« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Безголів’я

Безголів’я

 Національна збірна України на мі­норній ноті прощається з 2012 ро­ком і головним тренером. Спарений тур приніс до залікової скриньки «синьо-жовтої» дружини лише один бал замість очікуваних шести. Від­так завдання пробитися до фіналь­ної частини чемпіонату світу 2014 року, який прийматиме Бразилія, для української збірної помітно ускладнюється.

 Молдова – Україна – 0:0

Україна: П’ятов, Селін, Хачеріді, Тимощук, Гармаш (Селезньов, 60), Зозуля (Мілевський, 74), Гусєв (Де­віч, 79), Ярмоленко, Ротань, Михалик, Бутко.

Україна – Чорногорія – 0:1

(Дамьяновіч, 45)

Україна: П’ятов, Бутко (Ярмоленко, 62), Кучер, Ми­халик, Селін, Ротань, Тимощук, Гусєв, Коноплянка, Селезньов (Назаренко, 82), Девіч (Зозуля, 52)

 Нічия 1:1 у старто­вій грі відбірко­вого циклу на ви­їзді з Англією все­лила в серця ві­тчизняних шанувальників найулюбленішої гри міль­йонів сподівання на те, що національній дружині до снаги поборотися з родо­начальниками футболу за вихід до фінальної части­ни світової першості. І справді, команда грала жваво, креативно, «з вог­ником». І гол Коноплянка забив майстерний. Тож, з одного боку, сподівання фанатів були наче і небез­підставними. З іншого – недарма ж кажуть, що кур­чат рахують восени.

Після цьогорічних мат­чів відбіркової кампанії Україна посідає передос­таннє місце в групі, випе­реджаючи лише відвертих аутсайдерів із Сан-Марино. Після позитивного резуль­тату в Лондоні (нічию з ан­глійцями і справді можна вважати прийнятним під­сумком гри) наші співвіт­чизники не спромоглися здолати на виїзді Молдову і програли вдома чорногор­цям. Тож у підсумку за­мість запланованих семи очок наприкінці стартово­го відрізку відбору маємо жалюгідні два.

Причини жовтневого провалу національної ко­манди можна назвати різ­ні. Безумовно, далося взнаки рішення Олега Блохіна змінити крісло головного тренера збірної на посаду очільника «Ди­намо». Втім, з огляду на хворобу наставника, він все одно залишився б на ці два матчі «поза грою». Заступники Блохіна, які готували команду до ігор з Молдовою і Чорногорі­єю, чи то не змогли знайти правильної комбінації футболістів на полі, чи то вмотивувати гравців. А скоріше, й те, й інше. Од­нак навіть при всьому тому не забуваймо, що на футбольне поле виходить не тренер. І про що можна говорити, якщо за два мат­чі команда жодного разу не вразила ворота супер­ника, а в грі з балканцями взагалі не створила жод­ного гольового моменту?

До весняних матчів є час і Федерації футболу підшукати збірній нового головного тренера, і грав­цям головної команди країни зробити висновки. Суцільною біганиною нині нікого не вразиш, і ворота суперника теж. Треба грати і серцем, і з головою – конструктивно і креативно. Щоб уболі­вальники не згадували старий анекдот: «Є два ва­ріанти, як наша збірна може пробитися до фі­нальної частини чемпіо­нату світу: реальний і фантастичний. Реальний – це коли на землю приле­тять інопланетяни і допо­можуть нашим футболіс­там. Фантастичний – якщо вони все зроблять само­тужки».

 

 ДЕБЮТНА СПАРТАКІАДА

 З ініціативи директора виконав­чої дирекції Закарпатського від­ділення Фонду соціального стра­хування з тимчасової втрати працездатності Ігоря Сегляника за підтримки обласної ради ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук) у м. Хуст вперше в Україні проводилася спартакіа­да, в якій взяли участь працівни­ки обласної та 12 міськрайонних дирекцій фонду.

 Працівники органів соці­ального страхування на­шої області вважають, що власним прикладом слід доводити потребу в масо­вій фізкультурі та спорті, пропагувати здоровий спосіб життя. Тож із задо­воленням у похід за здоров’ям вийшли на старт учасники спартакіади, які визначали кращих у лег­коатлетичних дисциплі­нах, шахах, шашках, на­стільному тенісі, більярді та сімейних стартах.

Приклад високої спортив­ної майстерності показали керівники виконавчих ди­рекцій, а дехто з них навіть став призером спартакіа­ди. Зокрема, заступник ди­ректора обласної виконав­чої дирекції Юрій Неймет переміг у змаганнях із ша­хів, директор Ужгород­ської міської дирекції Іван Рущак – у віковій категорії до 35 років у бігу на 100 метрів, директор Ужгород­ської районної дирекції Роман Русин – у турнірі з настільного тенісу.

За підсумками всіх видів змагань у загальнокоманд­ному заліку перше місце виборола команда Ужго­родської міської виконав­чої дирекції (директор Іван Рущак). На другому місці фінішували спортсмени Хустської районної вико­навчої дирекції (директор Михайло Пука), третіми були представники облас­ної виконавчої дирекції (директор Ігор Сегляник).

У церемонії нагородження взяли участь керівники об­ласної виконавчої дирекції Ігор Сегляник та Юрій Не­ймет, заступник голови За­карпатської обласної ради профспілок Василь Заха­рець, голова обкому проф­спілки працівників культу­ри Наталія Товтин, голова профкому обласного відді­лення Фонду соціального страхування Іван Добру­ник. Команди-призери отримали почесні кубки, а переможці в окремих ви­дах та індивідуальному за­ліку – медалі та грамоти від організаторів.

Сергій Баранчиков, Закарпаття

 

 УСИК – НАЙКРАЩИЙ БОКСЕР-АМАТ ОР

 Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) визначила пере­можців найпрестижні­шої церемонії нагоро­дження кращих боксерів року, обраних у 10 номі­націях.

 У номінації «Найкращий боксер елітного чоловічого дивізіону 2012», незалежно від вагової категорії, пере­могу здобув наш співвіт­чизник Олександр Усик (ва­гова категорія 91 кг) – трі­умфатор XXX Олімпіади в Лондоні.

Харизматичний боксер із Сімферополя вразив увесь спортивний світ своїми яскравими перемогами, а переможний гопак, який Олександр Усик продемон­стрував після перемоги у фіналі Олімпіади, не зали­шив байдужим нікого, за­значає офіційний сайт НОКу.

Нагадаємо, що це вже дру­га подібна нагорода в акти­ві українських майстрів шкіряної рукавички – 2009 року перемогу в даній но­мінації здобув нині вже дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко.

 

 

 К ИЇВ ПРИЙМАВ ЧЕМПІОНАТ ЄВРОП И

 Минулого вікенду в столиці України проходили змагання командного чемпіонату Європи з мо­тоциклетного спорту «Мотокрос націй», де звання кращих виборювали 42 спортсмени з 13 країн континенту.

Святкова церемонія від­криття чемпіонату Європи відбулася в центрі столиці, на Софійській площі.

За підсумком змагань, гос­тинну українську землю пе­реможцями залишають іта­лійці, другою стала коман­да із Словенії. Третє місце вибороли господарі зма­гань – «бронзу» отримали Роман Морозов, Андрій Бу­ренко та Микола Пащин­ський. Друга команда Укра­їни в підсумковому прото­колі посіла 10-те місце.

 

 

 НАЙСПОРТИВНІШЕ СЕЛО – НА ВІННИЧИНІ

 У спортивно-туристичному центрі «Ворох­та», що на Івано-Франківщині, минулих вихід­них відбулися Всеукраїнські фінальні змаган­ня на звання «Краще спортивне село».

За перемогу змагалися 408 спортсменів у складі понад 50 команд з 24 областей України й АР Крим. Учасники помірялися силами в гирьо­вому спорті, перетягуванні каната, волейболі, футболі, шашках, настільному тенісі.

За підсумками всіх турів було визначено переможця, яким стала команда села Северинівка Вінницької об­ласті. Друге місце вибороли представники Одещини, третіми стали спортсмени Тернопільщини.

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

17.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання