« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Поділля вітає бронзових призерів

Поділля вітає бронзових призерів

На початку берез­ня на базі турис­тичного комплек­су «Буковель», що на Івано-Франківщині, відбулася Все­українська ак­ція Національно­го олімпійського комітету Украї­ни з популяриза­ції зимових видів спорту «Олімпій­ське лелеченя». Команда Хмель­ниччини посіла у змаганнях з гір­ськолижного сла­лому високе тре­тє місце.

Інна ГАВРИЛЮК

спеціально для «ПВ»

Для участі у захо­плюючому спор­тивному зимово­му святі до Кар­пат з’їхалися 27 команд школярів п’ятих-шостих класів із 22 облас­тей України, міст Києва та Севастополя. Загалом ак­ція НОКу спрямована на реалізацію одного з важ­ливих напрямів діяльнос­ті Міжнародного олімпій­ського комітету – надих­нути молодих людей усьо­го світу долучитися до спорту, сприйняти його філософію та жити за олімпійськими цінностя­ми, сформувати навики та культуру здорового спосо­бу життя, залучати до ак­тивних занять фізичною культурою і спортом. Усе це має неабияке виховне й освітнє значення. Адже, незважаючи на обов’язковий момент суперництва, спорт завжди об’єднує. На­вчає, долаючи разом труд­нощі, проявляти згуртова­ність і взаємодопомогу, дисциплінованість і від­повідальність, кмітли­вість і витримку.

Цьогоріч Поділля може пишатися вдалим висту­пом своїх юних спортсме­нів: вихованці колегіуму ім. В. Козубняка м. Хмель­ницького під керівни­цтвом Віталія Шкарпети у змаганнях на гірських ли­жах у подоланні слалом­ної траси стали бронзови­ми призерами. Вони по­ступилися першістю лише командам Ільцівської ЗОШ з Івано-Франківщини (переможці) та Іршансько­го НВК Житомирської об­ласті (друге місце).

Усі учасники свята, се­ред яких були й такі, що вперше в житті стали на гірські лижі, отримали ве­личезні позитивні вражен­ня від цікавих, захоплюю­чих змагань, величних гір­ських карпатських крає­видів, уваги та піклуван­ня, проявлених організа­торами заходу та лижни­ми інструкторами. Дні змагань, як завжди, про­майнули напрочуд швид­ко, і розлетілися «олімпій­ські лелеченята» по рід­них домівках з мрією обов’язково повернутися в наступному році, аби ви­бороти перше місце, знову познайомитися з відоми­ми спортсменами та зна­йти нових друзів і, звісно, просто весело, цікаво та активно провести час.

 

 РІВНЯННЯ НА ДІВЧАТ!

  Першість континенту з боротьби, яку при­ймав Тбілісі, завершилася для українських представників цього виду спорту на опти­містичній ноті – наші спортсмени загалом здобули 11 медалей. У загальнокомандно­му заліку жіноча збірна посіла перше міс­це, чоловіча – стала третьою.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Десять нагород до скарбнички націо­нальної збірної по­клали представники вільного стилю, одна медаль – в активі представника греко-римської боротьби.

Уже у стартовий день першо­сті континенту з боротьби на честь перемоги нашого спів­вітчизника лунав національ­ний гімн України. Вихованець хмельницької школи вільної боротьби Павло Олійник (ва­гова категорія 96 кг) у фіналі не залишив шансів Камілу Скаскевічу з Польщі – 1:0, 4:0.

Наступні медалі були в активі Юлії Благині (до 51 кг) і Тетя­ни Лавренчук (59 кг), які під­нялися на третю сходинку п’єдесталу пошани. Наступ­ного змагального дня нагоро­ди посипалися наче з рогу достатку: чемпіонкою конти­ненту у ваговій категорії до 67 кг стала Аліна Стадник-Махиня, Ален Засєєв (120 кг) поступився лише у фіналі, Іри­на Гусяк (55 кг) і Гія Чихладзе (74 кг) вибороли «бронзу».

Ав останній змагальний день з вільної боротьби українці здобули ще три бронзові нагороди. На третю сходинку п’єдесталу пошани піднялися Ганна Василенко (вона змінила звичну вагову категорію до 59 кг і нині бо­реться у вазі до 63 кг), Кате­рина Бурмістрова (72 кг) та Ібрагім Алдатов (84 кг).

У боротьбі за медалі серед спортсменів греко-римського стилю вдало виступив наш важковаговик Євген Орлов, який виборов звання віце-чемпіона Європи.

 

 

«УКРАЇНСЬКІ ОТАМАНИ» ЗАГАСИЛИ «ВОГНІ БАКУ»

 У першому чвертьфінальному поєдинку плей-оф Всесвітньої серії бок­су (WSB) наші «Українські отамани» не залишили жодних шансів суперни­кам із команди «Вогні Баку», переміг­ши у кожному з п’яти поєдинків.

Українські боксери ви­грали всі поєдинки з «су­хим» рахунком. У ваговій категорії до 54 кг Микола Буценко здолав Гаірбека Гермаханова – 3:0 (50:45, 50:45, 50:45), Денис Бе­ринчик (до 61 кг) виявив­ся вправнішим за Хурши­да Тоджібаєва – 3:0 (49:45, 50:44, 49:45), Дмитро Митрофанов (до 73 кг) практично не мав проблем у двобої з Хай­буллою Мусаловим – 3:0 (50:45, 50:45, 49:46), Олександр Гвоздик (до 85 кг) при рівному рахун­ку нокаутував свого опо­нента Володимира Челе­са – KO 5 (38:38, 39:37, 37:39), натомість Олек­сандр Усик (понад 91 кг) узагалі не дав підстав сумніватися у своїй пере­вазі над Магомедрасу­лом Меджидовим – 3:0 (50:45, 50:45, 50:45).

Тож аби пробитися до півфіналу змагань нашим хлопцям у матчі-відповіді, який відбу­деться 30 березня в Баку, достатньо виграти в од­ному з п’яти поєдинків. Якщо ж команда з Азер­байджану виграє з рахун­ком 5:0, то буде проведе­но додатковий поєдинок у середній вазі.


ХАРЛАН ПРОДОВЖУЄ ПЕРЕМОЖНУ ХОДУ

 Українська шаблістка Ольга Харлан піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани на турнірі серії Гран-прі «Московська шабля» у сто­лиці Росії.

 У півфіналі наша співвіт­чизниця здолала Василікі Вугіуку (Греція, 15:10), а у вирішальному поєдинку олімпійська чемпіонка Пекіна й бронзова при­зерка Олімпіади в Лон­доні не залишила шансів тріумфаторці двох остан­ніх московських турнірів, срібній призерці Ігор–2012 господарці змагань Софії Великій (15:9).

Раніше Ольга тріумфува­ла на турнірі в Москві у 2009 році.

 

 КВАША ПІДКОРЮЄ ДУБАЇ

На другому етапі Світової ліги в Об’єднаних Арабських Еміратах бага­торазовий чемпіон Європи Ілля Кваша здобув «золото» у стрибках із триметрового трампліна.

Упідсумковому протоколі українець опинився вище за власника «срібла» іспанця Хав’єра Іллана, а також бронзового призера лондонської Олімпіади китайця Хе Чона, який зійшов на «бронзову» сходинку п’єдесталу пошани. За межами призової трійки фінішував олімпійський чемпіон росіянин Ілля Захаров.

Ілля зі своїм партнером Олексієм Пригоровим здобув також «срібло» у синхронних стрибках із триметрового трампліна ра­зом. Уцій дисципліні перемогу святкували китайці Цин Кай і Хе Чон, третіми виявилися мексиканці Яхель Кастільо і Даніель Іслас.

30.03.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання