« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У складі десятки кращих

У складі десятки кращих

10–18 серпня в російській столиці проходив XIV чемпіонат світу з легкої атлетики. Наразі світова першість у Москві з повним правом може претен­дувати на звання найбільш представницької в іс­торії змагань. На день закінчення подання заявок свою участь підтвердили 206 країн, а загальна кіль­кість заявлених спортсменів склала 1974 осіб.

 Українська збірна була пред­ставлена 61 спортсменом (28 чоловіків і 33 жінки), з яких троє досягли п’єдесталу по­шани.

Першу нагороду – й одразу золо­ту! – до скарбнички «синьо-жовтої» дружини принесла Ганна Мельни­ченко. Українка вже після другого виду програми захопила лідерство в семиборстві й до фіналу навіть не дозволяла нікому наблизитися до своїх результатів. Загалом вона на­брала 6585 очок, другою з відставан­ням у понад півсотні залікових пунктів фінішувала Брайанна Тейсен-Ітон з Канади (6530), третьою стала Дафне Шіпперс із Нідерлан­дів (6477). У стрибках у висоту наша спортсменка встановила особистий рекорд – 1,86 м, а в стрибках у довжи­ну та метанні списа показала своє найкраще досягнення в сезоні – 6,49 м та 41,87 м відповідно. А пере­можний результат став для Мельни­ченко ще й особистим рекордом.

Не змогла захистити титул чемпі­онки світу, здобутий два роки тому в південнокорейському Тегу, Ольга Саладуха. Задовольнившись стриб­ком на 14,65 м, бронзова призерка Олімпійських ігор у Лондоні знову зійшла на третю сходинку п’єдесталу пошани. А тріумфувала в цьому виді змагань срібний призер Олімпіади–2012 та володарка бронзи ЧС–2011 Ка­терін Ібаргуен (Колумбія). Колумбій­ка повторила кращий результат се­зону в світі, який встановила якраз наша Ольга Саладуха – 14,85 м. Сріб­ною призеркою стала чемпіонка Уні­версіади Катерина Конєва з Росії (14,81 м).

Володар найкращого результату сезону в стрибках у висоту (2,41 м) Богдан Бондаренко у фіналі змусив понервувати своїх прихильників, періодично пропускаючи висоти, як потім з’ясувалося, через травму. Зрештою, з другої спроби наш спів­вітчизник здолав планку на познач­ці 2,41 м. Українець повторив осо­бистий і національний рекорди, а також установив рекорд чемпіона­тів світу. Уже в ранзі чемпіона світу Богдан намагався здолати планку на висоті світового рекорду (2,46 м), проте це йому не вдалося. Другим завершив змагання у цій дисциплі­ні Мутаз Баршім з Катара, третім – канадієць Дерек Друїн. Обидва спортсмени здолали висоту 2,38 м, але катарець із першої спроби, а пів­нічноамериканець лише з другої.

У загальнокомандному заліку вдруге в історії перемогла збірна Ро­сії, яка виграла 17 медалей. А збірна України з двома золотими і однією бронзовою нагородами розділила 8–9-те місця з командою Чехії.

 

 

 НЕ ПЕРЕМОГЛИ, АЛЕ ЗАПАМ’ЯТАЛИСЯ

 Упродовж майже двох тижнів Київ був сто­лицею континентального баскетболу – на майданчику міського Палацу спорту виру­вали пристрасті чемпіонату Європи U-16.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

За перемогу в турнірі змагалися 16 кращих кадетських збірних на європейському конти­ненті. Українська команда стартувала з перемоги над ровесниками із збірної Латвії – 78:61. У другому матчі на­шим хлопцям протистояла більш потужна хорватська ко­манда, семеро гравців якої уже мають зріст понад 2 м. Балканці наприкінці гри змо­гли схилити шальки терезів на власну користь – 79:67. Свій третій матч на турнірі проти італійців господарі тур­ніру, на жаль, віддали уже в стартовій десятихвилинці, тож поступилися 61:77. Нашій команді не вдалося гідно протистояти і сербським ро­весникам – рахунок 50:85 на користь суперників свідчить сам за себе. Натомість в ін­ших представників колись об’єднаної Югославії чорно­горців підопічні Віталія Усен­ка вирвали перемогу – 89:82. А от у вирішальному поєдин­ку за вихід до чвертьфіналу проти французів українцям – на відстані одного триочково­го кидка до перемоги – за­бракло сил і талану. Як ре­зультат, 61:59 на користь «триколірних».

Утративши шанс поборотися за медалі, українські кадети спочатку розгромили шведів (100:58), потім перемогли росіян (77:69), поступившись литовцям (68:82). І фінішува­ли таки на десятому місці в європейській табелі про ран­ги. А переможцями Євробас­кету U-16 стала збірна Іспа­нії, яка в овертаймі здолала опір сербів – 65:63.

MVP U-16 став захисник збір­ної Сербії Стефан Пєно. Ра­зом з ним до символічної збірної чемпіонату ввійшли Хав’єр Лопес-Аростегуй (Іс­панія), Мілош Глісич (Сербія), Георгіос Папагіанніс (Греція) і лідер збірної України Святослав Михайлюк.

Після завершення чемпіона­ту в Києві генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак назвав його кращим в історії проведення подібних змагань.

 

 

 СІМ МЕДАЛЕЙ З РОТТЕРДАМА

 12–18 серпня 2013 року в голланд­ському Роттердамі проходив чемпі­онат Європи з боксу серед молоді, в якому за перемогу змагалися 270 спортсменів із 39 країн континенту.

 В активі української збір­ної – дві золотих, чотири срібних та одна бронзова нагороди. На найвищу сходинку п’єдесталу по­шани зійшли Дмитро За­мотаєв (вагова категорія – 49 кг) та Владислав Ми­хайлов (81 кг). Срібними призерами континен­тальної першості стали Віктор Петров (60 кг), Ярослав Самофалов (64 кг), Роман Муслімов (91 кг) і Владислав Сірен­ко (понад 91 кг). А «бронзою» змушений був задовольнитися Олександр Хижняк (75 кг).

«Ми виконали своє за­вдання і показали гарний бокс. Я радий, що мені довелося бути тренером цих боксерів. Частина ко­манди в наступному році переходить у дорослу ві­кову категорію, і я ду­маю, що там вони ще не раз дадуть про себе зна­ти», – цитує головного тренера збірної Віктора Звєрєва офіційний сайт Федерації боксу України.

 

 

 НАНКІН РОЗПОЧАВ ЗВОРОТНИЙ ВІДЛІК ЧАСУ

 У столиці ІІ літніх Юнацьких Олімпій­ських ігор китайському Нанкіні покла­ли початок зворотному відліку спор­тивного дійства, яке вируватиме тут за рік.

На площі міста встанов­лено шестиметровий го­динник, який і лічитиме дні, години, хвилини та секунди до початку цере­монії відкриття Юнаць­ких Олімпійських ігор. Встановлення годинника відбувалося на очах у со­тень глядачів, представ­ників місцевої влади та членів Міжнародного олімпійського комітету – Ян Ян, Ю Зайкіна і Гер­харда Хайберга.

За допомогою відеозапи­су звернувся до присут­ніх і президент МОК Жак Рогге. Головний олімпі­єць світу зазначив, що ці ігри дадуть змогу спосте­рігати за чимось особли­вим – майбутніми олім­пійськими чемпіонами.

Нагадаємо, що ІІ Юнаць­кі Олімпійські ігри відбу­дуться 16–28 серпня 2014 року, а програма змагань складатиметься з 28 видів спорту.

 

  БОНДАРЕНКО ДОМІНУЄ У ЄВРОПІ

Визначений кращий легкоатлет Старого світу в липні. Ним став наш Богдан Бондаренко, причому українця визнали найкращим на континенті втретє поспіль! Саме в липні на етапі «Діамантової ліги» в Лозанні Бог­дан переписав не лише українську історію легкої атле­тики, а й упевнено закарбував своє ім’я в світовій, стрибнувши у висоту на 2,41 м (національний рекорд).

Цікаво, що в серпні у Бондаренка знову буде шанс при­міряти звання кращого спортсмена Європи, якщо, зви­чайно, авторитетному журі і вболівальникам не забрак­не об’єктивності й вчетверте визнати заслуги спортсмена. Адже на плане­тарній першості в Москві він повторив власний найкращий результат се­зону в світі, встановивши принагідно рекорд чемпіонатів світу (2,41 м).

27.08.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання