« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Перший трофей «Дніпра»

Перший трофей «Дніпра»

Минулого вікен­да в дніпропетровському Пала­ці спорту «Мете­ор» відбулася перша визначна баскетбольна подія року – «Фі­нал чотирьох» Кубка Суперліги. Уперше в своїй іс­торії володарем почесного тро­фея на радість місцевих уболі­вальників став «Дніпро»!

У заключній стадії турніру здобули право виступати «Дніпро», БК «Донецьк», маріупольський «Азовмаш» і запорізький «Ферро-ЗНТУ». У півфіналах «Дніпро» грав з «Донець­ком», «Азовмаш» про­тистояв «ФерроЗНТУ».

Господарі «Фіналу чо­тирьох» стартували жва­во, за результатом першої половини зустрічі «при­везли» донеччанам 14 очок. Однак удавана лег­кість, з якою дніпропе­тровці заробили солідний гандикап, зіграла з ними злий жарт, тож гості прак­тично надолужили згая­не. Лише наприкінці мат­чу підопічні Дениса Жу­равльова схилили шальки терезів у свій бік – 89:84 на користь дніпропетровців. У другому півфіналі події розвивалися ще драма­тичніше. До фінальної си­рени «Азовмаш» і «Ферро» випробовували на міц­ність нерви вболівальни­ків і своїх наставників, але, зрештою, з мінімаль­ною перевагою (82:81) до фіналу пробилися титуло­ваніші маріупольці.

Склавши повноважен­ня торішнього володаря Кубка, запоріжці не зна­йшли в собі сил налашту­ватися на матч за третє місце. Перша половина зустрічі, щоправда, про­йшла у рівній боротьбі, однак уже в третій чверті «Ферро» «посипався» – 19-очкова «Донецька» за під­сумком третьої десятихвилинки до завершення матчу зросла до 22. Від­так, здобувши перемогу з рахунком 74:52, донечча­ни фінішували третіми у «Фіналі чотирьох».

Натомість вирішальна зустріч стала окрасою тур­ніру в цілому. Яскравий, видовищний баскетбол тримав глядачів і спеціа­лістів у напрузі з першої до останньої секунд поєдин­ку. Стрімкі проходи зміню­вав вдалий позиційний на­пад, злагоджені командні дії підкреслювали індиві­дуальні прийоми захисту. Додатковою інтригою мат­чу стала дуель головних снайперів команд – дніпро­петровця Стівена Бьортта (у півфіналі з «Донецьком» здобув 35 очок) і маріуполь­ця Рамела Каррі (28 очок проти «Ферро»). Зрештою, в дуелі двох бомбардирів вправнішим виявився Бьортт (37 очок проти 28), причому він же став і голо­вним героєм зустрічі. На­прикінці матчу, коли «Азовмаш» вів у рахунку, Стівен урівняв шанси ко­манд (79:79), а потім ще й реалізував один штрафний кидок. Ще одне очко з лінії штрафних поклав до скарб­нички «Дніпра» Маріо Остін, натомість відчай­душна спроба маріуполь­ців разом із фінальною си­реною вирвати перемогу виявилася невдалою – «триочковому» Фреда Хау­са забракло точності. Тож у підсумку – 81:79 і перший трофей сезону поповнив клубний музей «Дніпра».

ВОЛОДИМИР ПОЛЄТАЄВ, «ПВ»

  • СИМВОЛІЧНА ЗБІРНА «ФІНАЛУ ЧОТИРЬОХ»:

1. Розігруючий – Стівен Бьортт («Дніпро»)

2. Атакуючий захисник – Фред Хаус («Азовмаш»)

3. Легкий форвард – Дмитро Глєбов («Донецьк»)

4. Важкий форвард – Кріс Оуенс («Азовмаш»)

5. Центровий – Маріо Остін («Дніпро»)

 

НОВИЙ ФОРМАТ ПРОФСПІЛКОВОГО ТУРНІРУ

У 2009 році Закарпатський обком профспілки працівників лісових галузей (голова Володи­мир Ільков) та обласна рада ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук) започаткували меморіальний турнір із футболу серед ко­манд гірських населених пунктів області.

Змагання були присвячені пам’яті знаного лісоруба, Героя Соціалістичної Праці Івана Чуси. Першими во­лодарями перехідного кубка стали футболісти Усть-Чорної, а минулого року перемогу здобула ко­манда села Терново, що на Тячівщині. Нинішнього року формулу турніру буде змінено. На жаль, пі­шов з життя інший відо­мий лісоруб, також Герой Соціалістичної Праці Ва­силь Шорбан, що разом з Іваном Чусою у 1967 році на виставці «Експо–67» у канадському місті Монре­алі перемогли у всесвітніх змаганнях лісорубів. У зв’язку з цим організатори профспілкового турніру, яким активно впродовж усього часу допомагав син героя – Іван Чуса, виріши­ли з 2011 року присвятити турнір пам’яті обох закар­патських героїв-лісорубів. «Вважаю, буде правиль­ним, – відзначив Іван Чуса, – якщо, починаючи з цього року, змагання присвячу­ватимуться пам’яті не тіль­ки мого батька, а й його товариша, які разом від­стоювали честь країни на престижних міжнародних змаганнях і стали їх пере­можцями».

Члени оргкомітету турні­ру вирішили цьогоріч провести змагання напри­кінці травня у місті Рахів. Голова місцевої райдержадміністрації Дмитро Ан­дріюк підтвердив готов­ність прийняти меморі­альний турнір. Який, до речі, вперше отримає ста­тус міжнародного, оскіль­ки за попередньою до­мовленістю в ньому ві­зьмуть участь команди з Росії та Угорщини.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ЗАКАРПАТТЯ

 

 

В УКРАЇНІ БУДЕ «СУПЕРБАЙК»!

Цьогоріч Україна буде представлена в одній з найпопулярніших гоночних серій світового мо­тоспорту – «Супербайк». Під «синьожовтим» прапором у цих перегонах у класі «Суперспорт» заявлена команда «Step Racing Team» (SRT), у складі якої на мотоциклах Honda CBR600RR за перемоги на етапах змагатимуться українець Володимир Іванов (виступатиме під № 60) та англієць Джіно Рі (№ 4).

 «Супербайк» – це різновид шосейно-кільцевих гонок на мотоциклах, в основу яких покладено серійні конструкції, що є у вільному продажу. Перегони зароди­лися у 1960-х роках ХХ сто­ліття у США, а перший офі­ційний чемпіонат світу «Су­пербайк» відбувся 1988 року. Відтоді перегони здо­були широку популярність: на трибунах під час чемпіо­нату збирається понад 1  млн глядачів, за телетран­сляціями у 175 країнах світу стежать близько 500 млн шанувальників двоколісних агрегатів.

На 22-му чемпіонаті світу «Супербайк», перший етап якого стартує 27 лютого на австралійській трасі у Філіп Айленді, будуть представ­лені 25 країн, 70 команд, по­над 100 гонщиків на мото­циклах 7 провідних вироб­ників. Про це поінформува­ли присутніх під час офіцій­ної презентації «Step Racing Team», яка відбулася у сто­лиці України за участі пре­зидента Федерації мото­спорту України Вадима Ко­пилова, директора світово­го чемпіонату «Супербайк» Паоло Чіабатті, співвласни­ка команди SRT Анатолія Кучміна, гонщиків Володи­мира Іванова і Костянтина Писарєва, менеджерського і технічного персоналу SRT.

Вадим Копилов та Анатолій Кучмін розповіли, що участь української коман­ди в серії «Супербайк» – значуща подія як для ві­тчизняного мотоспорту, так і для країни в цілому. Крім того, присутніх поінформу­вали, що нині ударними темпами йде до завершен­ня будівництво нового над­сучасного гоночного треку в Криму – під Євпаторією, а на кінець весни – початок літа запланований приїзд комісарів Міжнародної мо­тоциклетної федерації, які мають проінспектувати трасу. Водночас тривають переговори з керівни­цтвом АР Крим щодо по­кращення інфраструктури регіону. Зважаючи на вдале місцезнаходження треку (а в Криму змагання можна проводити практично ці­лий рік) та значний потен­ціал українського і навко­лишніх медіа-ринків, не­вдовзі можна сподіватися і на приїзд до нас провідних гоночних серій. Зокрема, директор «Супербайку» Па­оло Чіабатті уже підтвер­див, що переговори щодо проведення одного з ета­пів чемпіонату 2012 року в Криму вже розпочалися.

А поки вболіватимемо за українську команду на по­точному чемпіонаті «Супер­байк». Володимир Іванов підкреслив, що в першому сезоні ставить собі за мету на кожному етапі фінішува­ти у топ-10, але, звичайно, робитиме все можливе, щоб потрапити на подіум. З нетерпінням чекатимемо і ми на вдалий виступ «Step Racing Team».

17.02.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання