« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Нагороди знайшли героїв

Нагороди знайшли героїв

 Минулого тижня у сто­лиці відбулась VII уро­чиста церемонія «Герої спортивного року», під час якої було відзначено найвидатніших наших олімпійців.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Під час заходу, організовано­го Національним олімпій­ським комітетом і Міністер­ством молоді та спорту, українським чемпіонам вру­чали диплом і статуетку, подарунки від спонсорів, а найкращі спортс­мен, спортсменка та тренер отрима­ли ще й грошову премію від НОКУ в розмірі 50 тис. гривень.

«Сьогодні ми зібралися, щоб при­гадати найяскравіші спортивні миті минулого року і вшанувати наших лауреатів – героїв спортивного року! Ми пишаємося вами, дорогі наші олімпійці, і сьогоднішнє свято – на вашу честь», – цитує слова прези­дента НОКУ Сергія Бубки офіцій­ний сайт організації.

Свої вітання учасникам церемо­нії надіслали й перші особи держа­ви – Президент Віктор Янукович і Прем’єр Микола Азаров. Міністр мо­лоді та спорту Равіль Сафіуллін та­кож відзначив високі досягнення наших олімпійців і їхній добрий приклад для наслідування.

А переможцями Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортив­ного року–2012» стали: в номінаціях «Найкращий спортсмен року» – Ва­силь Ломаченко (олімпійський чем­піон з боксу у ваговій категорії 60 кг), «Найкраща спортсменка року» – Яна Шемякіна (олімпійська чемпіонка з фехтування на шпагах), «Найкращий тренер року» – Володи­мир Морозов (старший тренер збір­ної України з академічного веслу­вання, тренер жіночої четвірки пар­ної – олімпійських чемпіонок), «Сен­сація року» – Олексій Торохтій (олімпійський чемпіон з важкої ат­летики у ваговій категорії 105 кг), «Найкраща команда року (збірна)» – жіноча четвірка парна з академіч­ного веслування (олімпійські чем­піонки Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Наталія Довгодько, Ка­терина Тарасенко), «Найкращий спортивний організатор року» – Во­лодимир Продивус (президент Феде­рації боксу України – на Олімпій­ських іграх наші боксери здобули 5 нагород), «Сильні духом» – Наталія Прологаєва (триразова чемпіонка, срібна призерка Паралімпійських ігор в Лондоні з плавання серед спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату, рекордсменка сві­ту, Європи та Паралімпійських ігор), «Разом з олімпійцями» (неолімпійські види спорту) – Ганна Ушеніна (чемпіонка світу з шахів), «Олімпійська надія України» – юнацька жіноча збірна України з бі­атлону (Анастасія Меркушина, Юлія Бригинець, Юлія Журавок – чемпіонки світу в естафетній гонці 3х6 км), «За волю до перемоги» – Юрій Чебан (бронзовий призер XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні, чемпі­он XXX Олімпіади 2012 року в Лон­доні, призер чемпіонатів світу з вес­лування на каное), «Спортивна сла­ва України» – Ольга Бризгіна та Гри­горій Крісс, «Народний вибір» – Олександр Усик (олімпійський чем­піон з боксу у ваговій категорії до 91 кг).

 

 

 ПАМ’ЯТЬ ВИЗВОЛИТЕЛІВ УШАНУВАЛИ ТУРНІРОМ

 За традицією на спор­тивній базі вищого про­фесійного училища №25 м. Хмельницького (з іні­ціативи адміністрації та профкомів – учнівського та інженерно-педагогічних працівників) відбувся турнір з настіль­ного тенісу серед учнів професійно-технічних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл обласного центру, при­свячений 69-й річни­ці визволення міста від німецько-фашистських загарбників та пам’яті Проскурівського підпілля.

 Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

Напередодні змагань до училища завітав учасник бойових дій, інвалід Великої Ві­тчизняної війни, кавалер ба­гатьох бойових орденів та медалей, учасник штурму Берліна Микола Рязанцев. На учнівській лінійці Микола Тимофійович наголосив на важливості перемоги Радян­ської Армії над фашизмом для історії людства, розповів про героїзм рядових солда­тів і легендарних полковод­ців, які визволяли Україну за­галом і Хмельниччину зокре­ма. Він нагадав про подвиг нашого земляка Володими­ра Майборського, який своїм тілом закрив амбразуру дзо­та і залишився живим.

Воїн-визволитель розповів про бойовий шлях, який пройшов у суворі роки Ве­ликої Вітчизняної, відповів на запитання юних друзів. Майстер-вихователь, голова учнівського профкому Ната­лія Пенделюк, учениця тре­тього курсу Тетяна Нестерук вручили ветерану квіти й по­дарунки, подякували за ро­боту з патріотичного вихо­вання молоді. А Микола Тимофійович побажав учасни­кам тенісного турніру вда­лих стартів і перемог.

Відкрив змагання директор навчального закладу, заслу­жений працівник освіти України, кандидат педагогічних наук Олег Гаврилюк. За його словами, «турнір став не тільки продовженням патрі­отичного виховання молоді, а й популяризації здорового способу життя, фізичної куль­тури й підтримки спорту».

Першість здобула команда вищого професійного учи­лища № 25, друге та третє місця дістались хмельниць­ким професійному ліцею та центру професійно-технічної освіти сфери послуг. Пе­реможці в командних зма­ганнях отримали перехід­ний приз та грамоти.

 

 

 СРІБНИЙ ФІНІШ УКРАЇНСЬКОГО ДУЕТУ

 На другому етапі Кубка світу з сучас­ного п’ятиборства, який приймало бразильське Ріо-де-Жанейро, Вікто­рія Терещук і Руслан Наконечний фіні­шували другими в змішаній естафеті.

 Спільними зусиллями Вікторії і Руслану вдалося здобути місце на п’єдесталі пошани. У фехту­ванні вони показали чет­вертий результат, у пла­ванні їм не було рівних, проте в конкурі українці дісталися фінішу лише 13-ми. А от в останній дисципліні – комбайні (біг + стрільба) наш дует подолав дистанцію з дру­гим часом. У підсумку Те­рещук і Наконечний на­брали 5696 очок, що до­зволило їм здобути сріб­ні нагороди змагань. Пе­ремогу тут святкували росіяни Катерина Хурас­кіна та Олександр Лєсун (5736 очок), на бронзо­вий щабель вийшли лат­війці Олена Рублевська та Денис Черковскіс (5592 очок).

Вособистому раунді зма­гань бронзова медаліст­ка Олімпійських ігор–2008 та чемпіонка світу Вікторія Терещук трохи не дотягнула до нагород, фінішувавши четвертою. Ірина Хохлова стала 9-тою, Анна Буряк посіла 19-те місце, Анастасія Спас фінішувала 24-тою. У чоловіків Юрій Федеч­ко посів 30-ту сходинку в підсумковому заліку, Рус­лан Наконечний був 32-м.

 

 

 ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ НАГОРОД У САМСУНІ

 У турецькому Самсуні проходив між­народний турнір серії IJF Grand Prix, на якому українські дзюдоїсти здобу­ли три нагороди.

 Чемпіон світу 2009 року та віце-чемпіон Європи–2009 Георгій Зантарая зійшов на найвищу схо­динку п’єдесталу пошани у ваговій категорії 66 кг. Лише у вирішальній су­тичці поступився Віталій Дудчик (81 кг), який від­так змушений був задо­вольнитися «сріблом». А Дмитро Лучин приніс до скарбнички національної команди бронзову наго­роду.

У загальнокомандному заліку наші атлети про­билися до квартету кра­щих, пропустивши в під­сумковому протоколі по­перед себе збірні Німеч­чини, Франції та Росії.

 

 

 РЕКОРДСМЕНКА ОТРИМАЛА НАГОРОДИ

У перший день квітня героїня зимового сезону біатлоністка Олена Під­грушна нарешті отримала заслужені нагороди кращої спортсменки місяця за версією експертної комісії НОК, які вона здобула в груд­ні, січні та лютому. Успішні виступи Олени дозволили їй стати абсолютною рекордсменкою серед наших спортсменів за кіль­кістю завойованих титулів від НОК України. Досі жоден спортс­мен не отримував це високе звання навіть два місяці поспіль.

Підгрушна чудово провела цей сезон – виборола 3 нагороди планетарної першості («золото», «срібло», «бронза») та 5 ме­далей на етапах Кубка світу. Відповідну нагороду, диплом та грошову винагороду отримав і наставник спортсменки Ігор Починок.

03.04.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання