« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Медпрацівники підкорюють гірськолижні траси

Медпрацівники підкорюють гірськолижні траси

На чудовій трасі спортивного клубу «Синяк» в Мукачівському районі Закар­паття відбулися змагання обласної пер­шості з гірськолижного спорту серед пра­цівників охорони здоров’я. За перемогу боролися 25 команд медичних закладів і профспілкових санаторіїв краю. Приміт­но, що цього року традиційні старти на­були статусу міжнародних: у них взяли участь спортсмени санаторно-курортного об’єднання Федерації Незалежних проф­спілок Росії «Профкурорт».

Сергій Баранчиков

Закарпаття

До організації зма­гань доклали зу­силь управлін-ня охорони здоров’я облдержад­міністрації (начальник Роман Шніцер) і галузе­вий обком профспілки (го­лова Володимир Турок) за підтримки обласної ради ФСТ «Спартак» (голова Антон Яцина).

Суддівська колегія, яку очолив суддя Національ­ної категорії Анатолій Плеханов, відзначила ви­соку спортивну майстер­ність учасників змагань. Серед жінок у віковій ка­тегорії до 35 років най­швидшою виявилася Ка­терина Маслей (Хустська районна лікарня), а призе­рами змагань стали Олеся Соловей (обласна дитяча лікарня) та Яна Данилич (обласний кардіодиспан­сер). У жінок віком понад 35 років у трійці призерів виявилися Світлана Чо­пик (Ужгородська район­на лікарня), Олександра Твердушко (Мукачівська ЦРЛ) та Ганна Катеринюк (Рахівська районна лікарня).

Серед чоловіків віком до 40 років перемогу здо­був Михайло Новіков (об­ласна дитяча лікарня), який випередив Богдана Колодія (Мукачівська ЦРЛ) та Василя Матолу (Воловецька ЦРЛ). Кращі результати у віковій кате­горії понад 40 років пока­зали Андрій Новіков (об­ласна дитяча лікарня), Віктор Фалес (ОКТМО «Фтизіатрія») і Василь Дьордяй (Рахівська район­на лікарня).

За підсумками всіх ре­зультатів загальноко­мандну перемогу здобули спортсмени обласної ди­тячої лікарні (головний лікар Єлизавета Біров, го­лова профкому Ольга Па­ламарчук). На другому місці фінішувала команда ОКТМО «Фтизіатрія» (го­ловний лікар Василь Скрип, голова профкому Орест Русановський), на третьому – спортсмени об­ласної клінічної лікарні ім. А. Новака (головний лі­кар Юрій Яцина, голова профкому Валентина Не­дашковська).

На урочистій церемонії закриття змагань коман-ди-призери були нагоро­джені кубками й диплома­ми, а найкращі в індивіду­альному заліку – пам’ят-ними медалями та грамо­тами організаторів зма­гань. Нагороди вручив го­лова Закарпатської облас­ної організації профспіл­ки працівників охорони здоров’я, голова оргкомі­тету Володимир Турок.

 

МАГІЧНА ЧЕТВІРКА

 На зимовому чемпіонаті Європи в примі­щенні, який проходив із 28 лютого по 3 бе­резня у м. Гетеборг (Швеція), українська збірна з легкої атлетики здобула чотири нагороди, фінішувавши четвертою у під­сумковому загальнокомандному заліку.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Відкрила лік медалям українських легкоатле­ток у Скандинавії бага­тоборка Ганна Мельни­ченко. Протягом усіх п’яти видів дисципліни наша спів­вітчизниця балансувала на межі потрапляння до призо­вої трійки й зрештою таки здобула бронзову медаль, набравши у сумі 4608 очок. Чемпіонкою Європи стала француженка Іда Джиму (4666), а «срібло» – в активі білоруски Яни Максимової (4658).

Наша представниця у секторі для потрійного стрибка Оль­га Саладуха впевнено здола­ла кваліфікацію і не менш впевнено розпочала виступ у фінальному раунді змагань, і вже у першій спробі показа­ла найкращий результат се­зону – 14,88 м. Він і виявився переможним, тож Ольга зі­йшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. «Сріб­ний» результат продемон­струвала росіянка Ірина Гу­менюк (14,30 м), «бронзо­вий» – італійка Сімоні Ла Мантіа (14,26 м).

Титул чемпіонки Європи у бігу на 800 м здобула Наталія Лупу. Українка тактично гра­мотно розподілила сили по дистанції, тож і першою діс­талася фінішу, показавши найкращий результат сезону – 2.00,26 хв. Другою перетну­ла фінішну стрічку росіянка Олена Котульська (2.00,98), третьою стала білоруска Ма­рина Арзамасова (2.01.21).

Останню нагороду в Гетебор­зі для України здобула Марія Ремень. Наша співвітчизниця до фінального забігу на 60 м пробилася з особистим ре­кордом (7,10 с) і прекрасно виступила у завершальному старті. Марія і болгарка Тез­джан Наїмова фінішували з однаковим часом (7,10 с), але, на жаль, останній вда­лося на мить випередити українську спортсменку. Тож титул найшвидшої спортс­менки ЧЄ дістався болгарці після аналізу фотофінішу. Третьою фінішувала Міріам Сумаре з Франції (7,11 с).

 

УКРАЇНЦІ – НАЙВЛУЧНІШІ В ЄВРОПІ

Перше загальнокомандне місце посі­ли на першості континенту зі стрільби з лука у приміщенні українські лучни­ки. Вактиві наших спортсменів п’ять золотих і одна бронзова нагорода.

Чемпіонками Європи в ко­манді зі стрільби з класич­ного лука стали Лідія Січе­нікова, Катерина Палеха та Вікторія Коваль, які по­слідовно виявилися кра­щими за румунок (230:216), суперниць із Польщі (236:225) та італі­йок, яких, щоправда, у фі­налі здолали лише у пере­стрілці.

Вдало виступили й наші юніори. Валентин Куций і Мар’яна Струк довели, що в Європі їм немає рівних у цьому олімпійському виді програми. До того ж Мар’яна разом із подруга­ми по збірній Анастасією Павловою та Веронікою Марченко піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани і в ко­мандній першості, повідо­мляє офіційний сайт НОК.

Ще дві нагороди до скарбнички української збірної поклали представ­ники блочного лука, який не входить до олімпій­ської програми. Юніори Ігор Кардаш, Влад Боль­шаков і Михайло Божко тріумфували в командних змаганнях, а їхні колеги по спеціалізації Вікторія Дьякова, Марія Школьна та Ірина Чорба зійшли на третю сходинку п’єдесталу пошани у цьо­му виді програми.

 

«ЗОЛОТІ» УКОЛИ БОЛОНЬЇ

 На етапі Кубка світу, який приймала іта­лійська Болонья, збірна України з фех­тування на шаблях у складі Ольги Хар­лан, Галини Пундик, Ольги Жовнір та Олени Вороніної здобула перемогу.

Наші дівчата підтверди­ли свій високий клас: на шляху до «золота» здо­лали команди Республі­ки Кореї (45:42), Польщі (45:34) та США(45: 43) і у вирішальному протисто­янні завдали поразки іта­лійкам (45:41).

Третє місце дісталося американським шпа­жисткам, які обіграли у «втішному фіналі» збірну Франції (45:41).

 

 ПІДГРУШНА Б’Є РЕКОРДИ

Капітана біатлонної збірної Олену Підгрушну втретє поспіль експертна комісія НОК визнала найкращою спортсменкою місяця. Відтак Олена встановила аб­солютний рекорд у здобутті подібних відзнак: досі жоден з українських спортсменів навіть двічі поспіль не діставав звання кращого з кращих. Тим часом тернопільчанку визнавали найкращою у грудні 2012-го й у січні ц. р.

У лютому Олена Підгрушна дістала цей високий титул за тріумфальний виступ на чемпіонаті світу, де здобула повний комплект нагород світової першості: «золото» у спринті, «срібло» в естафеті та «бронзу» у гонці пе­реслідування.

Відзначено також особистого тренера спортсменки Ігоря Починка, який став тренером місяця.

07.03.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання