« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Вогонь спартакіади й надалі не згасатиме

Вогонь спартакіади й надалі не згасатиме

X ювілейна спартакіада Профспілки пра­цівників енергетики та електротехніч­ної промисловості України, ініціатором та організатором якої є Центральний ко­мітет профспілки, зібрала учасників з усі­єї країни в алуштинському олімпійському навчально-спортивному центрі «Спартак».

Інна Пілюк

спеціально для «ПВ»

Голова ЦК «Укрелек­тропрофспілки» Сер­гій Шишов розпові­дає, що коли 2003 року виникла ідея об’єднати енергетиків усі­єї країни під спортивним стягом, то попервах не всі керівники організацій – членів профспілки вияви­ли бажання залучати свої колективи до участі в та­кому турнірі. Тому спер­шу довелося вирішувати не фінансові питання, пов’язані з проведенням змагань, а долати острах і небажання починати щось нове. Підібрати вда­ле поєднання видів спор­ту й знайти гарне місце для змагань вдалося не одразу. Аж ось вибір при­пав на олімпійський навчально-спортивний центр «Спартак» в Алушті. Центр повністю задовольнив ви­моги до проведення галу­зевої спартакіади, адже тут створено комфорта­бельні умови для прожи­вання та облаштовано сучасні майданчики, при­стосовані до найрізноманітніших видів спорту.

Наразі змагання поєд­нують оптимальний на­бір видів спорту. Енерге­тики можуть позмагати­ся у командних іграх (во­лейбол, міні-футбол), а також спробувати свої сили в індивідуальних за­ліках (армреслінг, гирьо­вий спорт, шахи, настіль­ний теніс). Звичайно, жодного разу не обійшла­ся спартакіада і без коро­леви спорту – легкої атле­тики. Біг на 100, 400 і 800 м, естафети та стрибки у довжину і дотепер зали­шаються найпопулярні­шими серед учасників змагань.

Цьогоріч у спартакіаді взяли участь команди із чотирнадцяти областей. Як і у будь-яких змаган­нях, не минулося без вда­лих дебютів і нових рекор­дів, подекуди трапили-ся розчарування і сльози розпачу.

За результатами зма­гань лідерами за кількіс­тю золотих медалей стали спортсмени з Луганської області, які здобули зага­лом по сім золотих і сріб­них, а також дві бронзові медалі. Лише за кількістю «срібла» їм поступилися енергетики Запоріжжя (сім золотих, чотири сріб­ні та дві бронзові нагоро­ди), а представники Доне­цької області замкнули трійку лідерів спартакіа­ди (по чотири золоті, сріб­ні й бронзові нагороди).

Збільшення кількості учасників змагань (від 90 осіб на дебютній спартакі­аді до 350 на звітній), зрос­тання авторитету спарта­кіади серед спілчан дають змогу стверджувати, що сонячний кримський бе­рег і в одинадцяте збере у себе найшвидших і най­сильніших. А поки зі скла­ду кращих команд енерге­тиків буде сформована збірна, яка братиме участь у міжгалузевій спартакіа­ді, що триватиме у вересні на базі цього олімпійсько­го центру.

 

 УДВІЧІ БІЛЬШЕ ПЕРЕМОЖЦІВ

 IX спартакіада профспілки працівників культу­ри Херсонської області відбулася у Лазурному на турбазі «Чорномор». Змагання проводили обласна організація профспілки та Херсонська обласна організація ФСТ«Спартак».

Олександр Крупіца

спеціально для «ПВ»

Цьогоріч продемон­струвати дружбу з фіз­культурою та спортом зголосилося 19 ко­манд, що представляли 10 районів області та 9 колекти­вів культурних міських за­кладів Херсона й Нової Ка­ховки. На урочистому від­критті змагань присутніх ві­тали голова Херсонської облміжпрофради Петро Лазник, голова Херсонської обласної організації профспілки пра­цівників культури Віктор Ве­личко і начальник управлін­ня культури Херсонської ОДАІрина Корольова.

До програми спартакіади ввійшло шість видів спорту: настільний теніс, дартс, шаш­ки, шахи, міні-футбол і волей­бол. Організатори розбили команди на дві групи: до першої потрапили міські пра­цівники культури, до другої – сільські. Упершій групі успіш­но виступила команда Хер­сонського обласного акаде­мічного музично-драматичного театру ім. Куліша, яка й виявилася переможницею, набравши загалом 497 очок. Від тріумфаторів змагань на 41 очко відстали працівники ОДТРК«Скіфія», фінішувавши другими. Трійку призерів за­мкнув колектив Херсонського училища культури (447 очок).

У другій групі впевнено ви­ступили працівники Калан­чацького відділу культури, які виграли змагання з міні-футболу та волейболу, стали другими у шахах, шашках і настільному тенісі (загалом 360 очок). Друге місце у ба­гатоборстві дісталося госпо­дарям змагань – працівни­кам культури Скадовського району, які святкували пере­могу у шахах і настільному тенісі, але нерівно виступили в інших видах програми (до переможного результату не добрали 31 очко). «Бронзо­вими» призерами змагань виявилися працівники куль­тури Великолепетиського району (308,5 очка).

Утім, незалежно від резуль­татів усі учасники змагань наповнилися позитивними емоціями, дістали заряд ба­дьорості, зрештою, довели, що вони дружать із фізкуль­турою й спортом, пропагую­чи серед працівників культу­ри багатий духовний і здоро­вий спосіб життя.

Тож тепер спілчани з нетер­пінням чекатимуть наступно­го року, аби зустрітися на Х ювілейній спартакіаді.

 

ДОНЕЦЬК ЧЕКАЄ ГЛЯДАЧІВ

Шанувальники «королеви спорту» зможуть безкоштовно потрапити на Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики–2013, змагання якого з 10 по 14 липня проходитимуть у Донецьку.

Наразі у столиці Донбасу поширюються інформа­ційні листівки, які необ­хідно обміняти на квитки будь-якого змагального дня до 14 липня в кіосках продажу квитків РСК «Олімпійський» і в ін­формаційному кіоску в центрі міста.

Отримати листівки мож­на із 3 липня в інформа­ційних наметах, які встановлені у центрі До­нецька, інформує офіційний сайт НОК. Також їх роздають у міжна-родному аеропорту ім. С. Прокоф’єва (у зоні прибуття міжнародних рейсів), у кінотеатрах, магазинах продажу тех­ніки, розважальних цен­трах, спортивних клубах, готелях і ресторанах.

Нагадаємо, що організа­тори розраховують на приїзд понад 2000 спортсменів у складі ко­манд із близько 200 країн світу. 16–17-річні спортс­мени виборюватимуть нагороди в 23 легкоатле­тичних дисциплінах.

 

«БРАТИМЕМО» КАЗАНЬ

 З 6 по 17 липня у Казані (Росія) відбува­тиметься XXVII всесвітня літня Універсі­ада. Вперше в історії змагань до спор­тивної програми Універсіади увійшли одразу 27 видів спорту.

Із них 13 обов’язкових: легка атлетика, баскет­бол, фехтування, футбол, спортивна гімнастика, ху­дожня гімнастика, дзю­до, плавання, стрибки у воду, водне поло, на­стільний теніс, теніс і во­лейбол. Усвою чергу, ор­ганізатори запропонува­ли внести до спортивної програми рекордну кіль­кість додаткових видів спорту – 14 (бокс, стріль­ба, синхронне плавання, академічне веслування, веслування на байдарках і каное, самбо, спортив­на боротьба, боротьба на поясах, шахи, важка атлетика, регбі-7, хокей на траві, бадмінтон, пляжний волейбол).

Уперше нагороди Універ­сіади розіграють пред­ставники п’яти видів спорту: боротьби на по­ясах, регбі-7, самбо, синхронне плавання, бокс.

Збірну України у столиці Татарстану представляти­муть понад 350 спортс­менів.

 

 УРОК ФЕДУ ВІД СТАХА

 Головну сенсацію минулого тижня створив тенісист Сергій Стахов­ський. Здолавши на старті найпопулярнішого тенісного турніру у світі бразильця Рожеріо Сілву (6:4, 6:0, 6:4), у другому раунді Вімблдону українець протистояв третьому номеру світового рей­тингу швейцарцю Роджеру Федереру. У напруженому двобої із рахунком 6:7(7), 7:6(5), 7:5, 7:6(5) Стах здолав семиразового чем­піона цього турніру!

Слід зазначити, що переможець 17 турнірів Великого шолома Ро­джер Федерер 36 разів не програвав на таких змаганнях раніше ¼ фіналу – лише українцеві вдалося перервати цю рекордну серію. Однак уже в наступному колі змагань Сергій поступився австрійцю Юргену Мельцеру (2:6, 6:2, 5:7, 3:6).

04.07.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання