« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Урожайний дебют у Чехії

Урожайний дебют у Чехії

 Чеське Нове Место вперше приймає чемпіонат світу з біатлону, але для українських стріляючих лижників і ві­тчизняних шанувальників цього зи­мового виду спорту воно вже стало знаковим – наші дівчата встигли впи­сати свої імена в історію світового біатлону.

Одразу дві україн­ки – Олена Під­грушна і Віта Се­меренко зійшли на п’єдестал по­шани за підсумками спринтерської гонки. Причому Олена підкорила найвищу сходинку, а Віта заволоді­ла бронзовою нагородою. У фінішному протоколі по­між українками опинилася норвежка Тура Бергер, яка поступилася нашій чемпі­онці більш ніж 6 секунда­ми. Таким чином, Україна вперше за останнє понад десятиліття отримала чем­піонку світу з біатлону – 2002 року Олена Зубрилова виграла мас-старт. А от у спринті наша збірна досі перемог на чемпіонатах світу не знала, тож Під­грушна відкрила лік «золо­ту» України в цій дисциплі­ні. Натомість Віта Семерен­ко здобула медаль на тре­тьому поспіль чемпіонаті світу! До речі, дві нагороди в одній гонці в української збірної вже були – у сезоні 1998/99 знову-таки в мас-старті «золото» Олени Зу­брилової доповнила «срі­блом» Олена Петрова.

Однак нині обидві наші спортсменки потішили не тільки чистою стрільбою на вогневих рубежах (біль­шість фаворитів мали із цим серйозні проблеми), а й гідною швидкістю на трасі. Саме швидкість до­зволила Підгрушній здо­бути і другу медаль у Нове Место, цього разу в гонці переслідування. За резуль­татами спринту українка першою вийшла на 10-кілометрову дистанцію, і безпомилкова робота на двох вогневих рубежах ви­вела її в лідери. Однак по­рив вітру на стійці змусив українську спортсменку «намотати» зайві 300 м, де компанію їй на двох штрафних колах склала норвежка Тура Бергер.

Суперниці практично разом пішли на четверте коло: Бергер – четвертою, Підгрушна – п’ятою. Остан­нє снайперське випробу­вання внесло корективи до топ-п’ятірки. Гонку очоли­ла норвежка, а українка з чистою стрільбою побігла на останнє коло п’ятою. Од­нак через падіння норвеж­ки Флатланд і росіянки Зайцевої перемістилася на третє місце, яким нікому так до самого фінішу й не поступилася. Чемпіонкою стала Бергер, «срібло» здо­була полька Крістіна Пал­ка. Бронзова медалістка в спринті Віта Семеренко фі­нішувала дев’ятою, її се­стра Валя посіла 43-тю по­зицію в підсумковому протоколі.

 

 УКРАЇНА ГОТУЄТЬСЯ ДО ЄВРОБАСКЕТУ

Минулого тижня під головуванням Прези­дента України Віктора Януковича відбулося перше засідання Коор­динаційного комітету з підготовки та прове­дення в Україні фіналь­ного турніру чемпіона­ту Європи 2015 року з баскетболу.

Президент України, від­криваючи засідання, на­голосив, що підготовка України до Євробаскету має відбуватися відповідально та скоординовано. «У нас попе­реду – напружена і дуже відпо­відальна робота. Тому кожен на своєму місці, з першого дня, не очікуючи окремих якихось вка­зівок чи контрольних перевірок, повинен відпрацювати план ви­конання тієї ділянки роботи, яку йому доручено, й мені особисто доповісти», – сказав Віктор Яну­кович, звертаючись до учасни­ків Координаційного комітету.

Глава держави зазначив, що Україна вже має позитивний до­свід організації масштабних спортивних змагань. Країна успішно прийняла чемпіонат Європи з футболу. «Євробаскет буде для нас черговим іспи­том», – наголосив Віктор Януко­вич, повідомивши, що запропо­нував віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу залучити до цієї підготовки фахівців, які за­безпечували проведення Євро–2012, а також Федерацію бас­кетболу України та спортивну громадськість.

Олександр Вілкул презентував Концепцію підготовки націо­нальної спортивної інфраструк­тури до цього змагання. За його словами, для проведення Євробаскету–2015 відповідно до вимог Міжнародної федера­ції баскетбольних асоціацій (ФІБА) необхідні сім сучасних спортивних арен. Кожна з них, де відбуватимуться матчі групо­вого етапу турніру, повинна вмістити не менше 6 тис. гляда­чів, у півфіналі – не менше 10 тис., фіналі – 15 тис. Крім того, передбачається створити трену­вальні майданчики для 24 наці­ональних збірних – учасників Євробаскету–2015. Олександр Вілкул також зазначив, що шість багатофункціональних арен бу­дуть побудовані в Києві, Дніпро­петровську, Донецьку, Одесі, Харкові та Львові. Реконструкція очікує на Палац спорту в Києві та Дніпропетровську. «Євробаскет–2015 – це реальна можли­вість створити нові універсальні комплекси, де можуть проводи­тися змагання з понад 100 видів спорту, а також масштабні кон­церти та виставки», – наголосив Олександр Вілкул.

За словами віце-прем’єра, на відміну від Євро–2012 під час підготовки України до Євробаскету–2015 фінансові витрати ля­гатимуть на плечі насамперед приватних інвесторів на умовах державно-приватного партнер­ства. Він зазначив, що будівни­цтво всіх шести нових спортив­них арен здійснюватиметься приватним коштом.

Президент Федерації баскетбо­лу України Олександр Волков звернувся до присутніх із слова­ми: «Наше завдання – прийняти на найвищому рівні 24 націо­нальні збірні, які гратимуть 90 матчів». Водночас він висловив сподівання, що завдяки набуто­му досвіду, нашій наполегливості та злагодженості, за підтрим­ки колег із FIBA та FIBA Європа ми встановимо нові стандарти проведення найпрестижнішого європейського баскетбольного турніру зокрема й турнірів з ігрових видів спорту загалом.

 

 ФРАНЦУЗЬКО-КУБИНСЬКИЙ П’ЄДЕСТАЛ

У Донецьку відбувся уже XXIV Міжна­родний легкоатлетичний турнір «Сам­суг – Зірки жердини», який традиційно зібрав практично всіх найсильніших представників цього виду спорту.

За відсутності «Бубки в юбці» Єлени Ісінбаєвої особливо напруженої бо­ротьби в змаганнях серед жінок не вийшло. Пере­могу святкувала срібна призерка Олімпійських ігор в Лондоні кубинка Яріслі Сільва з результа­том 4 м 76 см. Тим самим вона повторила кращий результат сезону в світі, встановила національний рекорд Куби і свій осо­бистий, повідомляє офі­ційний сайт НОК.

Не сталося сенсацій і в змаганнях серед чолові­ків. Попри те, що олім­пійський чемпіон Лондона–2012 і перемо­жець минулорічного тур­ніру «Зірки жердини» француз Рено Лавілліньї лише недавно відновив­ся після травми, гідної конкуренції скласти йому так ніхто й не спромігся. Французький спортсмен здобув головний приз змагань, підкоривши ви­соту 5 м 85 см. Він нама­гався подолати планку на позначці 5 м 93 см, але всі три спроби виявилися невдалими.

 

ГЕРОЇ ЛОНДОНА ПОВЕРТАЮТЬСЯ ДО БРИТАНСЬКОЇ СТОЛИЦІ

 Триває турнір Всесвітньої серії бок­су (WSB). Після впевненої перемо­ги (4:1) над командою «Італійський грім»у Броварах наші співвітчизни­ки наступний поєдинок проведуть у Лондоні проти «Британських левових сердець».

Матч відбудеться 1 берез­ня в британській столиці. Примітно, що до поїздки на Туманний Альбіон готу­ються лідери «Українських отаманів» – олімпійські чемпіони Лондона Олек­сандр Усик і Василь Лома­ченко, а також бронзовий призер Олімпіади–2012 Олександр Гвоздик. Ще один українець – срібний призер Ігор–2012 Денис Беринчик боксувати в Лондоні не буде, оскільки виступає в одній ваговій категорії WSB з Василем Ломаченком, нагадує офі­ційний сайт ДСМСУ.

Тож традиційно чекати­мемо на повернення на­ших бійців з перемогами.

 

 РІЗАТДІНОВА ПІДКОРЮЄ ТАРТУ

На першому етапі Кубка світу Miss Valentine 2013 в естон­ському Тарту перемогу в багатоборстві святкувала наша співвітчизниця Ганна Різатдінова (69,282 бала). Українська гімнастка випередила бронзову призерку чемпіонату світу–2010 білоруску Мелітіну Станюту (64,531), яка в Тарту задо­вольнилася «сріблом», та представницю Азербайджану Марині Дурунда (63,132), що фінішувала на бронзовій схо­динці п’єдесталу пошани.

Також Ганна зібрала чудову колекцію нагород в окремих ви­дах програми: «золото» у вправі з обручем і три «срібла» у вправах із стрічкою, м’ячем і булавами.

16.02.2013


Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання