« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Прима у студентському ансамблі

Прима у студентському ансамблі

У неділю в турецькому Ерзурумі фінішувала XXV Всесвітня зимова Універ­сіада. Збірна України в неофіційному командному заліку з 15 нагородами (6 золотих, 5 срібних і 4 бронзові медалі) стала третьою, пропустивши впе­ред лише студентські збірні Росії (14-14-11) і Південної Кореї (7-3-5).

Першою українською медалісткою цьогорічної Уні­версіади у лижній гонці на 5 км ста­ла Катерина Григоренко, яка програла на фініші лише росіянці Алії Іксано­вій. Хто знав, що після цьо­го «прорве» як саму Кате­рину, так і нашу студент­ську збірну загалом! Зго­дом у дуатлоні на 10 км (5 км класичним і 5 км вільним стилем) Катерина задовольнилася лише «бронзою», поступившись тій же Іксановій та пере­можниці змагань словачці Петрі Прохазковій.

Натомість коли у бо­ротьбу вступили наші бі­атлоністи, на українську збірну полився справжній «золотий» дощ. Першу ме­даль найвищої проби до скарбнички «синьо-жовтої» збірної поклав Артем Прима, який тріумфував у спринті на 10 км. Причо­му його товариші по збір­ній Сергій Семенов і Олег Бережной фінішували від­повідно другим і четвер­тим, а між ними на третю сходинку п’єдесталу по­шани зміг «вклинитися» росіянин Євген Гаранічев. Того ж дня Віта Семерен­ко впевнено виграла спринт на 7,5 км, причому виграла у росіянки Євге­нії Сєдової, яка посіла друге місце, майже 40 се­кунд! Це дало змогу укра­їнській біатлоністці ком­фортно почуватися у гон­ці переслідування. Навіть припустившись чотирьох промахів на 10-кілометровій дистанції, Віта по­над 16 секунд виграла у ще однієї представниці нашої північносхідної су­сідки – Дар’ї Віролайнен.

У перерві між двома «зо­лотими» стартами Семе­ренко відзначилися «золо­том» і «сріблом» її колеги – чоловіки-біатлоністи. Тільки у гонці пересліду­вання на 12,5 км Сергій Се­менов та Артем Прима по­мінялися місцями на п’єдесталі пошани – посіли перше й друге місця відпо­відно. У змаганнях сноу­бордистів (паралельний гірськолижний слалом) другою фінішувала Анна­марі Чундак. Так само «срі­бло» здобули й наші дівчата-лижниці, які в ес­тафеті 3х5 км поступилися лише росіянкам. Причому нашу перевагу над францу­женками, яким, зрештою, віддали третє місце, вдало­ся довести лише завдяки фотофінішу!

У парному спринті лиж­ники Іван Білостюк і Кате­рина Григоренко фінішу­вали третіми, натомість у змішаній естафеті україн­ські біатлоністи знову не залишили шансів супер­никам – наша збірна у складі Світлани Крикон­чук, Віти Семеренко, Арте­ма Прими й Сергія Семе­нова «привезла» майже дві з половиною хвилини «срібним» росіянам!

Чергова вища сходин­ка п’єдесталу пошани діс­талася Артему Примі за результатами мас-старту на 15 км, де Семенов і Бе­режной фінішували чет­вертим і п’ятим відповід­но. У цій же дисципліні до своєї колекції нагород Універсіади чергову «бронзу» додала Катерина Григоренко, яка знову не змогла здолати Прохазко­ву та Іксанову.

Немов підсумовуючи «бронзовий» виступ укра­їнців в Ерзурумі, на остан­ньому для наших співвіт­чизників п’єдесталі поша­ни пара Надія Фроленкова й Михайло Касало (спор­тивні танці) піднялася на третю сходинку.

Підсумовуючи резуль­тат збірної України на Універсіаді–2011, необхідно визнати його вдалим. Тим більше, що порівняно із го­ловними зимовими сту­дентськими стартами дво­річної давнини українці суттєво поліпшили свої до­сягнення – у китайському Харбіні 2009 року наші хлопці й дівчата посіли лише 13те загальнокоманд­не місце, виборовши 7 наго­род (124). Залишається лише побажати, аби за два роки на Універсіаді у сло­венському Мариборі україн­ці не зменшували обертів.

 

 

ІВАНЧУК ПІДКОРИВ «ГІБРАЛТАР»

Український гросмейстер Василь Іванчук під­твердив статус фаворита змагань і став одно­осібним тріумфатором престижного шахового турніру «Gibraltar Chess Festival».

Змагання проходили за швейцарською системою у 10 турів, а за перемогу зма­галися 214 шахістів. Серед інших претендентів значи­лися англійці Майкл Адамс і Найджел Шорт, італієць Фа­біано Каруана, іспанець Франсіско Вальєхо, молда­ванин Віорел Бологан, наш колишній співвітчизник, а нині американець Олек­сандр Оніщук…

Іванчук розпочав турнір із двох перемог, здолавши француза Жана-Батіста Мул­лона та аргентинця Пабло Лафуенте. Однак у третьому змушений був задовольнити­ся нічиєю, так і не спроміг­шись подолати опір ще од­ного аргентинця – Рубена Фелгера. Ця відносна невда­ча одразу ж відкинула Васи­ля в загальному заліку на 8-ме місце – настільки щільні були результати і настільки високою ціна кожної осічки!

Здолавши в наступних турах по черзі угорця Віктора Ер­деша та грека Васіліуса Ка­троніаса, львів’янин упритул наблизився до лідера зма­гань Найджела Шорта, з яким йому й випало зустрі­тися в шостому турі. Поєди­нок головних претендентів на перемогу в змаганнях за­вершився на користь укра­їнця, який після цієї вікторії повернувся на чільну схо­динку турнірної таблиці.

Розслабившись після пере­моги над основним супер­ником, у наступному турі Іванчук звів унічию поєди­нок з ізраїльтянином Вікто­ром Михалевським, однак у заключних трьох турах не­змінно виходив перемож­цем у двобоях з іще одним представником Ізраїлю Майклом Роїзом, італійцем Фабіано Каруана та німцем Даніелем Фрідманом.

Таким чином, здобувши у 10 турах 9 очок, Василь Іванчук став одноосібним перемож­цем турніру. Другим фінішу­вав Найджел Шорт (8,5 очка), 3-тє–4-те місця із дороб­ком 7,5 очка розділили есто­нець Кайдо Кулаотс і Майкл Роїз. У змаганнях також бра­ли участь Наталія Жукова та Інна Гапоненко. Наталія роз­ділила 19-те–37-ме місця (6,5 очка), Інна фінішувала серед тих, хто посів місця з 38-го по 64-те (6 очок).

 

 

ТУРНІР ЮНИХ ТАЛАНТІВ

Із 13 до 19 лютого у місті Ліберець (Чехія) відбу­деться Х зимовий Європейський юнацький олім­пійський фестиваль, у якому візьмуть участь 38 спортсменів з України.

Європейські юнацькі олім­пійські фестивалі – Олімпій­ські ігри для юнаків, змаган­ня найвищого європейсько­го рівня, що проводяться під егідою європейських олімпійських комітетів кож­ні два роки в неолімпій­ський рік – узимку та влітку протягом одного року. Юні атлети України під егідою Національного олімпійсько­го комітету України з 1993 року почали брати участь у європейських молодіжних днях (нині – Європейський юнацький олімпійський фестиваль).

Цьогоріч наші молоді олім­пійці (1993–1995 р. н.) зма­гатимуться у 7 з 8 видів спорту: біатлоні, лижних гонках, фігурному катанні, стрибках на лижах із трамп­ліна, лижному двоборстві, гірськолижному спорті, сноубордінгу. Єдине виклю­чення – змагання із хокею з шайбою (на турнірі склад учасників визначається за рейтингом відповідної віко­вої групи).

Матеріали сторінки підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ

10.02.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання