« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Динамо» випало з дуету

«Динамо» випало з дуету

Минулої неділі фінішував чемпіонат української Прем’єр-ліги сезону 2012/2013 років. «Шахтар» учет­верте поспіль приміряв лаври найсильнішої команди країни. Натомість київське «Динамо» вперше фінішу­вало на третій сходинці, пропустивши поперед себе у турнірній таблиці харківський «Металіст».

Минулий тиждень видався святковим для уболіваль­ників донецького «Шах­таря». У середу їхні улюбленці завоювали дев’ятий Кубок України, здолавши у фіналі опір одеського «Чорноморця» з ра­хунком 3:0, а вже у неділю офіційно поклали до Кубка восьме «золото» національного чемпіонату. У матчі заключного туру проти земляків з «Металурга» «помаранчево-чорні» потішили своїх прихильників упев­неною перемогою 4:0 (голи до свого активу записали Дуглас Коста, Мхі­тарян, Тайсон та Едуардо). Причому для вірменського легіонера гірни­ків цей гол став 25-м у сезоні – це но­вий бомбардирський рекорд для елітного українського дивізіону.

Навіть нічия 1:1 на виїзді у поєдинку проти «Карпат» не зіпсувала настрій гравцям та уболівальникам «Металіста». Адже харків’яни ще після матчів передостаннього туру уперше в своїй історії стали недо­сяжними для конкурентів у бороть­бі за «срібло» національного чемпіонату і здобули право представля­ти нашу країну у Лізі чемпіонів.

Перемога над «металургами» із Запоріжжя 3:0 для київських дина­мівців стала ложкою меду в бочці дьогтю. Уболівальники, головний тренер і президент клубу в один го­лос назвали сезон провальним.

Від України у наступному сезоні в єврокубках гратимуть шість ко­манд. «Чорноморець» потрапив до другого раунду кваліфікації Ліги Європи як фіналіст Кубка України. Донецький «Металург» почне євро­кубкову кампанію з 3-го раунду ква­ліфікації Ліги Європи, а київське «Динамо» і «Дніпро» почнуть євро­сезон одразу з раунду плей-оф Ліги Європи. У Лізі чемпіонів «Шахтар» почне виступ одразу з групового етапу турніру, натомість харків­ський «Металіст» стартує у найпре­стижнішому клубному турнірі кон­тиненту з третього раунду кваліфі­кації команд-«нечемпіонів».

 

 ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

 Рада профспілок Івано-Франківщини спіль­но з крайовою організацією фізкультурно-спортивного товариства «Україна» на алеях міського озера провела обласний весня­ний легкоатлетичний крос на приз обласної профспілкової газети «Єдність».

 Сергій Лизанчук

спеціально для «ПВ»

У змаганнях взяли участь команди дев’яти галузевих об’єднань профспілок, а та­кож кросмени міських рад ФСТ «Україна», спортивних шкіл товариства, ветерани легкої атлетики – загалом до масового спортивного дій­ства долучилися близько 300 учасників.

Найпершими розпочали зма­гання наймолодші (11–13 річ­ні) вихованці шкіл на дистан­ції 300 метрів, де серед дівча­ток найшвидшою виявилася Дарія Овсянецька з СДЮШОР, а серед хлопчиків – Тарас Го­лодюк із ДЮСШ № 2. З-посеред 14–17-річних лег­коатлетів у дівчат 500-метрівку першою здолала Тетяна Петрова, у хлопців 800 м най­швидше подолав Олег Пучін­ський (ДЮСШ № 1). А у до­рослих на дистанції 1000 м серед жінок відзначилася пе­реможним результатом пред­ставниця обкому профспілки культури Наталія Солтан, у чо­ловіків на 2000 м не було рів­них Тарасові Дуркало з обко­му профспілки освіти і науки. У забігу ветеранів легкої атле­тики перемогу святкував до­цент медичного університету Ярослав Остафійчук.

У комплексному заліку серед профспілкових об’єднань пер­шість вибороли кросмени об­кому профспілки працівників культури, другими на п’єдестал пошани зійшли представ­ники обласної ради профспіл­ки працівників хімнафтохімпрому, третіми фінішували спортсмени обкому профспіл­ки працівників освіти і науки.

Переможцем серед міських рад ФСТ «Україна» стала ко­манда обласного центру, се­ред спортивних шкіл – Івано-Франківська ДЮСШ № 1.

Усі переможці отримали ме­далі, пам’ятні подарунки та грамоти. За результатами змагань сформовано збірну, яка у червні візьме участь у всеукраїнському кросі.

 

 ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ У СТОЛИЦІ

 Минулими вихідними у столиці свят­кували Олімпійський день. Це свя­то відзначається у майже 200 краї­нах світу і присвячене дню створення Міжнародного олімпійського комі­тету (23 червня 1894 року). Цьогоріч ця подія мала особливий статус: вона стала частиною масштабного святку­вання 100-річчя олімпійського Києва.

 На запрошення Націо­нального олімпійського комітету до Києва завіта­ли члени МОК, президен­ти НОК і почесні гості ін­ших країн, які приєднали­ся до святкового дійства на Хрещатику. Вітали учасників Олімпійського дня президент НОК Украї­ни Сергій Бубка, міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова Коміте­ту Верховної Ради з пи­тань сім’ї, молодіжної по­літики, спорту та туризму Артур Палатний, а також заступник голови Київ­ської міськдержадміні­страції Віктор Корж.

Учасники свята мали на­году спробувати себе у 35 видах спорту на спеці­ально облаштованих майданчиках, узяли участь у майстер-класах від відомих українських атлетів і тренерів. Крім того, у рамках свята від­бувся фінал «Спортивних ігор юних олімпійців».

Спортивні фанати брали автографи та фотографу­валися з Іриною Мерлені, Оленою Костевич, Єлиза­ветою Бризгіною, Рома­ном Гонтюком, Ганною Безсоновою, Оленою Са­довничою, Денисом Гот­фрідом, Олегом Степком, Оленою Петровою, Оле­ною Заспою, Оленою Ци­гицею та іншими.

Переможці конкурсів отримали від НОК Украї­ни заслужені подарунки.

 

 СУПЕРНИЦІ ВІДОМІ

 Жіноча збірна України з гандболу ді­зналася суперників на відбірний тур­нір до чемпіонату Європи 2014 року.

 У неділю в угорському Веспремі відбулося же­ребкування кваліфікацій­ного раунду Євро–2014 серед жіночих націо­нальних збірних команд. Українська збірна потра­пила до групи 1, де зма­гатиметься з командами Данії, Австрії та Литви. У фінальній частині зма­гань визначатимуть пе­реможця по два най­сильніші колективи з кожної групи (загалом 7 відбіркових груп).

Фінальну частину чемпіо­нату Європи наступного року з 7 по 21 грудня прийматимуть разом Угорщина і Хорватія. Гос­подарі змагань до фі­нального раунду потра­пили без відбору.

 

 ГЕРОЇ ОТРИМАЛИ НАГОРОДИ

В урочистій атмосфері отримали заслужені нагороди краща спортсменка березня легкоатлетка Ольга Саладуха, найкращий атлет квітня гімнаст Олег Степко та їхні наставники Анатолій Бойко і Павло Нетреба. Достойникам аплодували 12 членів Міжнародного олімпійського комітету та почесні гості з-понад 20 національних олімпійських комітетів, які при­їхали до столиці України на святкування 100-річчя олімпійсько­го Києва, інформує офіційний сайт вітчизняного НОКу.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи в швецькому Ґетебор­гу в секторі для потрійного стрибка Ольга Саладуха святку­вала перемогу, встановивши новий рекорд України для закритих приміщень – 14,88 м. А Олег Степко на першості континенту в російській столиці бездоганно впорався з комбінацією на брусах, здобувши золоту медаль.

02.06.2013


Володимир ПОЛЄТАЄВ

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання