« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Туристичні маршрути кримських освітян

Туристичні маршрути кримських освітян

 Після багаторічної перерви Кримська республікан­ська організація профспіл­ки працівників освіти і на­уки провела VIII Крим­ський республіканський туристичний зліт проф­спілки працівників освіти і науки. Ця яскрава й неза­бутня подія зібрала на базі дитячого оздоровчого закладу «Сокіл» у Бахчиса­райському районі понад 180 учасників із 15 регіонів АР.

 Упродовж трьох днів напружених змагань тривала запекла боротьба – учасники вия­вили спритність, професі­оналізм і вміння долати труднощі на всіх змагаль­них і конкурсних етапах.

Динамічна «Смуга пе­решкод» – техніка пішо­хідного туризму, що скла­дається з кількох етапів («паралельні перила», «маятник», «переправа че­рез яр по колоді», «горб­ки», «гать» тощо), виявила сильні та слабкі сторони команд. Але воля до пере­моги й бажання пройти всі випробування вели ту­ристів уперед.

Спортивне орієнтуван­ня проводив президент Федерації спортивного орієнтування Криму О. Асмолов. Претенденти на перемогу за заданий період часу, використову­ючи карту, мали пройти максимальну кількість контрольних пунктів. Ця дисципліна спричинила неабияке пожвавлення як серед учасників, так і се­ред уболівальників.

Але найбільше запам’яталися різноманітні кон­курси. Так, на конкурсі ві­зиток учасники показали свої творчі та акторські та­ланти – усі виявилися ори­гінальними, самобутніми й заряджали присутніх сво­єю позитивною енергією.

Під нічним небом і під слабкі проблиски багаття розпочався конкурс ту­ристської пісні. Акомпану­ючи на різноманітних му­зичних інструментах, під нестихаючий скрекіт цвір­кунів конкурсанти викону­вали свої номери. І лише дощ, що несподівано роз­почався, перервав позакон­курсне спілкування ко­манд біля багаття. Завер­шував зліт конкурс стінга­зет, який максимально ви­явив художні здібності учасників команд – щодо їх змістовного наповнення й оформлення.

У підсумку, перше міс­це в загальнокомандному заліку виборола команда Євпаторійської міської організації профспілки, друге місце здобула ко­манда Сімферопольської районної організації профспілки, а третє місце дісталося команді Феодо­сійської міської організа­ції профспілки працівни­ків освіти і науки. Пере­можці були відзначені По­чесними грамотами Рес­публіканського комітету профспілки та цінними призами. Крім того, учас­ники отримали нагороди за кожен вид програми змагань – за конкурсну й спортивну частини.

Проте найголовнішим підсумком трьох днів ви­явився відмінний настрій усіх учасників, позитивні емоції та враження, а та­кож спільно прийняте рі­шення – туристичному зльоту бути й надалі!

Анна Сімоненко,

головний спеціаліст ревкому профспілки працівників освіти і науки, АР Крим

 

 

 ПЕРЕМОГЛА ДРУЖБА

 У розпал «оксамитового сезону» на базі Центру соціально-побутового призначення «Зв’язківець» Ми­колаївської філії Публічного акціонерного товари­ства «Укртелеком» (с. Коблево Березанського райо­ну) відбулися фінальні змагання спартакіади укртелекомівців 2012 року, в яких узяли участь понад 30 команд зі всіх регіонів України, а також кілька київських філій товариства.

Особливістю спар­такіади виявило­ся те, що вона відбувалася піс­ля приватизації «Укртелекому». Однак но­вий власник у повному об­сязі виконує інвестиційні зобов’язання, у тому числі соціального характеру.

Відповідальними за ор­ганізацію та проведення Всеукраїнської спартакі­ади, звісно, були господа­рі – Миколаївська філія та обласна профорганізація ПАТ «Укртелеком». Понад 150 спортсменів змага­лись у трьох видах спорту – легкій атлетиці, настіль­ному тенісі та шашках.

У командному заліку перше місце посіла, як і на минулій спартакіаді, коман­да Донецької філії ПАТ «Укртелеком». Другими були представники Запо­різької філії, третє місце здобула команда Херсонської філії товариства. Пред­ставники інших областей гідно змагалися, демонструючи гарну фізичну підго­товку та волю до перемоги.

Переможці спортивних змагань нагороджені куб­ками, медалями, диплома­ми та грошовими премія­ми об’єднаної профоргані­зації ПАТ «Укртелеком». Її голова Людмила Топехіна висловила вдячність адмі­ністрації Миколаївської філії та профкому за гідну організацію всеукраїнської спартакіади.

За словами учасників, проведення спартакіади дало змогу не тільки помі­рятися силами, а й відпо­чити, поспілкуватися з ко­легами. Можна впевнено сказати, що такі змагання не тільки пропагують фіз­культуру та спорт, а й сприяють зміцненню кор­поративного духу велико­го підприємства.

Ольга СТРЄЛКА,

голова обласної профорганізації Миколаївської філії ВАТ «Укртелеком»

 

 

 ЗЕВІНА ПЕРЕМАГАЄ

 Киянка Дарина Зеві­на на другому етапі Кубка світу на корот­кій воді, який прийма­ло місто Доха, здобу­ла золоту й бронзову нагороди.

 На своїй коронній дистанції – 200-метрівці на спині чем­піонка І Юнацьких Олімпій­ських ігор не мала собі рів­них і впевнено здобула пе­ремогу з часом 2.02,99. Нато­мість на такій самій дистанції вільним стилем Дарина хоч і зійшла лише на «бронзову» сходинку п’єдесталу поша­ни, але з новим рекордом України – 1.56,31.

Примітно, що киянка на першому етапі Кубка світу в Дубаях продемонструва­ла такі самі медальні досяг­нення. Наразі в загальному заліку Кубка світу Дарина Зевіна з 20 заліковими ба­лами посідає друге місце, поступаючись лише досвід­ченій угорці Катінці Хошсу.

 

 

 ЗБИРАЄТЬСЯ СПОРТИВНИЙ КОНГРЕС УКРАЇНИ

 Третій Спортивний конгрес України відбудеть­ся 18 жовтня в Українському домі під патрона­том Президента України Віктора Януковича. У заході візьме участь еліта вітчизняного й сві­тового спорту, заплановано обговорити нагаль­ні проблеми й вибудувати стратегію розвитку вітчизняного спорту на найближчі 10 років.

 У роботі конгресу візьмуть участь перші особи держа­ви, вищі керівники держуста­нов, представники держав­ного й місцевого самовряду­вання, спонсори та партне­ри, олімпійські чемпіони, громадські організації та фа­хівці сфери фізкультури й спорту. Підтвердив свою участь у заході президент Європейських Олімпійських Комітетів Патрік Хіккі, пові­домляє сайт НОК.

Під час роботи конгресу за­плановано презентацію всеукраїнських проектів НОК України, як-от «Олім­пійська книга» та фотовис­тавки «Спортивні миттєвос­ті», яку присвячено олім­пійському Лондону.

 

 

 ВИЗНАЧИЛИСЯ ЧЕМПІОНИ УКРАЇНИ

 В Ужгороді відбувся чем­піонат України з фехту­вання. У місцевому СК «Юність» за перемогу змагалися понад 400 українських мушкетерів, які визначали найкра­щих у фехтуванні на рапірах, шпазі та шаблі.

 На урочистому відкритті змагань були присутні по­чесні гості: олімпійський чемпіон із фехтування Гри­горій Крісс і закарпатець, який нині мешкає у США, учасник трьох олімпіад Ва­силь Станкович.

Серед чоловіків-рапіристів найкращим виявився Клод Юнес зі Львова, у жінок серед 55 претенденток на перемо­гу найвправнішою була Анас­тасія Московська (Миколаїв).

Найбільшу кількість учасни­ків зібрали змагання шпа­жистів – близько 200 спортс­менів. На радість місцевим уболівальникам перемогу серед чоловіків святкував їх­ній земляк Анатолій Герей. А серед жінок «золото» турні­ру здобула львів’янка Анфіса Почкалова.

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

10.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання