« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Усупереч календарю

Усупереч календарю

Попри те, що на календарі вже давно весна, у Кар­патських горах досі зберігаються чудові умови для змагань із гірськолижного спорту. Тож нещодав­но на базі спортивно-туристичного клубу «Драго­брат», що в Рахівському районі Закарпаття, відбу­лася першість області з гірськолижного спорту на приз Йосипа Тура – першого місцевого майстра спорту у цій дисципліні.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

У 80-ті роки Йосип Станіславо­вич працював директором ДЮСШ з гірськолижного спорту облради спортивного товариства «Авангард» і ви­ховав багато майстрів спорту, які ставали неодноразовими чемпіона­ми України, призерами змагань ко­лишнього СРСР і першостей ВЦРПС. Організаторами турніру на приз ві­домого спортивного діяча краю ви­ступили облрада ФСТ «Україна», де­партамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської облдержадмі­ністрації та Рахівська райдержадмі­ністрація.

На старт дводенних змагань зі спеціального слалому та слалому-гіганта вийшли 125 юних спортсме­нів з Івано-Франківської, Тернопіль­ської, Чернівецької та Закарпат­ської областей. Їх привітали на уро­чистому відкритті голова Закарпат­ської облради ФСТ «Україна» Вла­дислав Кушнірчук, представник Ра­хівської райдержадміністрації Ва­силь Головчук та суддя національ­ної категорії Анатолій Плєханов. Зустрівся з учасниками змагань під час їх проведення і голова Рахів­ської РДА Дмитро Андріюк.

Змагання пройшли на високому рівні і, що особливо важливо, без травм, підтвердивши таким чином високу майстерність учасників і плідну роботу тренерів.

У стартовий день турніру у спеці­альному слаломі серед юних спортс­менів 2005 року народження і молод­ших кращі результати показали від­повідно Вікторія Галуша та Сергій Бровчук з Ясінянської спортивної школи. Перше місце серед дівчат 2003–2004 р. н. здобула Лілія Зелін­ська з Ясіня, а у хлопців цієї вікової групи – Максим Марійчин із Букове­ля Івано-Франківської області. У ві­ковій категорії 2001–2002 р. н. перемо­гу святкували Юлія Маковецька (Бу­ковель) і Максимілян Подобєдов (Ясіня), 1999–2000 р. н. – Євгенія Гаш­парович і Назар Петрук (Ясіня), 1997–1998 р. н. – найдосвідченіші учасни­ки змагань, кандидати в майстри спорту Юлія Цибеленко та Тарас Ковбаснюк (обидва з Ясіня).

Наступного дня переможцями змагань у слаломі-гіганті стали: се­ред спортсменів 2005 р. н. і молод­ших – Марта Попівняк (Буковель) і Сергій Бровчук (Ясіня), 2003–2004 р. н. – Лілія Зелінська (Ясіня) та Максим Марійчин (Буковель), 2001–2002 р. н. – Юлія Маковецька (Буковель) і Максимілян Подобєдов (Ясіня), 1999–2000 р. н. – Віталія Пастушина (Тернопіль) і Назар Петрук (Ясіня), 1997–1998 р. н. – Юлія Цибеленко та Тарас Ковбаснюк (Ясіня).

У загальнокомандному заліку пе­ремогла перша команда Ясінянської СДЮШОР із зимових видів спорту (директор Йосип Гейніш). На друго­му місці – представники Буковеля, на третьому – друга команда зі спор­тивної школи Ясіня.

Переможці й призери змагань в усіх вікових категоріях отримали грамоти, медалі та пам’ятні значки і сувеніри від організаторів.

 

 

 ВОЛЕЙБОЛ У ВІНЧАВ СПАРТАКІАДУ

 Змаганнями з волейболу наприкінці квітня у Костополі фінішувала ІІІ обласна Спартакі­ада 2013 року серед депутатів Рівненської обласної, районних і міських рад, міст об­ласного значення, сільських і селищних рад.

 Василь ШЕВЧУК

спеціально для «ПВ»

У змаганнях Спартакіади взяли участь майже 300 депутатів із 17 ра­йонів та міст області (на жаль, так і не спромогли­ся виставити свої команди Дубенський і Зарічненський райони, місто Остріг). А останній вид змагань вніс значні корективи до групи команд-лідерів після старто­вих чотирьох видів спорту (футзал, шахи, шашки та на­стільний теніс).

До фінальної частини турніру з волейболу пробилися три ко­манди (депутатів Гощансько­го, Березнівського та Сарнен­ського районів). Команда бе­резнівчан виграла у гощанців 2:0, сарненці святкували пере­могу над березнівчанами (2:0), і, нарешті, доволі неспо­дівано гощанці перемогли сарнівчан – 2:1. І лише за ра­хунок того, що виграли на одну партію більше, перемож­цем змагань із волейболу ста­ла команда Сарненського ра­йону. Другими фінішували бе­резнівчани, замкнули трійку призерів гощанці.

Тож за підсумками всіх п’яти видів програми перемогу в Спартакіаді виборола коман­да депутатів Сарненського району, яка набрала 330 очок. Друге місце здобули народні обранці Рівненсько­го району (278 очок), третіми із 257 очками стали депутати Володимирецького району.

З переможців змагань буде сформовано команду депута­тів області, яка наприкінці травня в Алушті візьме участь у всеукраїнській Спартакіаді серед депутатів усіх рівнів.

 

 

 НАУМОВ – ПЕРЕМОЖЕЦЬ СТОЛИЧНОГО МАРАФОНУ

 Наприкінці квітня у столиці за під­тримки Київської міськдержадмі­ністрації, Федерації легкої атлети­ки Києва, вітчизняних і міжнародних компаній відбувся IV Київський між­народний марафон, у якому за пере­могу змагалися понад дві тисячі атле­тів із 40 країн світу.

 Маршрут пробігу на тра­диційні 42 км 195 м про­лягав центральними ву­лицями столиці, а старту­вали й фінішували мара­фонці на Михайлівській площі. Тріумфатором ки­ївського пробігу виявився Андрій Наумов із Доне­цька, який подолав дис­танцію за 2 години 19 хвилин 18 секунд. Дру­гим у підсумковому про­токолі став іще один наш співвітчизник Віктор Ста­родубцев, який перетнув фінішну стрічку через 6 хвилин після переможця. Третім зійшов на п’єдестал пошани представник Кенії Вінсент Кипчирчир. Загалом дистанцію подо­лали 407 спортсменів різ­ного класу. Останній із них фінішував через 5 год 20 хв після старту.

Окрім класичного мара­фону, відбулися також марафон-естафета, ву­личний забіг і родинний забіг на п’ять кілометрів, забіги для дітей на 500 м.

 

 

 П’ЯТЬ МЕДАЛЕЙ НАШИХ ГРАЦІЙ

 На четвертому етапі Кубка світу з ху­дожньої гімнастики в італійському міс­ті Пезаро нагороди змагань виборю­вали 220 грацій із 30 країн. Українки здобули на Апеннінах п’ять нагород.

Кольори «синьо-жовтої» збірної захищали Ганна Рі­затдінова, Аліна Макси­менко, Вікторія Мазур (в індиві­дуальному заліку), а також Олексан­дра Асланян, Єв­генія Гомон, Олек­сандра Гридасова, Валерія Гудим, Оле­на Дмитраш і Світла­на Прокопова (у гру­пових вправах).

В індивідуальних видах від­значилася Ганна Різатдіно­ва, яка тричі сходила на «бронзову» сходинку п’єдесталу пошани, фінішу­вавши третьою у впра­вах із булавами, обру­чем і стрічкою.

Укомандній бо­ротьбі наша збірна посіла третю позицію в багатоборстві та другу – у фіналі з 5 парами булав.

 

 

СТЕПКО – НАЙКРАЩИЙ У КВІТНІ

Експертна комісія НОК найкращим спортсменом України у квітні визнала чемпіона Європи зі спортивної гімнастики Олега Степка, а його особис­того наставника Павла Нетребу названо найкращим тренером місяця.

На континентальній першості у столиці Росії українець бездоганно впо­рався з комбінацією на брусах, отримавши найвищу оцінку. Зазначимо, що 19-річний Степко вперше у своїй «дорослій» кар’єрі зійшов на євро­пейський п’єдестал пошани й одразу – на найвищу його сходинку.

Як нагадує офіційний сайт НОК, уперше світ почув про запорізького гім­наста у 2010-му, коли на І літніх Юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі він здобув дві золоті й дві срібні нагороди. Аминулого року на Олімпійських іграх у Лондоні Олег Степко разом із това­ришами по збірній фінішував четвертим у командних змаганнях.

13.05.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання