« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

20 медальних стартів «синьо-жовтих»

20 медальних стартів «синьо-жовтих»

 Головні літні стар­ти чотириріччя при­ймала столиця Ве­ликої Британії. За результатами Олім­піади українська збірна в неофіційно­му підсумковому за­ліку посіла високе 14-те командне міс­це, завоювавши 20 медалей. Загалом у ХХХЛітніх Олім­пійських іграх взяли участь 245 україн­ських спортсменів.

 На найвищі сходин­ки п’єдесталу по­шани серед україн­ців зійшли шпа­жистка Яна Шемя­кіна, яка в напруженому і нервовому фінальному двобої вирвала мінімальну перемогу в досвідченої німкені Брітти Хайдеманн; українська жіноча коман­да з академічного веслу­вання в складі Катерини Тарасенко, Наталії Дов­годько, Анастасії Кожен­кової та Яни Дементьєвої; важкоатлет Олексій Торох­тій у ваговій категорії до 105 кг; каноїст Юрій Чебан, якому не було рівних у фі­налі на дистанції 200 м; наші боксери Олександр Усик (вагова категорія до 91 кг) і Василь Ломаченко (до 60 кг), які у вирішаль­них двобоях здобули для України п’яту і шосту золо­ті медалі.

Подвійною срібною при­зеркою Олімпіади стала Інна Осипенко-Радомська, яка спочатку посіла друге місце після змагань з вес­лування на байдарці на дистанції 500 м, а пізніше взяла «срібло» й на 200-метрівці. Серед вітчизня­них легкоатлетів відзна­чився Олександр П’ятниця, який виборов срібну ме­даль у метанні списа. Лише у вирішальному дво­бої поступився боксер Де­нис Беринчик (до 64 кг). А останнє «срібло» Лондона до скарбнички національ­ної збірної поклав борець вільного стилю Валерій Андрійцев (до 96 кг).

Першою серед наших бронзову нагороду завою­вала Олена Костевич, яка показала третій результат у змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета на 10-метрівці. Згодом вона доповнила свою ко­лекцію нагород медаллю аналогічної цінності в стрільбі з пневматичного пістолета на 25-метрівці. «Бронзою» також відзна­чилися гімнаст Ігор Раді­вілов в опорному стрибку та Ольга Харлан, яка ста­ла переможницею у «втіш­ному» фіналі на турнірі з фехтування на шаблях. Медаль бронзового ґатун­ку серед важкоатлетів здо­була Юлія Калина (до 58 кг). Дві бронзові нагоро­ди принесли наші легкоат­лети: Ольга Саладуха в по­трійному стрибку та жіно­ча команда України в ес­тафеті 4х100 м. Також на третій сходинці п’єдесталу пошани побували наші боксери Тарас Ше­лестюк (до 69 кг) та Олек­сандр Гвоздик (до 81 кг).

 

 

 ЗУСТРІЧАЛИ КОНТИНЕНТ

Уперше в історії на території Східної Єв­ропи відбувся чем­піонат континенту з футболу, який цьо­горіч спільними зу­силлями провели Україна і Польща. Іпровели на найви­щому рівні!

УЄФАоцінила організацію Євро–2012 в Україні та Польщі на «відмінно». Головну футбольну орга­нізацію континенту помітно вразила надзвичайна кількість уболівальників на стадіонах, адже на трибуни прийшло 1,3 млн глядачів, що є рекордним показником для фінальних час­тин подібних чемпіонатів.

«Ягордий за Україну та Поль­щу, вони поставилися до про­ведення цього турніру з вели­ким ентузіазмом, і в них усе вийшло на високому рівні», – заявив після закінчення турні­ру Мішель Платіні. Зним пого­дилися майже всі іноземні вбо­лівальники та журналісти. Вар­то пригадати масову ходу шве­дів центром Києва, їхні ж з іс­панцями освідчення в любові до столиці України, масові гу­ляння і вдячність голландців Харкову, заклик англійців їхати до Донецька, непідробний ен­тузіазм від візиту до Львова німців і данців…

Утім, господарі турніру також у накладі не залишилися. Ство­ривши для гостей атмосферу справжнього футбольного свя­та, ми отримали ще й оновле­ну інфраструктуру. Нам зали­шилися прокладені й відре­монтовані дороги, збудовані надсучасні стадіони та аеро­вокзали, новий транспорт на маршрутах, відреставровані пам’ятки історії та культури.

Щодо спортивної складової, то хоч для господарів турнір склав­ся не надто вдало, принаймні українці особливих нарікань на адресу своєї збірної не висло­вили – хлопці билися, як могли, віддавали грі всі сили, тож і за­кидати їм особливо немає чого.

Аот Іспанія, здолавши в фіналі на полі оновленого НСК«Олім­пійський» італійців, досягла фантастичного успіху: виграла третій поспіль представниць­кий турнір міжнародного масштабу (чемпіонати Європи 2008 і 2012 років і чемпіонат світу–2010). Піренейці втретє приміряли європейську коро­ну, а також стали першою ко­мандою, яка спромоглася за­хистити титул тріумфаторів континентальної першості. Крім того, здобувши перемогу 4:0, іспанці встановили ще один рекорд чемпіонатів Євро­пи – такого розриву в рахунку історія фінальних двобоїв Куб­ка Анрі Делоне досі не знала.

 

 

 КЛИЧКО ПРОДОВЖУЄ ПЕРЕМАГАТИ

 Цьогоріч український чемпіон провів ще три двобої у професійному рингу і скрізь здобув перемогу. Таким чином, Воло­димир продовжив переможну серію за­хистів своїх титулів до 22 поєдинків, а загальну кількість перемог – до 59.

У березні Кличко-молодший без про­блем розібрався з Жаном-Марком Мормеком, відправивши його на підлогу вже в чет­вертому раунді. 7 липня відбулася друга в кар’єрі зустріч Володимира з Тоні Томпсоном. Як і перша, вона закінчилася для аме­риканця поразкою. Цей двобій навіть більше запам’ятався післяматчевим ви­конанням Володимиром пісні Happy Birthday to You! для свого тренера Емману­еля Стюарта, якому того дня виповнилося 68 років.

Тоді ще ніхто не знав, що хвороба швидко вкоротить віку наставнику українця, і поєдинок з непереможним до того Маріушем Вахом наш Доктор Сталевий Ку­лак проведе без багаторіч­ного тренера в кутку. Од­нак 11 листопада Володи­мир знову святкував вікто­рію, цього разу за одно­стайним рішенням суддів. Спеціалісти зазначають, що це був один з найбільш ви­довищних боїв братів Клич­ків за останні роки. Асвою перемогу Володимир при­святив пам’яті Еммануеля Стюарта.

 

 

 ПОГАНА ВІВЦЯ

 Донецький «Шахтар» уже ввійшов у істо­рію розіграшу Ліги чемпіонів «завдяки» своєму форварду Луїсу Адріано, який у поєдинку проти данського «Норшеллан­да» проігнорував правила fair play.

 Лідер квартету в своїй відбірній групі, «Шахтар» грав на ви­їзді в Копенгагені, програючи 0:1, коли після зупинки матчу Вілліан по­вертав «плямистого» госпо­дарям поля в рамках непи­саних правил «чесної гри». Однак у форварда гірників Луїса Адріано, як він потім пояснив, прокинувся ін­стинкт нападника, тож він, підхопивши м’яча, пройшов крізь остовпілий захист «Норшелланда» і вразив во­рота суперників. Оскільки гол був забитий за правила­ми, арбітр зустрічі не міг його не зарахувати. Присо­ромлені суперником і роз­люченими трибунами, до­неччани спробували були одразу ж дозволити опонен­там відновити статус-кво, але перехоплення Степанен­ка зірвало атаку данців.

Зрештою, «Шахтар» довів свою перевагу, розгромив­ши господарів 5:2, але УЄФАвідкрило дисциплінарне провадження через вчинок форварда гірників. Зре­штою, Луїса Адріано було дискваліфіковано на один матч, але репутаційні втра­ти гірників оцінити набагато складніше.

 

 

 ШЕМЯКІНА ВІДКРИЛА ЛІК «ЗОЛОТУ»

У збірної України ніяк не виходило відкрити лік нагородам найвищого ґатунку на ХХХ Олімпіаді, допоки в боротьбу за почесний трофей не вступила лідер збірної з фехтування на шпагах Яна Шемякіна.

26-річна львів’янка на шляху до півфіналу здолала росіянку Любов Шу­тову з рахунком 15:12, а потім з перевагою лише в одне влучання руму­нок Анну Марію Бранца – 14:13 та Симону Герман – 15:14. У боротьбі за вихід до вирішального поєдинку українка знову перемогла з мінімальним рахунком китаянку Юйє Сунь (14:13).

Зрештою, представниця спорттовариств «Динамо»/«Україна» з перевагою в один укол (знову!) в додатковий час із рахунком 9:8 здолала німкеню Брітту Хейдеманн. Здобувши олімпійське «золото», Яна немов відкрила дихання решті наших спортсменів, що таки змогли успішно виступити в Лондоні.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

 

27.12.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання