня в Парижі, нагороди змагань виборю­вали представники 21 країни конти­ненту. Наші співвітчизники п’ять разів підкорювали п’єдестал пошани.

 Неперевершено виступи­ла у французькій столиці Ольга Івлюшкіна, здобув­ши перемогу в трьох дис­циплінах (трамплін, фігур­не катання та багатобор­ство). Ще один раз на найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшов Олександр Самойлов, якому не було рівних на континентальній першо­сті. А «розбавила» золо­тий урожай українців «срі­блом» Станіслава Просвє­това, яка фінішувала дру­гою у фігурному катанні.

У загальнокомандному за­ліку українська збірна по­сіла друге місце змагань.

 

 

 СМЕЛИК ПІДКОРИВ СТОКГОЛЬМ

На етапі Діамантової ліги в Стокгольмі перемогу в бігу на 200 м святку­вав український легкоатлет Сергій Смелик – півфіналіст чемпіонату світу здолав дистанцію з часом 20,54 с. Позаду українця фінішували норве­жець Джейсума Сайді Ндуре (20,58 с) та ямаєць Рашид Дуайєр (20,64 с).

Ще одну нагороду до скарбнички збірної України в шведській столиці принесла бронзова призерка чемпіонату світу 2013 року Ольга Саладуха. У секторі для потрійного стрибка наша співвітчизниця в найкращій спро­бі приземлилася на позначці 14,07 м, чого вистачило для другої сходин­ки п’єдесталу пошани. А перемогу святкувала чемпіонка світу Катеріне Ібаргуен з Колумбії (14,61 м), ізраїльтянка Ганна Князева стала третьою (13,95 м).

31.08.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання