« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Освітяни Черкащини визначили кращих

Освітяни Черкащини визначили кращих

 Наприкінці травня на базі Олімпійсько­го навчально-спортивного центру «Чер­нігів» відбулося чудове спортивне свя­то – обласна спартакіада серед освітян, членів Профспілки працівників осві­ти і науки України. Першість виборюва­ли близько 400 спортсменів-аматорів у складі 26 команд-учасниць.

Віталій Копиш

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України,

спеціально для «ПВ»

Першими розпочали та завер­шили свій виступ представ­ники найбільш силового виду спорту освітянської спартакіади – армреслінгу. Перемогу виборювали виключно чо­ловіки в трьох вагових категоріях. Тріумфували тут представники Менської районної організації проф­спілки, слідом за якими з невели­ким відставанням у турнірній та­блиці розташувалися освітяни м. Ні­жина та Борзнянського району.

У змаганнях із настільного тенісу впевнену перемогу як серед жінок, так і чоловіків здобули спілчани Чер­нігова. Другу суму балів отримали тенісисти Ріпкинського району, а за­мкнули трійку кращих члени первин­ної профспілкової організації праців­ників ЧНПУ ім. Т. Г. Шевченка.

Дуже видовищним видався тур­нір з міні-футболу, матчі якого про­ходили відразу на трьох тренуваль­них полях спортивного комплексу. У напруженому вирішальному бою перемогу здобула команда Новгород-Сіверської районної організа­ції профспілки, обігравши при цьо­му ічнянських колег з мінімальним рахунком. Третє й четверте місця розділили освітяни м. Прилук та Варвинського району.

У підсумковому суддівському протоколі переможницею спартакі­ади вдруге поспіль стала команда Ніжинської міської профорганіза­ції, яку очолює Володимир Сорокін. Другими стали спілчани первинної профспілкової організації праців­ників ЧНПУ ім. Т. Г. Шевченка (го­лова профорганізації Анатолій Тимошенко). Третє місце вибороли представники Борзнянського райо­ну (голова профорганізації Вален­тина Тесленко).

Як годиться, завершилися зма­гання офіційною церемонією наго­родження. На переможців і призерів спартакіади чекали п’єдестал поша­ни, заслужені медалі, кубки, грамо­ти і грошові призи. А голова облас­ної організації Профспілки праців­ників освіти і науки України Тетяна Матвеєва подякувала організато­рам за якісно проведені змагання та побажала учасникам завжди підтримувати добру спортивнуформу.

 

 

 ЗАВДЯКИ ЛАЗЕРТАГУ ПОКАЗАЛИ ВІДВАГУ

 Спортивне життя колективу Сєвєродо­нецького об’єднання «Азот» завдяки ад­міністрації та профспілковому комітету стало ще яскравішим, цікавішим, охопи­ло ще більше ентузіастів фізичної культу­ри, адже серед працівників підприємства дедалі більшої популярності набувають спортивно-технічні змагання з лазертагу.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

Лазертаг – військово-спортивна гра, учасни­кам якої видають пере­роблені з бойових авто­мати для стрільби безпечними променями, якими треба поці­лити в датчики, які надягають усі суперники.

Чемпіонат «Азоту» проходив у кілька етапів, групами. А фінал приймала «азотівська» база від­починку «Світанок», що на бере­зі Сіверського Дінця. Треба було бачити, з яким задоволенням, азартом спортсмени брали участь у кожному виді програми, як гаряче підтримували їх уболі­вальники, в тому числі діти! У цьому справжньому спортивно­му багатоборстві учасники пока­зали не тільки влучність, а й спритність, швидкість, тактичну й стратегічну кмітливість, злаго­дженість командних дій.

А в змаганнях із утримання ви­сотки чемпіонами стали лазер­тагівці з цеху КВПіА. Друге місце виборола команда воєнізовано­го газорятувального загону, тре­тіми стали представники цеху централізованого ремонту. Пе­реможці і призери отримали дипломи і призи – похідне спо­рядження. А головне – в усіх за­лишилися чудові враження від перших змагань. І природно, ба­жання позмагатися за новими сценаріями.

 

 

 «БУДІВЕЛЬНИК» ПОПЕРЕДУ

 Вирішальний сьомий матч фінальної серії чемпіонату Суперліги з баскет­болу столичний «Будівельник» виграв у «Азовмаша» (82:70), а відтак став найтитулованішим клубом країни.

Кияни мали змогу не до­водити справу до сьомо­го поєдинку, але напри­кінці шостого матчу в Маріуполі втратили пе­ремогу, поступившись господарям майданчика (95:96). Однак на паркеті столичного Палацу спор­ту вибороли «золото» чемпіонату України сезо­ну 2012/2013 років і та­ким чином здобули вось­ме чемпіонство в своїй історії, ставши найтиту­лованішим клубом краї­ни (в «Азовмаша» зали­шилося сім перемог у чемпіонатах).

За підсумками сезону ти­тул найкращого розігру­ючого захисника отри­мав Лінн Грір («Азов­маш»). Найкращим лег­ким форвардом став Ар­тур Дроздов («Будівель­ник»), його колега по ко­манді Лео Лайонс – най­кращим важким форвар­дом. Малкольм Ділейні («Будівельник») був на­званий найкращим ата­куючим захисником, а також MVP Суперліги се­зону 2012/2013. Найкра­щий центровий сезону – Владан Вукосавлевіч («Політехніка-Галичина»).

 

 ДВА «СРІБЛА» КОНТИНЕНТАЛЬНОЇ ПЕРШОСТІ

 В австрійській столиці минулого ві­кенду проходили змагання чемпіо­нату Європи з художньої гімнастики. Українки на континентальній першо­сті здобули дві срібні нагороди.

 Наші гімнастки Ганна Рі­затдінова, Аліна Макси­менко та Вікторія Мазур вибороли другу сходинку п’єдесталу пошани у ко­мандній першості, на­бравши 141,573 бала. А святкували перемогу ро­сіянки (147,114), третіми фінішували представниці Білорусі (138,115).

Українські спортсменки кваліфікувалися і до фі­нальної частини змагань в окремих видах, проте до п’єдесталу пошани дісталася лише Ганна Рі­затдінова – за компози­цію із стрічкою вона отримала 18,183 бала, пропустивши поперед себе в підсумковому протоколі росіянку Мар­гариту Мамун (18,800).

 

 ТЕРЕЩУК ПЕРЕМАГАЄ У ФІНАЛІ КУБКА СВІТУ

 Фінал Кубка світу в російському Нижньому Новгороді приніс «золо­то» змагань нашій співвітчизниці Вікторії Терещук. Чемпіонка світу та Європи підтвердила, що по праву очолює загальний залік Кубка світу. Українка рівно виступила у всіх видах програми і цілком за­служено зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, на­бравши в підсумку 5440 очок.

Компанію на п’єдесталі пошани їй склала колега по збірній Ганна Буряк, яка на двох останніх етапах Кубка світу святкувала пере­моги. У Нижньому Новгороді вона фінішувала третьою (5388), про­пустивши поперед себе росіянку Катерину Хураскіну (5412).

Також Вікторія Терещук разом з Павлом Тимошенком завоювали «срібло» в складі змішаної команди (5780).

09.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання