« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Головний трофей залишається у Закарпатті

Головний трофей залишається у Закарпатті

 У місті Рахів відбувся вже п’ятий за ліком меморіальний між­народний турнір з футболу се­ред команд гірських населе­них пунктів краю, присвячений пам’яті Героїв Соціалістичної праці, переможців Міжнарод­них змагань лісорубів у канад­ському Монреалі (1967 рік) Іва­на Чуси та Василя Шорбана. На честь славних земляків у Закар­патті було вирішено проводити футбольний турнір, який отри­мав статус міжнародного.

Сергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради,

спеціально для «ПВ»

У цьогорічному ювілейному V турнірі взяли участь шість команд, які представляли Тя­чівський район (ФК «Лісо­руб», смт Усть-Чорна; ФК «Брустури», с. Лопухово; ФК «Терно­во», с. Терново), Рахівський район (ФК «Карпати», м. Рахів; ФК «Рахів»), а також за перемогу вирішили по­змагатися гості з Угорщини – коман­да ПАШЕ з міста Дунауйварош.

Попри дощову погоду на стадіоні зібралося багато глядачів. Звуками трембіт привітали господарі учасни­ків міжнародного свята футболу. На урочистій церемонії відкриття тур­ніру спортсменів вітали голова обко­му профспілки працівників лісових галузей Володимир Ільков, голова Рахівської районної ради Микола Беркела, голова обласної ради ФСТ «Україна» Владислав Кушнірчук.

Після змагань у підгрупах суд­дівська колегія, яку очолював лайнсмен ФІФА Степан Селменський, ви­значила учасників вирішальних матчів. Основний час поєдинку за третє місце між командами ФК «Лі­соруб» і ПАШЕ закінчився бойовою нічиєю – 2:2. А в серії пенальті вправнішою виявилася команда з Усть-Чорної, яка й стала бронзовим призером турніру.

Доля перехідного кубку і золотих медалей вирішувалася в протистоян­ні команд із Рахівщини. У результа­тивному, видовищному поєдинку, який до самого фінального свистка тримав у напрузі численних уболі­вальників, «Карпати» переграли зем­ляків з ФК «Рахів» з рахунком 4:2.

Переможці турніру отримали го­ловний приз змагань – красень-кубок, призерів турніру вшанували медалями та грамотами. Призами відзначили і кращих гравців турні­ру – воротаря Едгара Молдована (ПАШЕ), захисника Петра Яремчука (ФК «Рахів»), півзахисника Володи­мира Фабриція (ФК «Лісоруб»), на­падника Івана Микуличинського (ФК «Карпати»).

Володимир Ільков та Владислав Кушнірчук від імені оргкомітету тур­ніру вручили пам’ятні призи сім’ям Івана Чуси та Василя Шорбана. Від­знаки від обласної організації проф­спілки працівників лісових галузей, облради ФСТ «Україна», Рахівської райдержадміністрації отримали ба­гато учасників турніру. Запрошений на свято футболу почесний голова Фе­дерації футболу Ленінградської об­ласті (Росія) наш земляк Йосип Нодь подарував команді-переможниці з Рахова комплект ігрової форми, а та­кож вручив спеціальні призи органі­заторам цього турніру.

Черговий міжнародний турнір пам’яті славних закарпатських лісо­рубів прийматиме наступного року Тячівський район Закарпаття.

 

 

 СТАЛИ ТРЕТІМИ НА КОНТИНЕНТІ

 Минулого вікенду в Мінську фінішував чемпіонат Європи з боксу, в якому зма­галися за перемогу понад 200 спортсме­нів з 37 країн континенту. Українські бійці здобули 5 нагород і посіли третє загаль­нокомандне місце в підсумковому заліку.

 Єдине «золото» Україні приніс Павло Іщенко, який зійшов на найви­щу сходинку п’єдесталу пошани у ваговій кате­горії до 60 кг. У вирішально­му поєдинку арбітри віддали йому перевагу над місцевим боксером Вазгеном Сафа­рьянцем. Павло в стартових раундах виглядав активніше і був ефективнішим в атаках. У заключному відрізку украї­нець дещо підсів фізично, проте завойована на початку поєдинку перевага дозволи­ла Іщенку утримати пере­можний результат.

Срібним призером континен­тальної першості став Микола Буценко (до 56 кг), який у фі­налі поступився титуловано­му ірландцю, першому номе­ру посіву цієї вагової категорії Джону Джозефу Нолану. З «бронзою» додому поверну­лися Богдан Шелестюк (до 69 кг), Євген Хитров (до 75 кг) і Денис Пояцика (до 91 кг).

У підсумковому медальному заліку українці стали третіми, пропустивши поперед себе беззаперечних тріумфаторів чемпіонату росіян (5 золотих медалей, 1 «срібло» і 3 бронзи») та ірландців (2 «зо­лота» і 2 «срібла»).

 

 

 ДРОГОБИЧАНИ ВИЗНАЧИЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ

  У Дрогобичі міська організація проф­спілки працівників освіти і науки, яку очолює Олег Гук, провела вже третій турнір серед любителів гри у шахи.

  Ольга Лобарчук

спеціально для «ПВ»

Ця інтелектуальна гра, на думку учасників змагань, добре тренує мозок. Тож до участі в турнірі долу­чилися і вчителі, й керів­ники освітніх установ міста, й технічні праців­ники – загалом змагали­ся між собою близько 30 членів профспілки.

Претенденти на перемо­гу продемонстрували гід­ні результати – цьогоріч представники загально­освітніх шкіл не поступи­лися навіть шахістам із спеціалізованої. Апризе­рами змагань стали учні Дрогобицьких загально­освітніх шкіл № 4 та № 17, а також дитячої спортивної школи.

Переможців і призерів було відзначено, а всі учасники змагань переві­рили свою майстерність та отримали заряд пози­тивного настрою.

 

 ДВІ МЕДАЛІ КУБКА СВІТУ

 На Кубку Європи з дзюдо, який приймала естонська столиця, україн­ці завоювали дві нагороди – «золото» на рахунку Артема Блошенка, «срібло» здобув Геворг Хачатрян.

 Артем Блошенко тріум­фував у ваговій категорії 100 кг, на шляху до пере­моги здолавши Флавіо Орліка (Швейцарія), Да­вида Бітієва (Росія), Рем­ко ван ден Брінка (Нідер­ланди) та Михайла Ко­сяшнікова (Росія).

За крок до найвищої схо­динки п’єдесталу поша­ни в Таллінні змушений був зупинитися Геворг Хачатрян (66 кг). Наш дзюдоїст виявився кра­щим у поєдинках із Фає Ньїєю (Фінляндія), Дени­сом Лаврентьєвим (Ро­сія), Андре Соаресою (Португалія) та Найтоном Бернсом (Великобрита­нія) і лише у фіналі за­знав поразки від Куннара Копса (Нідерланди).

 

 ТЕРЕЩУК – НАЙКРАЩА В ТРАВНІ

Останнього місяця весни кращою спортсменкою екс­пертна комісія НОК України визнала Вікторію Терещук, а кращим тренером – Сергія Туробова, особистого наставника спортсменки.

Лідер збірної України з сучасного п’ятиборства, на­гадаємо, недавно перемогла у фіналі Кубка світу в Нижньому Новгороді (Росія) та здобула «срібло» етапу Кубка світу в Будапешті (Угорщина). Наразі Вікторія Терещук очолює загальний залік Кубка світу з пентатлону.

Зазначимо, що для дуету Терещук – Туробов це вже четверте подібне визнання.

 

16.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання