« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Столичні «українці» підбили підсумки

Столичні «українці» підбили підсумки

 Минулого тижня у сто­лиці відбувся ІІІ пленум Київської міської ради ФСТ«Україна», на яко­му було підбито підсум­ки роботи за минулий рік і визначено основні напрями діяльності на поточний.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Робота з ДЮСШ

Як відзначалося на засіданні, у 2012 році Київське міське фізкультурно-спортивне товариство «Укра­їна» (далі – КМФСТ «Україна») про­довжувало роботу щодо подальшої співпраці з міськими галузевими профспілками з питань масової фі­зичної культури, підготовки спор­тивного резерву в дитячо-юнацьких спортивних школах усіх типів.

Минулого року, попри значні фі­нансові проблеми, стабільно працю­вали всі 17 ДЮСШ міського ФСТ «Україна», в яких підвищують спор­тивну майстерність 6,6 тис. юних спортсменів. За звітний період у спортшколах організації підготов­лено 4 майстри спорту України між­народного класу, 36 майстрів спорту України, 242 кандидати у майстри спорту та спортсменів першого спортивного розряду. Понад 2,6 тис. спортсменів виконали нормативи масових розрядів. До складу збірних команд України залучено 102 вихо­ванці ДЮСШ, у тому числі з олім­пійських видів спорту – 65 осіб; неолімпійських – 32 особи; дефлемпій­ських видів спорту – 5 осіб. Пере­можцями та призерами чемпіонатів світу стали 10, а чемпіонатів Європи – 11 вихованців товариств. Понад 350 вихованців вибороли медалі чемпі­онатів України.

У ДЮСШ було організовано п’ять міжнародних турнірів, проведено майже 40 змагань і турнірів з окре­мих видів спорту на першість місь­кого ФСТ «Україна». На старти в цих змаганнях вийшли понад 4,5 тис. учасників, у тому числі вихованці спортивних шкіл інших товариств і відомств.

Разом з тим у роботі ДЮСШ спо­стерігаються певні недоліки: не до­тримуються вимоги щодо наповню­ваності навчальних груп, допуска­ється зменшення контингенту тих, хто у них займається. Це зумовлено насамперед нестабільним і незадо­вільним фінансуванням роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл. При цьому постійно не виділяються кошти з Фонду соціального страху­вання з тимчасової втрати працездатності на основний напрям діяль­ності ДЮСШ – навчально-спортивну роботу. Так, минулого року було ви­ділено лише 354,0 тис. грн, або 50 гри­вень на одного вихованця на рік. Не передбачено фінансування на онов­лення інвентарю та обладнання, при­дбання спортивної форми.

Спортивно-масова робота за місцем праці

За місцем праці спортивно-масова робота організована у 112 ко­лективах фізкультури галузевих профспілок, загальна кількість за­лучених до занять всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи становить 14,3 тис. осіб. Відповідно до звітів 2012 року безпосередньо у колективах фізкультури проведено понад 155 масових фізкультурно-оздоровчих заходів, у яких узяли участь понад 10 тис. спортсменів-аматорів. КМФСТ «Україна» при підтримці профільного департаменту Київ­ської міськдержадміністрації про­вело міжгалузеву спартакіаду серед працівників підприємств, організа­цій та установ міських галузевих профспілок столиці. У її фінальній частині взяли участь понад 900 пра­цівників трудових колективів. Пере­можцями й призерами виявилися команди ФОКів міських галузевих профкомів працівників агропромис­лового комплексу, будівництва і промбудматеріалів, зв’язку.

За підсумками огляду-конкурсу на кращу організацію фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової ро­боти серед міських галузевих про­фесійних спілок за 2012 рік перемож­цем визнано профспілку працівни­ків зв’язку (голова Н. Нефьодова).

Однак, як відзначалося на плену­мі, лише 1,5% трудових колективів галузей промисловості мають спе­ціалістів, які проводять фізкультурно-оздоровчу роботу; власні зма­гання з доступних і популярних ви­дів спорту в колективах фізкульту­ри підприємств практично не про­водяться, а кількість осіб, які займа­ються всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової ро­боти, становить менш як 5% загаль­ної чисельності працюючих.

Покращення ситуації щодо роз­витку фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в трудо­вих колективах в основному зале­жить від роботодавців, профспілок, Фонду соцстраху (щодо фінансуван­ня ДЮСШ), а також унормування вітчизняного законодавства.

 

 

 ТРИ НАГОРОДИ У МОСКВІ

Минулого тижня у російській столи­ці проходила першість континенту зі спортивної гімнастики. Українська ко­манда здобула у Москві три медалі.

Українці вдало стартува­ли на змаганнях і гідно пройшли весь етап зма­гань. У чоловічому бага­тоборстві Олег Верняєв став володарем бронзо­вої нагороди, Олег Степко фінішував четвертим (аб­солютним чемпіоном Єв­ропи виявився господар змагань Давид Бєляв­ський, британець Макс Вітлок виборов «срібло»).

У вправах на кільцях бронзовий призер Олім­пійських ігор в опорному стрибку Ігор Радівілов із підсумковою сумою 15,466 бала виборов ти­тул чемпіона Європи, по­діливши вершину п’єдесталу пошани з французом Саміром Айт Саїдом. Як зазначає офі­ційний сайт НОК, органі­заторам змагань довело­ся вручити ще й дві «бронзи» – італійцю Маттео Моранді та фран­цузу Данні Пінчейро-Родрігесу (дістали від суддів по 15,433 бала).

А під завісу змагань «зо­лото» у вправах на бру­сах здобув Олег Степко. Чемпіон І Юнацьких Олімпійських ігор–2010 лідирував у вправах на брусах після кваліфікації, а у вирішальному раунді змагань упорався зі складною комбінацією ще краще (15,766). «Срі­бло» виборов швейца­рець Лукас Фішер, «бронза» дісталася Да­виду Бєлявському.

Здобувши дві золоті й одну бронзову нагороди, збірна України в неофі­ційному командному за­ліку посіла третю пози­цію, поступившись лише росіянам і британцям.

 

ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ МЕДАЛЕЙ В ЕДИНБУРЗІ

 У британському Единбурзі, де прохо­див ІІІ етап Світової серії зі стрибків у воду, українці здобули повний комп­лект нагород.

Багаторазовий чемпіон Європи Ілля Кваша вдру­ге поспіль святкував пе­ремогу у стрибках із 3-метрового трампліна. А разом з Олексієм При­горовим Ілля здобув іще й срібну нагороду в синхронних стрибках.

Олена Федорова фінішу­вала третьою у стрибках із 3-метрового трамплі­на, поступившись лише представницям Китаю.

 

 МАКСИМЕНКО ЗІЙШЛА НА ПОДІУМ У БУХАРЕСТІ

Минулого уїк-енду румунська столиця приймала ІІІ етап Кубка світу з худож­ньої гімнастики, в якому нагороди змагань виборювали 240 спортсменок із 28 країн. З Бухареста українка Аліна Максименко повернулася з двома нагорода­ми – «сріблом» у багатоборстві та «бронзою» за вправи з булавами.

У багатоборстві наша співвітчизниця пропустила поперед себе лише білоруску Мелітіну Станюту, яка у сумі набрала 69,350 бала. Аліна до її результату не до­брала 0,200 бала. Третє місце – у росіянки Дар’ї Сватковської (68,900).

У змаганнях з окремих предметів Максименко спромоглася здобути нагороду лише за виступ із булавами, де українка отримала від суддів 17,300 бала. Апершу сходинку п’єдесталу пошани у цій дисципліні поділили Станюта і Сват­ковська, яким судді виставили однакові оцінки (17,550).

25.04.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання