« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Змагалися з нагоди свята

Змагалися з нагоди свята

 На початку берез­ня з нагоди Міжна­родного жіночого дня в приміщен­ні обласного Бу­динку спілок від­булися турніри з шахів і шашок се­ред жіночих ко­манд, представ­лених галузевими профспілками Пол­тавщини, а також міжгалузеві змаган­ня з армреслінгу.

 Проведення зма­гань серед галузе­вих профспілко­вих організацій ініціювала спор­тивна рада облпрофради, створена з метою активі­зації фізкультурно-масових та спортивних заходів в організаціях і на підпри­ємствах.

У турнірі з шашок впев­нену перемогу в командно­му заліку здобули пред­ставниці профспілки пра­цівників охорони здоров’я (голова організації Олек­сандр Кувічка). Вслід за ними в підсумковому залі­ку фінішували представни­ці профспілки працівників житлово-комунального гос­подарства, місцевої про­мисловості, побутового об­слуговування населення (голова Петро Латиш) та профспілки працівників освіти і науки (голова Гри­горій Шумейко). В особис­тому заліку з цієї дисциплі­ни не було рівних Наталії Одарченко (представляє обласну організацію проф­спілки комунальників).

У командному заліку шахового турніру перемо­гу святкували представ­ниці обласної профспілки працівників харчової та переробної промисловості (голова Віра Сопіна). При­зові місця просіли коман­да профспілки філії ВАТ «Укртелеком» (голова На­талія Северин) і представ­ниці профспілки праців­ників охорони здоров’я. Перше місце в особистому заліку серед шахістів здо­була Жанна Рудакова, яка представляє обласну орга­нізацію профспілки пра­цівників харчової та пере­робної промисловості.

Одночасно відбулися міжгалузеві змагання з армреслінгу. У цій дисципліні для сильних в команд­ному заліку перше місце здобули представники профспілки Південної за­лізниці (голова Марина Маслак), друге місце – за командою профспілки хар­чової та переробної промис­ловості, «бронзу» отримали представники профспілки працівників машинобуду­вання та металообробки (голова Валерій Пухай). В особистому заліку перемо­гу святкували: у ваговій ка­тегорії до 70 кг – Володимир Голтвянський (обласна ор­ганізація профспілки пра­цівників освіти і науки); до 90 кг – Олександр Грицай (обласна організація проф­спілки машинобудування та металообробки); понад 90 кг – Володимир Глуша­ченко (територіальний ко­мітет профспілки Півден­ної залізниці).

Участь у змаганнях та­кож взяли організації профспілки працівників лісового господарства (го­лова Анатолій Данилен­ко) та профспілки праців­ників торгівлі і громад­ського харчування (голова Тетяна Візовська).

Вітав учасників зма­гань, присвячених 8 Берез­ня і відродженню спортив­них заходів, вручав наго­роди (кубки, медалі і ди­пломи) переможцям та призерам голова облпроф­ради Леонід Вернигора.

Інф. відділу оргроботи та загальних питань Полтавської облпрофради

 

 ПЕРША ВЕРШИНА ДЛЯ ДІВЧАТ

 Жіноча збірна України в складі Катерини Лагно, Анни Ушеніної, Марії Музичук, Наталії Жукової та Інни Гапоненко здобула пере­могу на командному чемпіонаті світу з шахів, який минулого тиж­ня фінішував у казахстанській столиці Астані. Українки перерва­ли гегемонію китайських шахісток, які були тріумфаторками трьох останніх світових першостей. Раніше наші співвітчизниці двічі (у 2007 та 2009 роках) ставали бронзовими призерками змагань.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Змагання проходили за коловою системою се­ред 10 команд. Із пер­ших турів лідерство за­хопила збірна команда Росії. Наші співвітчизниці виграли в збірної Індії (3:1), зіграли внічию з командою Румунії, здолали Казахстан і Туреччи­ну з мінімальним рахунком – 2,5:1,5. Але на екваторі тур­ніру Україна просто блискуче перемогла чемпіонок світу з рахунком 3:1. Унаступному матчі наші дівчата не зали­шили шансів француженкам, відсвяткувавши перемогу в усіх чотирьох матчах. Авід­так й очолили турнірну та­блицю. Надалі українки пе­ремогли команди Грузії (3:1), і США(2,5:1,5), тож нічия в за­ключному матчі проти росія­нок (2:2) гарантувала «синьо-жовтій» дружині історичне перше «золото» командного чемпіонату світу. Остаточно перша п’ятірка за підсумка­ми чемпіонату світу виглядає наступним чином: Імісце – Україна, ІІ– Китай, ІІІ– Росія, IV – Грузія, V – Індія.

Індивідуальні результати українських шахісток: на пер­шій дошці Лагно набрала 5,5 очка з 8 можливих; Ушеніна на другій здобула 6 з 8; Му­зичук на третій – 5,5 з 8; Жу­кова на четвертій – 6 з 8; Га­поненко – 1,5 з 4. Наталія Жукова на четвертій дошці продемонструвала найкра­щий результат серед усіх учасниць, Лагно, Ушеніна і Музичук на своїх дошках по­сіли другі місця.

Як інформували «ПВ», у груд­ні 2012 року Анна Ушеніна здобула титул чемпіонки сві­ту з шахів на першості в ро­сійському Ханти-Мансійську.

 

 ПЕКІНСЬКА «БРОНЗА» В ДУЕТІ

 Столиця Китаю приймала перший етап Світової серії змагань із стрибків у воду, де наші Олена Федорова та Ганна Письменська здобули бронзову медаль у синхронних стрибках із три­метрового трампліна.

До Світової серії стрибу­нів відбирали за резуль­татами Олімпійських ігор: 8 найкращих в індивіду­альному раунді і топ-6 синхронних пар. Від Укра­їни право взяти участь у турнірі отримали Ілля Кваша з Олексієм Приго­ровим, а також Олена Фе­дорова і Ганна Письмен­ська у синхронних стриб­ках із триметрового трампліна. Крім того, Ілля та Олена виступили в осо­бистому раунді змагань.

Олена та Ганна здобули «бронзу» в дуеті. Асвят­кували перемогу китаян­ки Ші Тінмао і Ву Мінся, «срібло» дісталося Алісії Благг і Ребеці Джеллен­трі з Великобританії, ін­формує офіційний сайт НОК.

Ілля Кваша з Олексієм Пригоровим зупинилися за крок від подіуму – фі­нішували четвертими. Медалі їх «позбавив» останній невдало вико­наний стрибок.

 

 В ОЧІКУВАННІ ДОМАШНЬОГО ЧС

 Україна впевнено проведе чемпіо­нат світу з художньої гімнастики 2013 року, і в цілому цей рік має стати до­леносним для вітчизняних представ­ників цього виду спорту.

 Під час прес-конференції, що відбулася за участі віце-президента Федерації гімнастики України Ірини Дерюгіної та першого заступника голови Держслужби мо­лоді та спорту України Сергія Глущенка, було оцінено старт сезону для вітчизняних «ху­дожниць».

«Результати перших стар­тів спортивного сезону вселяють оптимізм для нових перемог», – цитує Ірину Дерюгіну прес-служба ДСМСУ.

Сергій Глущенко привітав українських гімнасток із успішним виступом та за­значив, що вони є при­кладом для молодого покоління та гордістю на­шої Батьківщини, а також висловив упевненість, що Україна на гідному рівні проведе чемпіонат світу з художньої гімнас­тики 2013 року.

 

 ТУРЕЦЬКИЙ ХЕТ-ТРИКХАРЛАН

Олімпійська чемпіонка Пекіна та бронзова призерка Олімпіади в Лондоні українська фехтувальниця Ольга Харлан завою­вала друге індивідуальне «золото» в цьому сезоні, пе­ремігши на етапі Кубка світу з фехтування, який завер­шився в турецькій Анталії. Уфіналі змагань наша спортсменка з різницею в один укол здобула перемогу над своєю одвічною конкуренткою – дворазовою олім­пійською чемпіонкою американкою Маріель Загуніс (15:14).

Ця перемога стала для Харлан третьою поспіль на цьому турнірі. Уперше Туреччина прийняла етап Кубка світу з фехтування на ша­блях у 2011 році в Стамбулі й тоді Ольга виявилася вправнішою у фі­нальній дуелі із своєю співвітчизницею Оленою Хомровою.

23.03.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання