« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Треті на континенті

Треті на континенті

Столиця Албанії ми­нулого тижня при­ймала чемпіонат Європи з важкої ат­летики, куди Укра­їна делегувала 10 спортсменів – 6 жі­нок і 4 чоловіків. З континентальної першості українці повернулися з 5 на­городами в активі і підсумковим третім загальнокоманд­ним місцем.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

До складу команди, яка захи­щала честь України в Тира­ні, пробилися Яна Дяченко (48 кг), Юлія Паратова (53 г), Катерина Дрюмова (63 кг), Надія Миронюк (69 кг), Ганна Козен­ко (75 кг), Світлана Чернявська (по­над 75 кг), Едуард Савченко (77 кг), Костянтин Селіванов (85 кг), Ярослав Чернишов (94 кг) і Артем Удачин (по­над 105 кг). При цьому національна збірна недорахувалася й кількох до­свідчених спортсменів, завдяки яким могла б і збільшити свій медальний доробок. Так, після напруженого по­переднього сезону відпочивають від змагань олімпійський чемпіон Олек­сій Торохтій (105 кг) та бронзова при­зерка Олімпійських ігор у Лондоні–2012 Юлія Каліна (58 кг).

Однак наші повпреди на конти­нентальній першості в міру можли­востей підтвердили статус України як одного з флагманів важкої атлети­ки. Віце-чемпіонка Європи–2011 Юлія Паратова за сумою двох вправ підня­ла 194 кг та виборола титул найсиль­нішої важкоатлетки Старого Світу. Переможний почин колеги по збірній підтримала Світлана Чернявська, яка не мала рівних ні в ривку, ні в по­штовху, а отже стала переможницею й за сумою двоборства (255 кг). У цій же ваговій категорії «бронзу» здобула Ганна Козенко (228 кг), причому від срібної позиції її відділив лише 1 кг. Так само «бронзою» змушена була за­довольнитися і Надія Миронюк (69 кг), яка в сумі підняла 230 кг.

Єдиний серед чоловіків, хто зій­шов на п’єдестал пошани, – призер світової першості 2011 року Артем Удачин. Як повідомляє офіційний сайт НОК, українець і росіянин Рус­лан Албегов фінішували з однако­вим результатом за сумою двох вправ – 442 кг. У такому випадку ви­рішальну роль у встановленні пере­можця відіграє власна вага спортс­менів, яка в Артема виявилася біль­шою. Відтак чемпіоном став росія­нин, а нашому співвітчизнику діс­талося перше в його кар’єрі «срібло» континентального ґатунку.

У командному заліку збірна України посіла третє місце – вслід за Росією та Азербайджаном, які були першою і другим відповідно.

 

 

 ФУТЗАЛ ВІДКРИВ СПАРТАКІАДУ

У середині березня у Чернівцях стартувала ІІ обласна спартакіада працівників житлово-комунального госпо­дарства, змагання якої триватимуть упродовж року.

Проведення змагань се­ред галузевих проф­спілкових організацій ініціювала обласна ор­ганізація профспілки праців­ників житлово-комунального господарства, місцевої про­мисловості, побутового об­слуговування населення (го­лова – М. Попадюк) та облас­на організація ФСТ«Спартак» (голова – О. Сімовенюк) із ме­тою активізації фізкультурно-масових та спортивних захо­дів в організаціях та на під­приємствах галузі. До програ­ми змагань увійшли вісім ви­дів спорту: футзал, настільний теніс, міні-футбол, волейбол, армспорт, гирьовий спорт, більярд, боулінг.

Традиційно відкрили обласну спартакіаду змагання з футза­лу. Вони, до речі, проходили вже всьоме і були присвячені Дню працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговуван­ня. Варто зазначити, що спіл­чани виявляють дедалі біль­ший інтерес до змагань. Від­так цього року до участі в тур­нірі з футзалу було заявлено вісім команд – на дві більше, ніж на аналогічних змаганнях спартакіади–2012. Загалом до старту готувалися 80 учас­ників від команд восьми профспілкових організацій: КП «Чернівціводоканал», МКП «Чернівцітеплокомуненерго», КП «Чернівецьке тролейбусне управління», КП «Чернівціліфт», департаменту ЖКГ Чернівець­кої міської ради, комітетів профспілки Шевченківської, Першотравневої районних рад, а також об’єднана ко­манда Садгірської районної ради та колективів ЖРЕП.

Представники трудових ко­лективів продемонстрували гідний рівень фізичної підго­товки та спортивної майстер­ності. Узапеклій боротьбі пе­ремогу здобула команда КП «Чернівціводоканал» (голова профкому – М. Ставчан­ський), другою фінішували представники Садгірської ра­йонної ради та колективів ЖРЕП (голова ради – Ю. Буре­га), замкнули трійку призерів спортсмени МКП «Чернівці­теплокомуненерго» (голова профкому – М. Білянський).

Переможців та призерів зма­гань було нагороджено меда­лями, командними кубками та дипломами відповідного ступеня. Також було відзначе­но кращих гравців турніру.

За інформацією Чернівецької облради профспілок

 

 

ЖІНКИ ЗУСТРІЧАЮТЬСЯ З КАНАДКАМИ, ЧОЛОВІКИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ІСПАНЦІВ

Наступного вікенду в Києві у рамках плей-оф другої Світової групи розігра­шу Кубка Федерації українські тені­систки зустрінуться із збірною Канади.

Удвобої із заокеанськи­ми тенісистками нашу країну представлятимуть Леся Цуренко, Еліна Сві­толіна, Юлія Бейгельзімер і Катерина Козлова. Капі­тан команди Ігор Дернов­ський має право зробити дві заміни за годину до початку офіційної цере­монії жеребкування.

Тим часом відбулося же­ребкування матчевих по­єдинків плей-оф Світової групи Кубка Девіса. Наші чоловіки зустрінуться з першим номером посіву – командою Іспанії. Матч проти п’ятиразових воло­дарів Кубка Девіса відбу­деться 13–15 вересня 2013 року на Піренеях.

 

ДОСТОЙНИКИ ОТРИМАЮТЬ СТИПЕНДІЇ

 15 квітня 2013 року Кабінет Міністрів України схвалив проект Указу Пре­зидента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпій­ських і дефлімпійських видів спорту та їхніх тренерів».

Реалізація згадуваного проекту Указу Президента має стимулювати видат­них спортсменів із пара­лімпійських і дефлімпій­ських видів спорту та їхніх тренерів до успішних ви­ступів на міжнародних спортивних аренах і моти­вувати на досягнення ви­соких результатів, що сприятиме розвитку спор­ту інвалідів в Україні.

Згідно з положеннями до­кумента стипендії Прези­дента України отримають 37 осіб (32 спортсмени-інваліди, що посіли в 2012 році перше, друге чи третє місця на чемпіонатах сві­ту, а також 5 тренерів). Грошова винагорода при­значається у такому розмі­рі: за І місце – 12 тис. грн, за ІІ місце – 9 тис. грн, за ІІІ місце – 7 тис. грн; тре­нери отримуватимуть по 12 тис. грн. Виплати здій­снюватимуться щомісяця протягом одного року.

 

 

ДЯЧУК – ТРІУМФАТОРКА WORLD LADIES CUP

Звання абсолютної чемпіонки в категорії фітнес-бікіні на першому міжнарод­ному турнірі з жіночого фітнесу та фітнес-бікіні World Ladies Cup, який 12 квітня пройшов у Києві, завоювала наша співвітчизниця Людмила Дячук! У змаганнях взяли участь близько 50 іменитих спортсменок Росії, Естонії, Угорщини, Польщі, Чехії, Словаччини, Білорусі та України. Наші дівчата стали чемпіонками в медальному заліку з шістьма нагородами різного ґатунку.

У фітнесі Ольга Демчук виборола бронзову медаль у категорії понад 163 см. У фітнес-бікіні Дарина Шевченко у категорії 163 см здобула «срібло», Ольга Вязметінова здобула «бронзу» в категорії 168 см, де перемогу святкувала Людмила Дячук, яка стала, до того ж, абсолютною чемпіонкою. У категорії понад 168 см перше та друге місця посіли Олена Гусєва та Алла Семенова відповідно.

20.04.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання