« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Національна збірна перемагає у Румунії, молодіжна вдома фінішує четвертою

Національна збірна перемагає у Румунії, молодіжна вдома фінішує четвертою

 Минулого тижня вітчиз­няні представники най­швидшої у світі команд­ної гри випробовували свої сили у змаганнях різ­ного рівня: національна збірна України у румун­ському місті Меркуря Чук здобула перемогу у чер­говому етапі «Єврохо­кей челенджу», натомість «молодіжка» фінішувала за межами призової трій­ки на молодіжному чем­піонаті світу U-20, який проходив у Донецьку.

Турнір у Румунії наші розпочали з перемоги над гос­подарями майдан­чика – 3:0. У складі «синьо-жовтих» відзначи­лися Павло Борисенко, який реалізував буліт, Ар­тем Бондарєв і Олександр Торяник. У паралельному матчі збірна Казахстану в овертаймі здобула перемо­гу з рахунком 3:2 над збір­ною Польщі.

Наступного дня у проти­стоянні з казахами україн­ці мали відчутну перевагу, однак не отримали з того особливого зиску. Так, у се­редині другого періоду То­ряник вивів українців упе­ред, але за чотири хвилини казахстанці зусиллями Ху­дякова відновили рівнова­гу. На табло самотні оди­нички горіли практично до фінальної сирени, аж поки на 58-й хвилині матчу Мак­сим Квітченко не приніс українцям перемогу – 2:1. У другому матчі дня поляки відсвяткували переконли­ву перемогу над господаря­ми турніру – 7:2.

Відтак переможець зма­гань визначався в остан­ньому матчі турніру між збірними України та Поль­щі. Поляки, які у той мо­мент грали у меншості, від­крили рахунок у матчі на початку третьої двадцяти­хвилинки, а на 52-й хвилині «біло-червоні» подвоїли пе­ревагу. Тож зібравшись, українці залишок матчу провели в атаках. І на 55-й хвилині Василь Полониць­кий реалізував «зайвого» гравця, а за півхвилини до фінальної сирени Гніденко знову-таки скористався чи­сельною перевагою.

Перевівши гру в овер­тайм, наші співвітчизники гарантували собі підсум­кове перше місце, що, пев­но, й далося взнаки на кон­центрації команди. Не ми­нуло й чотирьох хвилин від початку додаткового часу, а поляки забили пере­можний гол.

Тим часом молодіжна збірна України команда на «домашній» світовій пер­шості в першому Дивізіоні (група В) у стартовому мат­чі перемогла британців тільки за булітами (2:1), на­далі поступилася італій­цям (1:3), узяла гору над по­ляками (2:0), у серії булітів програла казахстанцям (1:2) і здобула перемогу над хорватами (2:1). У підсумку господарі турніру фінішу­вали четвертими.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

 

 

 ДАРИНА ЗЕВІНА – ЧЕМПІОНКА СВІТУ!

 Практично без перерви після континенталь­ної першості, яку приймав фран­цузький Шартр, у турецькому Стамбулі відбув­ся 11-й чемпіонат світу з плавання на короткій воді.

 У Франції, нагадаємо, укра­їнці вибороли сім нагород – дворазовою чемпіонкою Європи стала Дарина Зеві­на, «срібло» додали до власної колекції здобутків Сергій Фролов та Ігор Борисик, «бронзою» від­значилися Андрій Коваленко, Ганна Дзеркаль та Андрій Гово­ров. Він же, до речі, на попере­дній світовій першості на корот­кій воді, яка відбулася два роки тому в Дубаї, здобув «срібло» на 50-метрівці батерфляєм. На вод­них доріжках Стамбула захища­ти честь України мали семеро плавців: Дарина Зевіна, Андрій Говоров, Сергій Фролов, Максим Шемберєв, Валерій Димо, Ганна Дзеркаль та Ігор Борисик. Але у Туреччині магія «сімки», на жаль, не спрацювала.

Єдину медаль, зате золоту, Україні принесла Дарина Зеві­на, яка у фіналі на 200-метрівці на спині не мала собі рівних. На фініші наша співвітчизниця по­казала час 2.02,24, американка Бонні Брендон (2.03,19) фінішу­вала другою, іспанка Дуейн да Роча Марсі (2.04,15) виявилася власницею бронзової медалі. Прикметно, що серед усіх спортсменів, які пробилися до вирішального старту, українка у півфінальному запливі показа­ла найкращий час, більше ніж на секунду випередивши най­ближчу конкурентку. Тож на старт 200-метрівки вона вихо­дила фаворитом запливу.

Натомість на дистанції 100 ме­трів на спині Дарина у півфіналі показала лише шостий резуль­тат. На жаль, не змогла його по­кращити українка і у фіналі, торкнувшись краю бортика лише сьомою. Зевіна відстала від переможниці американки Олівії Смоліги на 1,03 секунди.

Після повернення в Україну з переможницею чемпіонату сві­ту Дариною Зевіною та її трене­ром Юрієм Зевіним зустрівся голова Державної служби мо­лоді та спорту України Равіль Сафіуллін. Під час зустрічі він привітав Дарину з блискучим виступом у Стамбулі та поба­жав їй продовжити свою пере­можну ходу і поповнити колек­цію нагород олімпійською ме­даллю на ХХХІ літніх Олімпій­ських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Дарина Зевіна подякувала за вітання та постійну підтримку з боку держави та зазначила, що ця медаль мотивує її здобу­вати нові перемоги.

 

 

 ДОЛГОПОЛОВ – У ДВАДЦЯТЦІ КРАЩИХ

Міжнародні тенісні асоціації опублі­кували останні цього року рейтинги спортсменів.

Згідно з рейтингом ATP українець Олек­сандр Долгополов завершує 2012 рік із 1855 очками в доробку на високій 18-й позиції у сві­товій тенісній ієрархії. Інші українці розташувалися у такому порядку: на 103-й позиції – Сергій Стахов­ський із 538 очками, 140-й – Ілля Марченко (397), 155-й – Іван Сергеєв (364), 186-й – Сергій Бубка (258).

На першій сходинці за­кінчує рік серб Новак Джоковіч (12 920 очок), другим став швейцарець Роджер Федерер (10 265), третім – брита­нець Енді Маррей (8000).

Рейтинг WTA визначив, що краща серед українок Еліна Світоліна з 609 очка­ми завершує рік на 112-й позиції світової жіночої кваліфікації. На 136-му місці Катерина Бондарен­ко (513), 179-ю з 360 очка­ми стала Юлія Бейгельзі­мер, 332 очки Ольги Сав­чук дозволили їй підняти­ся на 189-ту сходинку, Ма­рина Заневська (301) фіні­шувала на 200-му місці.

А звання ракетки № 1 за підсумками року виборо­ла білоруска Вікторія Азаренко (10 595 очок). Трохи відстала від неї ро­сіянка Марія Шарапова (10 045), третьою вияви­лася американка Серена Вільямс (9400).

 

ГУТЦАЙТ – У СУДДІВСЬКІЙ КОМІСІЇ FIE

 У Москві відбувся звітно-виборний конгрес Міжнародної федерації фех­тування (FIE). Представника України обрали до суддівської комісії.

Головного тренера збірної України з фехтування, віце-президента Націо­нальної федерації фехту­вання України, члена Ви­конкому Національної федерації фехтування України Вадима Гутцайта обрано до складу суддів­ської комісії FIE. Тож Ва­дим Маркович братиме участь у керівництві суд­дівським корпусом FІE протягом чотирьох років.

Разом із нашим співвіт­чизником до складу ко­місії ввійшли Клаус Янка (Німеччина), Жозе Луїс Альварес Гіл де Теяда (Іспанія), Іанка Дакова (США), Мохамед Ель Мо­тавакель (Єгипет), Салах Фер’яні (Туніс), Чанг Гон Кім (Корея), Ірина Книш (ПАР), Ільгар Мамедов (Росія), Марко Сієсто (Іта­лія). На конгресі також відбулися вибори прези­дента FІE , яким на дру­гий строк переобрано росіянина Алішера Усма­нова. Керівники націо­нальних федерацій вия­вилися фактично одно­стайні – за цю кандида­туру віддали голоси 127 із 137 делегатів конгресу.

 

 

ОЛЕГ ВЕРНЯЄВ – СПОРТСМЕН ЛИСТОПАДА

Національний олімпійський комітет України з 2005 року визначає та вшановує найкращого спортсмена й тренера місяця. У листопаді кращим спортсменом ви­знано спортивного гімнаста Олега Верняєва, а особис­того наставника атлета Геннадія Сартинського – най­кращим тренером місяця.

Нагадаємо, що Олег в останній осінній місяць став переможцем етапу Кубка світу зі спортивної гім­настики у вправах на брусах. Влітку на Олімпій­ських іграх в Лондоні у складі чоловічої гімнастич­ної дружини він виявився четвертим у командних зма­ганнях.

20.12.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання