« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Інтрига – у боротьбі за друге місце

Інтрига – у боротьбі за друге місце

 Минулого вікенду в рамках чергового туру Прем’єр-ліги відбулися матчі, результати яких напри­кінці турнірної дистанції можуть виявитися визна­чальними під час розподілу путівок до єврокубків.

 На відміну від попередніх се­зонів останніх років, коли боротьба у вітчизняній Прем’єр-лізі точилася зде­більшого на трьох фронтах – за чемпіонство, місця в єврокубках і за «місце під сонцем» у вигляді збе­реження прописки в елітному диві­зіоні, цього сезону інтрига зберіга­ється практично лише щодо пред­ставників України на євроарені у на­ступному розіграші континенталь­них трофеїв. Адже чемпіон може ви­значитися уже за два тури, якщо «Шахтар» збереже переможний по­ступ, а переслідувачі продовжувати­муть втрачати очки; тим часом на протилежному полюсі турнірної та­блиці вже бачимо двох аутсайдерів.

Тому головна увага вітчизняних шанувальників найпопулярнішої у світі гри нині прикута до розподілу місць в єврокубках. Отже, в очному протистоянні із «Шахтарем» київ­ське «Динамо» мало довести, що тра­диційний дует флагманів вітчизня­ного футболу нині не розпався, про­сто «біло-блакитні» пригальмували через «перебудову на марші». Тим більше, окрім принциповості проти­стояння з підопічними Мірчі Лучес­ку, киянам треба наразі боротися і за путівку до Ліги чемпіонів. Адже дру­га сходинка турнірної таблиці, яка дає право виступати в найпрестиж­нішому клубному турнірі континен­ту, їм нині не просто не гарантована – її після перемоги над «Волинню» зайняли харків’яни.

Підопічні Блохіна мали прекрас­ні шанси здобути очки в матчі з без­умовними лідерами чемпіонату. Яр­моленко відкрив рахунок у матчі, після чого до перерви гра проходила з перемінним успіхом для обох ко­лективів, допоки наприкінці першої сорокап’ятихвилинки Мхітарян не відновив рівновагу (автор першого голу у цей час близько двох хвилин не міг повернутися у гру, бо за межами поля впорядковував амуніцію). А от після перерви кияни створили цілу купу гольових моментів (увін­чати голом старання партнерів мо­гли Гусєв, Ярмоленко, двічі Ідейе – при цьому один раз Браун поцілив у поперечину з «убійної» позиції), але жодного з них реалізувати не спро­моглися. Натомість найкращий бом­бардир першості Генріх Мхітарян забив свій двадцять перший м’яч, тим самим приніс перемогу «помаранчево-чорним».

Поразка «Динамо», безперечно, засмутила уболівальників найтиту­лованішого клубу країни, однак зміст гри все ж надихає оптиміз­мом. Проти зіграного й більш май­стровитого суперника «біло-блакитні» виглядали гідно, тож до за­вершення чемпіонату мають при­класти максимум зусиль, аби здобу­ти «срібло» й путівку до Ліги чемпі­онів. А постаратися доведеться не на жарт. Навряд чи «Металіст» з до­брої волі відмовиться від реального шансу вперше «засвітитися» у го­ловному клубному турнірі Європи. Та й «Дніпро», який сенсаційно про­грав у звітному турі полтавчанам, ще рано списувати з рахунків.

Тож цікавішим для уболівальни­ків буде фінішний відрізок цього­річного розіграшу Прем’єр-ліги.

 

 У ЦЕНТРІ УВАГИ – ГОТОВНІСТЬ ДО ОЛІМПІАДИ

 У Міністерстві молоді та спорту України від­булося засідання Експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських іграх, під час якого було проаналізовано хід виконання планів підготов­ки до ХХII зимових Олімпійських ігор (від­буватимуться з 7 по 23 лютого 2014 року в Сочі) за підсумками сезону 2012–2013 років.

 У засіданні взяли участь заступник Голови Дер­жавної служби молоді та спорту України Ва­дим Сисюк, віце-президент Національного олімпійського комітету України, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, голова Експертної ради Микола Кос­тенко, фахівці Держмолодь­спорту, члени Експертної ради, науковці, лікарі та тре­нери збірних команд України із зимових видів спорту.

Під час виступу начальник відділу зимових видів спорту Даніль Амірханов поінфор­мував присутніх, що за попе­редніми планами українські спортсмени візьмуть участь в 11 видах спорту з 15-ти, представлених на Іграх (біат­лон, лижні гонки, фігурне ка­тання, санний спорт, фріс­тайл, гірськолижний спорт, сноубординг, стрибки на ли­жах, лижне двоборство, шорт-трек і бобслей).

За його словами, відповідно до розрахунків загальна кіль­кість спортсменів на ХХII зимо­вих Олімпійських іграх стано­витиме близько 57 осіб, ін­формує офіційний портал Держслужби молоді та спорту. Чиновник також повідомив, що за підсумками сезону ви­значилась квота для участі в Олімпійських іграх з біатлону (шість жінок і п’ять чоловіків) і фігурного катання (одна тан­цювальна пара та одна спортсменка в жіночому оди­ночному катанні), однак квоту в парному катанні та одиноч­ному серед чоловіків можуть збільшити, якщо українці успішно виступлять на Олім­пійському кваліфікаційному турнірі в Оберстдорфі (Німеч­чина) у вересні цього року.

 

 

 ВЕРНЯЄВ ПІДКОРЮЄ ТОКІО

 Переможцем етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики, який при­ймала столиця Японії, став українець Олег Верняєв, який не мав собі рів­них в абсолютному заліку.

 Нагороди у Токіо розігру­валися лише в багато­борстві. Українець краще за своїх суперників вико­нав вправи на трьох сна­рядах із шести: Олег здо­був найвищі бали за ви­ступ на коні, кільцях і в опорному стрибку. Під­опічний Геннадія Сартин­ського не зовсім вдало відпрацював вільні впра­ви й доволі рівно прой­шов бруса і поперечину. Упідсумку Верняєв здо­лав заповітний дев’яностобальний рубіж, фі­нішувавши з підсумко­вим результатом 90,375. Господар змагань Ріоха Като, який зійшов на срібну сходинку п’єдесталу пошани, від­став від киянина на 0,2 бала. Бронзу виборов представник Великої Британії Даніель Парвіс (89,250).

За підсумками етапу в То­кіо Олег Верняев із 120 заліковими балами про­бився до трійки кращих багатоборців Кубка світу 2012/2013.

 

 

 ПРИВІТАЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ

 Минулого тижня у Міністерстві мо­лоді та спорту України вітали україн­ських борців, які тріумфально висту­пили на чемпіонаті Європи.

ßê ³íôîðìóâàëè «Ï», íà ÷åìï³îíàò³ ªâðîïè ç â³ëüíî¿ áîðîòüáè ó Òá³ë³ñ³ æ³íî÷à óêðà¿íñüêà çá³ðíà çäîáóëà îäíó çîëîòó òà ï’ÿòü áðîíçîâèõ ìåäàëåé ³ òðåò³é ð³ê ïîñï³ëü ïîñ³ëà ïåðøå çàãàëüíîêîìàíäíå ì³ñöå íà êîíòèíåíò³. ×îëîâ³÷à çá³ðíà âèáîðîëà îäíó çîëîòó, îäíó ñð³áíó òà äâ³ áðîíçîâ³ íàãîðîäè é çàâîþâàëà òðåòº ì³ñöå ó êîìàíäíîìó çàë³êó.

Ì

³í³ñòð ìîëîä³ òà ñïîðòó Óêðà¿íè Ðàâ³ëü Ñàô³óëë³í ïðèâ³òàâ çîëîòèõ ìåäàë³ñò³â Òá³ë³ñ³ Àë³íó Ñòàäí³ê ³ Ïàâëà Îë³éíèêà, âðó÷èâ ¿ì êâ³òè, ïîáàæàâ ñïîðòñìåíàì ï³äêîðèòè îë³ìï³éñüêèé ï’ºäåñòàë ó гî-äå- Æàíåéðî é íàäàë³ óñëàâëþâàòè íàøó êðà¿íó.

 

 

САЛАДУХА – НАЙКРАЩА У БЕРЕЗНІ

Найкращою спортсменкою першого місяця весни рішенням експертної ради НОК визнано легкоатлетку Ольгу Саладуху, а її особистий наставник Анатолій Бойко став найкращим тренером березня в Україні.

Приводом для чергового вшанування спортсменки (раніше Ольгу було визна­но кращою спортсменкою у липні 2010 року) став її виступ на чемпіонаті Євро­пи в швецькому Ґетеборгу: у секторі для потрійного стрибка вона не просто ви­грала титул найсильнішої на континенті, а й оновила рекорд України – 14,88 м. З цим результатом наша спортсменка очолює і світовий топ-лист сезону.

Зазначимо, що вже другий рік поспіль Ольга Саладуха покращує націо­нальні рекорди. Минулоріч на турнірі у Стокгольмі вона приземлилася на позначці 14,79 м, перевершивши досягнення для закритих приміщень олімпійської чемпіонки Інеси Кравець (14,67 м), яке трималося 17 років.

11.04.2013


Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання