« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

З другої спроби

З другої спроби

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

 Під старий Новий рік хокеїсти ХК«Донбас» зробили чудовий по­дарунок собі й уболі­вальникам: вперше в історії вітчизняно­го хокею український клуб став перемож­цем великого євро­пейського турніру – донеччани тріумфу­вали у фіналі Конти­нентального кубка!

 Суперфінал Конти­нентального кубка довірили прийма­ти Донецьку, де чемпіон України останніх двох років на льо­ду домашньої арени «Дружба» мав схрестити ключки із суперниками з білоруського «Металурга», італійського «Больцано» та французького «Руана».

У першому матчі стар­тового ігрового дня чин­ний володар Континен­тального кубка французь­кий «Руан», який минулого року в фіналі переграв наш «Донбас» з рахунком 5:2, змагався з «Больцано». Втім, інтрига в матчі не протрималася й половини відведеного часу – вже в се­редині другої двадцяти­хвилинки дванадцятиразо­ві чемпіони Франції заки­нули п’ять шайб, а в під­сумку двобій завершився впевненою перемогою «драконів» – 6:1.

Натомість господарі турніру розпочали змаган­ня з натужної вікторії над білорусами. Підопічні Юліуса Шуплера завдяки зусиллям Євгенія Дадоно­ва повели в рахунку на по­чатку другого періоду, але надалі свою перевагу роз­винути так і не змогли, тож «Донбас» змушений був задовольнитися пере­могою з мінімальним ра­хунком – 1:0.

Те, що гості з білорусь­кого Жлобина – «непро­стий горішок», довів пер­ший матч другого ігрового дня, в якому білоруси впев­нено переграли «Руан­ських драконів». У друго­му періоді підопічні Васи­ля Спиридонова впродовж двох хвилин двічі запали­ли червоне світло за воро­тами французів, а під кі­нець двадцятихвилинки ще й відзначилися в мен­шості. Лише наприкінці матчу руанці відіграли одну шайбу, але загальний успіх був на боці хокеїстів із Жлобина – 3:1.

У другому матчі дня українці, закинувши три шайби у ворота вісімнад­цятиразових чемпіонів Іта­лії, зробили вагому заявку на підсумкову перемогу на турнірі. У донеччан у пер­шому періоді забив Лукаш Кашпар, у другому відзна­чився Кочетков, у третьо­му ворота італійців вразив Уїлсон, тож на табло запа­лали підсумкові 3:0.

Основний час матчу «Металург» – «Больцано» завершився безрадісними для вболівальників нуля­ми, не допоміг виявити пе­реможця й овертайм. А в се­рії післяматчевих штраф­них кидків вирішальною виявилася спроба Єфимен­ка. Тож 1:0 – перемога біло­русів по булітам.

Аби завоювати Конти­нентальний кубок, підопіч­ним Юліуса Шуплера в останньому матчі достат­ньо було не програти в основний час «Руану». Ми­нулоріч це завдання вияви­лося заважким для наших, однак у неділю українці поквиталися сповна. Раху­нок відкрив Варламов, але Фредрікссон відновив рів­новагу. Проте надалі заби­вали лише господарі май­данчика. Кііскінен (двічі), Уїлсон, знову Варламов, Перетягін і Подхрадскі не залишили каменя на каме­ні від оборони «драконів». З рахунком 7:1 ХК «Донбас» вписав своє ім’я в історію як 16-й володар Континен­тального кубка.

 

 

 НА ЗАКАРПАТТІ «КОЛОС» ЗВІТУВАВ

 Упродовж 2012 року в Закарпатті на район­них та обласному рів­нях було проведено 38 спортивно-масових заходів, у яких взяли участь майже 23 тис. працівників АПК. Аза програмою Всеукраїн­ських сільських спор­тивних ігор прово­дяться спартакіади та спортивні свята серед працівників села май­же в 240 колективах фізкультури області, такі ж змагання про­ходять у всіх районних організаціях.

 Сергій Баранчиков

Закарпаття

 Про це йшлося на засі­данні президії Закар­патської обласної профорганізації пра­цівників АПК(голова Ганна Кулик), де було розглянуто звіт про роботу обласної ради ФСТ«Колос» із розвитку ма­сової фізкультури і спорту на селі, з яким виступив голова товариства Микола Тимчак.

За статистичними даними ра­йонних рад товариства, 2012 року до послуг сільських тру­дівників у ФСТ«Колос» були 15 стадіонів з трибунами на 1500 місць, 191 футбольне поле, 141 спортивний майдан­чик, 6 тенісних кортів, 22 спор­тивних зали, 12 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 1 плавальний басейн, 4 стрілецькі тири. У змаганнях на першість районів беруть участь понад 140 сільських футбольних команд. Підготов­ку спортивного резерву в то­варистві здійснюють 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Тут культивуються 14 видів спорту, з яких 13 – олімпійські. Загалом працюють 29 відді­лень, серед яких 27 – у сіль­ській місцевості. Заняття в ДЮСШдля 3133 дітей прово­дять 80 тренерів (35 штатних).

Під час обговорення проблем розвитку фізкультурно-масової роботи на селі вказувалося, що головною їх причиною є недостатнє фінансування. Об­ласній раді ФСТ«Колос» за­пропоновано збільшити кіль­кість спортивних заходів, спільно з облпрофорганізаці­єю масово залучати працівни­ків АПКдо занять фізкульту­рою і спортом, проводити ор­ганізаційну роботу з комплек­тування збірної команди для участі в ХХІІІобласній міжгалу­зевій спартакіаді профспілок Закарпаття, сприяти широкому висвітленню спортивно-масових заходів на селі в мас-медіа.

 

 

 ЯК КОЗАКИ БРИТАНСЬКІ СЕРЦЯ РОЗБИВАЛИ

 11 січня цього року поєдинок провела команда «Українські отамани» Всесвітньої серії боксу (WSB), у складі якої українські медалісти олімпіад протистояли «Британ­ським левовим серцям». Господарі рингу святкували впевнену перемогу.

 Матчева зустріч, яка про­ходила в столиці України, завершилася з рахунком 4:1 на користь українців. Прикметним змагання зробило те, що свої перші поєдинки в цій лізі прове­ли олімпійські чемпіони Василь Ломаченко та Олександр Усик.

Причому Ломаченка включили до складу ви­ступаючих чи не в остан­ній момент – він замінив Дмитра Руденка, який остаточно не оговтався від наслідків хвороби. Однак для дворазового олімпійського чемпіона не становило труднощів замінити партнера по ко­манді. Василь у зустрічі атлетів вагової категорії до 61 кг не залишив шан­сів Семюелю Максвеллу, завершивши зустріч з ра­хунком 50:44 на всіх трьох суддівських картках (в останньому раунді британцю відлічили «сто­ячий» нокдаун).

Не менш переконливо діяв й Олександр Усик (по­над 91 кг), який так само одноголосним рішенням суддів здобув переконли­ву перемогу над Вайном Фа (50:45). Олександр Стрецький (до 73 кг) лише один раунд віддав Аштону Брауну (всі оцінки – 49:46), а Олександр Гвоздик (до 85 кг) не мав проблем у двобої з Бабакаром Кама­ра – 49:45, 50:45, 49:45. Ілише Шон Макголдрік (до 54 кг) переміг, роздільним рішенням суддів здолав­ши Івана Ільницького – 50:45, 48:47, 46:49.

 

 

 ПРЕТЕНДЕНТИ НА ОЛІМПІАДУ–2020

 На проведення Олімпійських ігор 2020 року претендуватимуть Стамбул (Туреч­чина), Токіо (Японія) і Мадрид (Іспанія).

 Саме від цих трьох міст-кандидатів на проведен­ня головних стартів чоти­риріччя отримав заявки Міжнародний олімпій­ський комітет. Тож надалі оціночна комісія МОКаналізуватиме відповідні документи і відвідає з ін­спекціями міста. Так, із 4 по 7 березня делегація відвідає Токіо, в Мадриді побуває з 18 по 21 берез­ня, візит до Стамбула за­планований на 24–27 бе­резня. Опісля комісія під­готує докладний звіт, який представить на роз­гляд усім членам МОКпід час засідання 3–4 липня 2013 року. Авибори міста-організатора Ігор XXXII Олімпіади відбу­дуться 7 вересня під час 125-ї сесії МОКу Буенос-Айресі (Аргентина).

 

 

 ЄЛИЗАВЕТА БРИЗГІНА  СПОРТСМЕНКА РОКУ НА ЛУГАНЩИНІ

Луганське відділення Національного олімпійського комітету України та Асоціація спортивних журналістів області найкращим спортсменом Луган­щини за підсумками 2012 року переважною більшістю голосів визна­чили бронзову призерку Олімпіади в Лондоні у бігу в естафеті 4х100 м Єлизавету Бризгіну. Серед інших претендентів на звання кра­щого спортсмена Луганщини минулого року називалися імена Ганни Буряк (чемпіонка світу в естафеті-мікс і брон­зова призерка чемпіонату Європи з сучасного п’ятиборства), Любові Басової (Шуліки) (учасниця Олімпіади в Лондоні, чемпіонату світу та Кубка світу з велотреку), Світлани Галюк (учасниця Олімпіади в Лондоні з велотре­ку) і Миколи Жабняка (учасник ХІV Паралімпійських ігор).

18.01.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання