« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Вижали найвищі досягнення

Вижали найвищі досягнення

У далекому пуерто-ріканському місті Агуаділла відбувся 42-й чемпіонат світу з пауерліфтингу се­ред чоловіків і 33-й чемпіонат світу се­ред жінок, у яких за перемогу спереча­лися 244 учасники з 42 країн світу. Наші співвітчизники за­вершили змагання з високими команд­ними та індивідуаль­ними результатами і встановили кілька рекордів світу, Євро­пи та України.

У представниць «слабкої» статі про­гнозовано пораду­вала дворазова пе­реможниця Всесвітніх ігор, чемпіонка сві­ту Лариса Соловйова (ваго­ва категорія до 63 кг), яка показала підсумковий ре­зультат (присідання з вагою+жим+ тяга) – 633 кг. Лариса потішила уболі­вальників двома рекорда­ми світу – у жимі лежачи та сумі триборства. Також вона перемогла в абсолют­ному заліку серед жінок, інформує сайт Національ­ної Федерації пауерліфтин­гу України.

Олена Козлова (до 84 кг) учетверте стала чемпіон­кою світу, повторивши до­сягнення славетної україн­ської спортсменки Олени Жукової – 660,5 кг. Олена та­кож стала авторкою рекор­ду світу – у тязі становій.

У ваговій категорії по­над 84 кг Інна Оробець із підсумковим результатом 637,5 кг виявилася другою. А найлегша представниця нашої збірної Анастасія Дерев’янко (до 52 кг) посіла третє місце – 465 кг.

Загалом українська жіно­ча збірна вдруге за всю істо­рію виступів на чемпіона­тах світу стала найкращою!

У чоловіків у ваговій ка­тегорії до 83 кг Андрій На­ньєв у запеклій боротьбі здобув «срібло» – 915 кг, а Володимир Рисєв забезпе­чив собі «бронзу» – 910 кг. Натомість у ваговій катего­рії до 93 кг Михайло Була­ний втретє став чемпіоном світу – 960 кг, а Сергій Бі­лий на дебютному для себе чемпіонаті світу одразу за­воював «срібло» – 945 кг.

У ваговій категорії до 105 кг Вадим Довганюк, який уперше брав участь у змаганнях такого рівня, з результатом 1035 кг посів третє місце. При цьому Ва­дим у кожному підході у жимі лежачи встановлю­вав рекорд світу. Валерій Карпов (до 120 кг) змуше­ний був задовольнитися третім місцем із результа­том 1032,5 кг.

А от у ваговій категорії понад 120 кг Віктор Тєсцов здобув яскраву перемогу –1147,5 кг! Українець вста­новив рекорди світу у жимі лежачи і в сумі трибор­ства, а також став третім в абсолютній першості чем­піонату.

Загалом чоловіки здобу­ли два «золота», два «срі­бла» і три «бронзи», посів­ши у підсумку друге за­гальнокомандне місце.

 

 Волейбольні пристрасті спартакіади

  В Ужгороді відбулися фінальні обласні змагання Х спартакіади Закарпаття працівників освіт­ньої галузі з волейболу. За пере­могу змагалися команди з міста Хуст, Свалявського, Іршавського та Ужгородського районів.

  Марія Немеш,

голова Свалявського РК профспілки працівників освіти

Спортсмени довели своє право боротися за пере­могу в напружених від­біркових зустрічах. Кра­щою на майданчику ви­явилася волейбольна дружина зі Свалявщини.

Вклад у перемогу зроби­ли Василь Плоскіна (тре­нер ДЮСШ), Іван Левко (учитель фізкультури Сва­лявської ЗОШІ–ІІІст. № 1), Василь Скукіс (тре­нер ДЮСШ), Іван Коваль (учитель фізики Березни­ківської ЗОШІ–ІІІст.), Ми­хайло Куліш (учитель фіз­культури Березниківської ЗОШІ–ІІІст.), Віталій Па­цан (директор Дусинської ЗОШІ–ІІІст.), Михайло Папіш (учитель фізкульту­ри Свалявської ЗОШІ–ІІІст. № 3) і керівник коман­ди Володимир Попович (учитель Свалявської ЗОШІ–ІІІст. № 3).

Разом з тим уперше взя­ла участь в обласних змаганнях «Сімейні стар­ти» молода родина Ре­блян (мама Н. Реблян – психолог Свалявської ЗОШІ–ІІІст. № 3, батько В. Реблян – майстер ра­йонної електромережі, Денис Реблян – учень 3-Бкласу Свалявської ЗОШІ–ІІІступенів № 3). Іхоча у підсумку сваляв­ці посіли восьме місце, утім радість від поїздки та пережиті почуття спортивного азарту пев­ною мірою компенсува­ли їм відсутність нагород і будуть стимулом пра­цювати для перемоги в майбутньому, яка обов’язково прийде – у цьому впевнений Денис Реблян.

Традиційно допомогу в підготовці спортсменів та проведенні змагань на­дали відділ освіти Сва­лявської РДА та РК проф­спілки працівників освіти.

 

 

 Яна Шемякіна – заслужений майстер спорту

Наказом Державного комітету молоді та спорту України олімпій­ській чемпіонці Яні Шемякіній присвоєно почесне спортивне зван­ня «Заслужений майстер спорту України». Саме Яна у турнірі шпа­жистів на змаганнях ХХХ Олімпійських ігор, що цього літа прохо­дили у Лондоні, здобула першу для України золоту медаль, здо­лавши у фіналі німкеню Бріту Хайдеман із рахунком 9:8.

Нагадаємо, що львівська фехтувальниця, крім того, чемпі­онка Європи 2005 року, тріумфаторка Універсіад 2005 та 2007 років, переможниця Гран-прі у 2010 та 2011 роках. Підопічна заслуженого тренера України Андрія Орліковського також неодноразово ставала призеркою етапів Кубка світу.

 

 Медальний здобуток в Анкарі

 4 листопада у Туреччині фінішував чем­піонат Європи з кікбоксингу WAKO у розділах лоу-кік, лайт-контакт та К-1. Загалом нагороди змагань виборювали 496 бійців із 30 країн Старого Світу.

Українські спортсмени не пасли задніх і завершили змагання з 13 нагородами в активі, серед яких чоти­ри золоті, п’ять срібних і чотири бронзові медалі, повідомляє офіційний сайт Держслужби молоді та спорту України.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани підня­лися Дмитро Кирпань (лоу-кік, вагова категорія 81 кг), Дмитро Безверхий (лайт-контакт, 57 кг), Кате­рина Соловей (лайт-контакт, 55 кг) і Наталія Мар­тюхіна (лоу-кік, 56 кг).

Зовсім трохи не вистачи­ло для перемоги на турні­рі Олександру Желепі (лайт-контакт, 94 кг), Люд­милі Біляєвій (лайт-контакт, 50 кг), Костянти­ну Деморецькому (лайт-контакт, 63 кг), Ігорю Ка­дру (лайт-контакт, 74 кг) та Юрію Зубчуку (лоу-кік, 86 кг).

Бронзові нагороди здобу­ли Надія Хаєнок (лоу-кік, 81 кг), Едгар Саркісян (лоу-кік, 91 кг), Антон Зу­бов (лайт-контакт, 69 кг) і Володимир Демчук (лоу-кік, 67 кг).

 

 

 Бубка-молодший відбувся переломами кінцівок

  Український тенісист, який випав з вікна будинку у Парижі, був прооперований у лікарні імені Жоржа Помпіду. За слова­ми медиків, операція пройшла вдало.

  Як повідомляється у прес-релізі Федерації тенісу України, унаслідок нещас­ного випадку Сергій Бубка-молодший дістав переломи ноги та руки. Сергій та його родина дя­кують усім за підтримку та висловлюють подяку працівникам лікарні Жор­жа Помпіду за турботу та професійну допомогу.

Бубка-молодший сподіва­ється якнайшвидше почати відновлення після травм.

Нагадаємо, що Сергію Бубці-молодшому 25 ро­ків, він посідає 182-гу по­зицію у світовому рейтин­гу й регулярно виступає за збірну України у матчах Кубка Девіса.

19.11.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання