« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Казань брали

Казань брали

 З 6 по 17 липня ро­сійська Казань при­ймала XXVII літню Універсіаду. Узма­ганнях взяли участь понад 13 тисяч спортсменів із 162 країн світу, які розі­грали 351 комплект нагород.

 Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Вітчизняні спортсмени-студенти вда­ло виступили на Всесвітніх студент­ських іграх у столиці Татарстану. Станом на ві­второк українці здобули 63 медалі – 11 золотих, 24 сріб­них і 28 бронзових. Таким чином, за кількістю «золо­та» наші співвітчизники входили до чільної п’ятірки, а за загальною кіль­кістю нагород посідали на­віть четверте місце в неофіційному командному заліку.

На честь тріумфаторів Універсіади лунав україн­ський гімн після перемог Наталі Довгодько у змаган­нях одиночок в академіч­ній греблі, Ольги Харлан в індивідуальному турнірі шаблісток, боксерів Дми­тра Митрофанова (75 кг) та Олександра Гвоздика (81 кг), легкоатлетів Ганни Тітімець на 400-метрівці з бар’єрами, Віктора Кузнє­цова у потрійному стрибку, жіночої (у складі Вікторії П’ятаченко, Наталії По­гребняк, Олесі Повх і Марії Ремень) і чоловічої (Ігор Бодров, Віталій Корж, Рус­лан Перестюк і Сергій Сме­лик) естафетних команд 4х100 метрів, чоловічої чет­вірки каноїстів (Дмитро Янчук, Денис Камерилов, Едуард Шеметило, Віталій Вергелес) на дистанції 1000 метрів, Юрія Нікандрова у спортивній стрільбі (чоло­вічий трап) і плавця Ан­дрія Говорова (50 м батерф­ляем).

Срібні нагороди завою­вали Андрій Проценко у стрибках у висоту, Руслан Дмитренко у спортивній ходьбі на 20 км, а також він же з колегами – Ігорем Главаном, Назаром Кова­ленком та Іваном Лосєвим у командному заліку спор­тивної ходьби на 20 км, Світлана Шмідт у бігу на 3000 м із перешкодами, Анна Ярощук на 400-метрівці з бар’єрами, Дми­тро Косенок (до 62 кг) та Олександр Гордієнко (по­над 100 кг) у боротьбі на по­ясах, чоловіча четвірка байдарочників на 400-метрівці (Максим Більчен­ко, Євген Карабута, Олек­сандр Сенкевич, Ігор Тру­нов) і квартет каноїстів на 500-метрівці (Дмитро Ян­чук, Денис Камерилов, Едуард Шеметило, Віталій Вергелес), чоловіча збірна в командному заліку спор­тивної гімнастики (Петро Пахнюк, Ігор Радівілов, Максим Семянків, Олег Степко, Олег Верняєв), ко­манда українських грацій у груповому багатоборстві (Олена Дмитраш, Євгенія Гомон, Олександра Гріда­сова, Валерія Гудим, Вікто­рія Мазур, Світлана Проко­пова), дзюдоїстка Сусана Гевондян (до 57 кг), спор­тивні борці Павло Олійник (96 кг), Олександр Хостя­нівський (120 кг), Ірина Гу­сяк (55 кг), плавці Сергій Фролов на 800-метрівці вільним стилем і Дарина Зевіна на 200-метрівці на спині, самбісти Олена Ку­нитська (до 48 кг), Інна Черняк (до 52 кг) та Олена Сайко (до 60 кг), в акаде­мічній греблі чоловіча двійка без стернового (Ан­тон Холязников і Віктор Гребенников), парна двій­ка (Іван Довгодько та Олек­сандр Надтока), парна двійка легкої ваги (Ігор Хмара та Станіслав Кова­льов) і чоловіча вісімка (Денис Чорний, Станіслав Чумраєв, Іван Футрик, Дмитро Міхай, Владислав Нікулін, Анатолій Радчен­ко, Віталій Цуркан, Іван Юрченко, Василь Завго­родній).

З «бронзою» Універсіади повертаються додому борці на поясах Умер Бєлялов (вільний стиль, до 68 кг), Костянтин Тарасов (кла­сичний стиль, до 70 кг), Ле­онід Рябчун (класичний, до 90 кг) і Людмила Нікітіна (вільний, до 76 кг), боксер Денис Беринчик (64 кг), ша­блістка Галина Пундик і команда шпажисток (Анас­тасія Івченко, Олена Кри­вицька, Ксенія Пантелєєва, Анфіса Почкалова), спор­тивні гімнасти Ігор Радіві­лов (опорний стрибок і кільця), Олег Верняєв (ін­дивідуальне багатоборство і паралельні бруси) та Олег Степко (кінь), «художниця» Ганна Різатдінова (індиві­дуальне багатоборство), дзюдоїсти Артем Харченко (до 66 кг), Марина Черняк (до 48 кг), Єлизавета Кала­ніна (абсолютна вагова ка­тегорія), самбісти Михайло Ілитчук (до 57 кг) і Михай­ло Черкасов (до 100 кг), пла­вець Сергій Фролов на 1500 м вільним стилем, спортив­ні борці Жан Беленюк (греко-римська боротьба, 84 кг), Василь Шуптар (вільна боротьба, 60 кг), Семен Ра­дулов (вільна, 66 кг), Марія Лівач (вільна, 48 кг), Юлія Благиня (51 кг) та Аліна Стаднік (вільна, 67 кг), греб­ці академічного стилю – в «одиночці» Сергій Гумен­ний, жіноча двійка парна у складі Анни Кравченко та Олени Буряк і жіноча чет­вірка без стернового (Євге­нія Німченко, Ілона Рома­неску, Катерина Шеремет, Дарина Верхогляд).

 

 

 НАЙКРАЩИЙ ТУРНІР З УСІХ

У Донецьку завершився VIII юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. На РСК «Олімпійський» прапор турніру урочис­то передали Колумбії, яка прийматиме юних спортсменів у 2015 році.

На честь закриття юнаць­кого чемпіонату відбуло­ся свято, після завершен­ня якого офіційний таліс­ман турніру Ховрашок запустив у небо кулі в пам’ять про п’ять днів, проведених у Донецьку.

Найбільший урожай при­зів зібрали юні спортсме­ни Ямайки, Кенії та Ефіо­пії. До чільної десятки переможців пробилися також команди Австрії, США, Китаю, Росії. Украї­на здобула лише одну нагороду – у метанні мо­лота з результатом 68,62 метра «бронзу» здобула Валентина Семенкова. Метальниця молота з Умані встановила осо­бистий рекорд, але їй усе-таки не вдалося ви­передити угорських спортсменок Реку Дюрац і Хельгу Фольдьї. Тріум­фувала у цій дисципліні Гюратц із результатом 73,20 м – це новий ре­корд юнацьких чемпіо­натів.

Попри небагатий урожай медалей господарів зма­гань, президент Націо­нального олімпійського комітету України Сергій Бубка назвав турнір у До­нецьку найкращим за всю історію проведення юнацьких чемпіонатів.

«Це не привід засмучува­тися, тим більше зміню­вати тренувальний про­цес. Перемоги ще зна­йдуть наших спортсме­нів», – переконаний го­ловний олімпієць країни.

 

ТРИ «СРІБЛА» У ПОРТУГАЛІЇ

 У португальському місті Анадія відбув­ся чемпіонат Європи серед молоді та юніорів із велосипедного спорту (трек), де українська збірна здобула три срібні нагороди.

Українську команду представляли 14 спортс­менів. «Срібними» призерами у парних перегонах стали Владис­лав Кремінський і Роман Гладиш. Другу позицію в командній гонці переслі­дування серед молоді посіли Інна Метальніко­ва, Ганна Соловей, Анже­ла Приймак та Олена Демидова. Також Олена Демидова зійшла на дру­гу сходинку п’єдесталу пошани в індивідуальній гонці пересліду­вання.

 

 

 ВІКТОРІЯ СОЛНЦЕВА – МУЛЬТИМЕДАЛІСТКА ЮНІОРСЬКОГО ЧЄ

 У неділю у польській Познані фінішував чемпіонат Європи з плавання се­ред юніорів. Українська збірна на континентальній першості виборола п’ять медалей – дві золотих і три срібних.

Головною героїнею синьо-жовтої дружини стала 15-річна Вікторія Солн­цева. У перший день змагань наша юна співвітчизниця першою здола­ла дистанцію 50 м брасом із рекордом чемпіонатів Європи серед юніо­рів (30,83 с), принагідно встановивши рекорд України. Вдруге на найви­щу сходинку п’єдесталу пошани Вікторія зійшла, тріумфувавши на 200-метрівці брасом (2.25.97). А«срібло» змагань Солнцева здобула, фіні­шувавши на дистанції 100 м на спині з результатом 1.07.85.

18.07.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання