« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Допомагали стіни й судді

Допомагали стіни й судді

 Поєдинками вирішальних двобо­їв фінішував третій сезон Всесвітньої серії боксу (WSB), у якому вперше була представлена й наша команда – «Українські отамани». У своєму де­бютному сезоні наші бійці проявили себе якнайкраще, одразу ж заявив­ши про претензії на перемогу у тур­нірі. І вона була дуже близькою, од­нак українцям довелося зупинитися буквально за півкроку від тріумфу: казахи виграли завдяки перемозі у додатковому поєдинку 6:5.

 Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Українцям у фіналі третього сезону WSB довелося битися з минулорічними тріумфато­рами турніру – командою «Астана Арланса». Однак на­передодні вирішальних двобоїв най­більше вітчизняні уболівальники спорту мужніх переймалися не си­лою казахських «вовків», а тим, що фінал проходитиме на арені вело­дрому «Саріарка» в Астані. А госпо­дарям, як пам’ятаємо, традиційно навіть стіни допомагають, та й суд­ді нерідко прихильніше до них став­ляться. Усі ці побоювання, на жаль, виявилися небезпідставними.

У перший день змагань господарі перемогли з рахунком 3:2. У напів­легкій ваговій категорії Меірболат Таїтов одностайним рішенням суд­дів здобув перемогу над нашим Ві­ктором Гоголєвим. Потім дворазо­вий олімпійський чемпіон легкова­говик Василь Ломаченко здобув пе­реконливу перемогу над капітаном суперників Саматом Башеновим. Ви­вів уперед господарів український легіонер у складі «вовків» середньо­ваговик Сергій Дерев’янченко, здо­лавши «отамана» Євгена Барабано­ва. А закріпив перевагу казахів хор­ват Хрвоє Сеп, який святкував пере­могу над Сергієм Лапіним у напів­важкій вазі. Не дозволив статися роз­грому наш олімпійський чемпіон Лондона Олександр Усик, який ви­грав за очками у суперважкій вазі у бронзового призера чемпіонату Європи–2011 румуна Міхая Ністора.

Тож наступного дня українцям украй необхідно було відігруватися. Але другий матч фіналу розпочався з перемоги Міраса Жакупова над Миколою Буценком. Причому абсо­лютно неоднозначної, попри одно­стайне рішення суддів. У другому й четвертому раунді наш боксер ак­тивніше атакував, завдав розсічен­ня Жакупову, однак вердикт вия­вився не на його користь.

Утім В’ячеслав Кисліцин усе ж скоротив відставання у рахунку, пе­ремігши одностайним рішенням суд­дів ірландця Еріка Мартіна Донова­на. У середній вазі Дмитро Митрофа­нов також за очками здолав Костян­тина Снігура і таким чином відновив паритет за підсумками боїв двох днів – 4:4. А вже у наступному поєдинку, попри не зовсім вдалий його початок, бронзовий призер лондонської Олім­піади Олександр Гвоздик вивів укра­їнців уперед, поклавши на ринг Ехса­на Ружбахані. Вирішальним мав ста­ти двобій суперважковаговиків, у якому зійшлися Руслан Мірсатаєв і наш Ростислав Архипенко. У рівному в цілому поєдинку наприкінці дво­бою нашому боксерові винесли попе­редження, яке й виявилося вирішаль­ним: перемогу віддали господареві змагань, який таким чином відновив паритет у рахунку – 5:5 за підсумками двох днів змагань.

У таких умовах провели додатко­вий поєдинок, який і виявив перемож­ця фіналу. Багдад Алімбеков у напів­легкій вазі впевнено перевершив «отамана» Олександра Рішкана і при­ніс перемогу казахським «вовкам».

 

 

 СПАРТАКІАДУ ВИГРАЛИ ГОСПОДАРІ ЗМАГАНЬ

Представники 30 команд виборювали пер­шість у фінальній частині спартакіади серед учнів професійно-технічних навчальних за­кладів Хмельницької області.

Валерій МАРЦЕНЮК

cпеціально для «ПВ»

Змагання з десяти видів спорту відбулися у Хмельницькому на базі вищого професійного училища № 25, професійного ліцею, центру професійно-технічної освіти сфери по­слуг, професійного ліцею електроніки та ФСТ «Дина­мо». Значну допомогу у під­готовці та проведенні заходу надали профспілкові коміте­ти учнівських та інженерно-педагогічних працівників цих навчальних закладів.

У загальнокомандному залі­ку першість виборола коман­да ВПУ № 25 м. Хмельниць­кого, друге та третє місця дісталися відповідно центру професійно-технічної освіти торгівлі та харчових техноло­гій і Полонському професій­ному аграрному ліцею.

Директор ВПУ № 25, канди­дат педагогічних наук, заслу­жений працівник освіти України, голова обласної асо­ціації профтехосвіти Олег Гаврилюк залишився задово­леним успіхами юних спортс­менів навчального закладу і побажав їм і надалі впевне­но перемагати.

 

ТРИ МЕДАЛІ В БУДАПЕШТІ

 У понеділок в Будапешті фінішу­вав IV етап Кубка світу з сучасного п’ятиборства. Загалом українські ат­лети здобули три нагороди – золоту й дві срібні медалі.

 У фіналі жіночих індиві­дуальних змагань верхів­ку п’єдесталу пошани окупували українки: Ган­на Буряк, набравши у підсумку 5404 бали, здо­була «золото», а чемпі­онка світу–2011 та брон­зова призерка Олімпій­ських ігор–2008 Вікторія Терещук у сумі здобула 5360 балів і фінішувала другою.

У чоловічому фіналі наші представники, на жаль, фінішували за межами першої десятки: Юрій Федечко у підсумковому протоколі став 11-м, Пав­ло Тимошенко фінішував услід за колегою по збір­ній, а Дмитро Кірпулян­ський виявився 21-м.

Підсумували змагання змішані естафети. Так, Вікторія Терещук разом із Русланом Наконечним набрали 5644 очки, що забезпечило їм другу схо­динку п’єдесталу пошани.

 

 МЕДАЛЬНИЙ ПОКЕР СТРИБУНІВ

  IV етап серії Гран-прі зі стрибків у воду приймав американський Форт-Лодердейл. Українці відзначилися двома «срібними» і двома «бронзо­вими» виступами.

  Бронзові призери Олім­пійських ігор–2008 Ілля Кваша та Олексій Приго­ров у синхронних стриб­ках із триметрового трампліна набрали 428,37 бала, тож здобули «срібло» змагань, про­пустивши на найвищу сходинку п’єдесталу по­шани китайський дует Хе Чао / Лі Шісін. У цьому ж виді змагань другим фіні­шував український жіно­чий дует Анна Письменська / Олена Федорова (293,70). Наші спортс­менки також поступили­ся китайському дуету Чжан Цзюнь / Цюй Лінь.

Аобидві бронзові медалі до скарбнички україн­ської збірної поклали стрибуни з десятиметро­вої вишки. Олександр Бондар набрав 507,50 бала, поступившись лише переможцеві Чжа­ну Янгуану та срібному призеру Девіду Боуді. АЮлія Прокопчук (346,15 бала) пропустила попе­ред себе китаянок Лян Цзі і Хуан Сяохай.

 

 РІЗАТДІНОВА ТРІУМФУВАЛА У КОРБЕЙ-ЕССОНІ

У французькому Корбей-Ессоні минулого вікенду відбувся VI етап Кубка світу з художньої гімнастики, на якому нагороди виборювали 100 грацій із 29 країн. Українка Ганна Різатдінова святкувала перемогу в багатоборстві, а також здобу­ла колекцію нагород в окремих видах. В абсолютній першості наша гімнастка не мала собі рівних, набравши 71,582 бала. Другою фінішувала білоруска Ме­літіна Станюта (71.282), третьою – росіянка Маргарита Мамун (71.016).

У фіналах окремих видів Ганна щоразу піднімалася на п’єдестал пошани, здобувши одну золоту, дві срібних і одну бронзову медалі. Різатдінова не мала собі рівних у вправах з булавами, а «срібло» принесли їй композиції з обручем і стрічкою. «Бронза» дісталася українці за підсумками вправ із м’ячем.

 

19.05.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання