« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

За бій до здійснення мрії

За бій до здійснення мрії 4 грудня у броварському ТРЦ «Термі­нал» відбувся турнір «Світовий бокс у Києві», головною подією якого став поєдинок боксера компанії «К2 Promotions» Заурбека Байсангурова з колумбійцем Річардом Гутьєрресом. Заур здобув перемогу технічним но­каутом у дванадцятому раунді і став володарем поясу чемпіона світу за версією IBO в першій середній вазі.
А напередодні турніру в прес-конфе­ренції, яка була присвячена цій події, взяв участь Віталій Кличко.


– 11 грудня Во­лодимир у поєдинку проти ан­глійця Дерека Чизори за­хищатиме чемпіонські пояси за версіями WBO / IBF / IBO. Як проходить тренувальний процес Вашого брата?
– Володимир на 100% гото­вий до поєдинку. У нього велика група спаринг-партнерів, спаринги прохо­дять відмінно. І Володя, і його тренер задоволені ви­конаною роботою. Адже Чизора – непростий супер­ник. Він багато в чому схо­жий із Девідом Хеєм – не лише британським паспор­том, а й манерою ведення бою. Тож якщо вдасться до­мовитися про бій із Хеєм, нинішній поєдинок проти Чизори можна буде розгля­дати як підготовчий.
– А яка, на Ваш погляд, ймовірність проведення з Девідом Хеєм об’єднувального бою?
– Оскільки Хей досить не­адекватно поводиться, складно передбачити, як розвиватимуться події. Він хоче битися то з Віта­лієм, то з Володимиром. Начебто готовий до бою, але останньої миті поси­лається на травму спини, при цьому, правда, так і не надає відповідну довід­ку. Вже от начебто і пого­дили деталі контракту, як раптом виявляється, що вони його не влаштову­ють. То погоджується на розподіл гонорару 50x50, то висуває додаткові умо­ви. Врешті-решт, робить заяву, що в 2011 році завер­шує кар’єру, а потім себе ж поправляє: мовляв, бок­суватиму лише в Англії.
У результаті дуже склад­но сказати, які плани в Хея і буде він боксувати проти Кличків чи ні. Про­те я все ж сподіваюся, що в 2011 році всі любителі спорту побачать поєдинок Хей – Кличко.
– Кажуть, що Хей свідомо зволікає із зустріччю з Кличками: у нього контр­акт на 5 поєдинків, за умовами якого він значну частину коштів віддає промоутерові. Тому він поки вичікує, а згодом уже самостійно домовля­тиметься з вами. Щоб грошима не ділитися.
– Дійсно, Хей підписав контракт із Вілфредом За­уерландом на 5 опцій. Остання із них завершу­ється в наступному бою англійця, і вже після того він не відраховуватиме відсотки своєму ниніш­ньому промоутерові. Тож для таких міркувань є до­сить вагомі підстави. Та­кож це підтверджує, що ймовірність нашого поє­динку наступного року все ж досить висока.
– Ви вже з Володимиром обговорювали, кому з вас виходити в ринг про­ти англійця?
– Насправді абсолютно не важливо, хто з нас проти Хея боксуватиме – у будь-якому разі, я обіцяю, за­кінчить він не дуже добре. Проти Володимира, ду­маю, буде навіть гірше: брат обіцяв знущатися з нього всі 12 раундів, а за­вершальну крапку поста­вити лише перед фіналь­ним гонгом.
– Чи не буде перешкодою для зустрічі з Хеєм той факт, що і для Вас, і для Володимира (після бою з Чизорою) наступні поє­динки будуть обов’язковим захистом титулу?
– Я обговорював можли­вість «винятку із правил» з президентом WBC Хосе Сулейманом. Ми домови­лися: якщо буде досягнуто домовленості про бій із Хеєм, обов’язковий захист титулу буде відкладено на певний час. Погодьтеся, цей поєдинок викликав би величезний інтерес у всьо­му світі. Хто сильніший – Кличко чи Хей? Відповідь на це запитання можна дістати лише в квадраті рингу.
– Як вважаєте, чи вдасться владнати з Хеєм наявні розбіжності, особливо у питаннях щодо місця про­ведення бою й розподілу доходів від поєдинку?
– Як мені здається, най­більш прийнятний варі­ант – поділити всі світові доходи порівну, а поєди­нок провести там, де до нього буде більший інтерес. У Німеччині стадіон «Шальке» готовий надати арену для такого бою. Манчестер? Я готовий приїхати і до Манчестера. «Медісон сквер гарден» у Нью-Йорку? Теж ніяких проблем.
– Якщо одночасно виник­нуть варіанти бою і з Хеєм, і з Валуєвим – кого вважатимете за краще ба­чити своїм суперником?
– Однозначно – Хея. І лише тому, що йому нині нале­жить титул WBA. Не є се­кретом, що ми з братом прагнемо написати істо­рію боксу, зібравши в од­ній родині всі чемпіонські пояси. Чотири з п’яти вже маємо – у Хея єдиний від­сутній. Вірю, що нам удасться втілити свою мрію в життя. Питання лише в тому – коли? Від­повідь на нього залежить від Хея.
– До речі, Микола Валуєв недавно приїздив до Ки­єва. Чи зустрічалися Ви з ним і що можете сказати про можливість поєдин­ку проти нього?
– Про візит Миколи дізна­лися лише постфактум. Якби зустрілися, розмова, думаю, вібулася б на під­вищених тонах. Його по­стійно щось не влаштовує, хоча ми йому робили над­хмарні пропозиції, щоб він погодився на поєди­нок. А він то виявляє го­товність битися за чемпі­онський титул хоч без­платно, то каже, що за «жалюгідних» кілька мільйонів у ринг не вийде. Зрештою посилається на поганий фізичний стан і лягає на операцію... Валу­єву слід спуститься з неба на землю – він давним-давно не є чемпіоном сві­ту і у його становищі не може диктувати умови. Єдине, чому глядачі хо­чуть побачити наш поєди­нок, – унікальні антропо­метричні дані Миколи. Та й мені самому цікаво, адже я ніколи не боксував проти таких високих спортсменів! Спаринг-партнерів, імовірно, дове­лося б набирати у баскет­больній команді (смієть­ся). З іншого боку, є такий боксерський жарт: «Чим більша шафа – тим більше звуку, коли вона падає від хука!»
Тож якщо він буде гото­вий вийти у ринг, я з вели­чезним інтересом боксу­ватиму проти такого гі­ганта. Тим паче, що цього поєдинку давно і з вели­чезним нетерпінням очі­кують наші уболівальни­ки в Україні, Росії, Німеч­чині і багатьох інших кра­їнах світу.

19.12.2010


Володимир ПОЛЄТАЄВ, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання