« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Лікарі Херсонщини – за здоровий спосіб життя

Лікарі Херсонщини – за здоровий спосіб життя

 Медичні працівники сонячної Таврії змінили звичні білі халати на спортивні костюми, щоб продемонструвати свої досягнення у різ­них видах спорту – на березі Чорного моря, у смт Лазурне Скадовського району відбулася VІ обласна спартакіада працівників охорони здоров’я. Майже 400 спортсменів у складі 27 команд змагалися за перемогу.

Змагання тривали два дні, учасники визначали кращих у п’яти видах спор­ту: футболі, на­стільному тенісі, шахах, шашках, легкій атлетиці. Боротьба за першість про­ходила в доброзичливій атмосфері, високі резуль­тати винагороджувалися схвальними вигуками та оплесками, поразки пере­живали всім колективом.

Великий інтерес ви­кликали змагання інте­лектуалів. В індивідуаль­ному заліку в шахах від­значилася Єлизавета Кузьмич (КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня») і Василь Майко (Кахов­ська центральна районна лікарня), у командній пер­шості кращими стали ко­лективи КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня», обласних психіатричної та клінічної лікарень.

У шашкістів перші міс­ця посіли Світлана Ки­бальникова (Херсонська міська клінічна лікарня) та Дмитро Русолов (Хер­сонський медичний ко­ледж), у командному залі­ку перше місце виборов Херсонський медичний коледж, другими були представники Іванівської райлікарні, третіми — Скадовської райлікарні.

Як і годиться, керівни­ки медичних закладів під­тримували своїх спортс­менів. Зокрема, головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні імені А. та О. Тропіних Леонід Ремига – активний пропа­гандист здорового спосо­бу життя, сам неодноразо­во грав у міні-футбол. Ко­манда цього медзакладу виборола третє місце. У цьому успіху є помітний внесок голови профспіл­кової організації Володи­мира Ковтуна. А змагання з міні-футболу виграла ко­манда Центральної місь­кої лікарні Нової Каховки (головний лікар Ігор Гай­даманчук, голова проф­спілки Юрій Яницький), другими стали представ­ники Каховської цен­тральної районної лікарні (головний лікар Олек­сандр Віттіх, голова проф­спілки Катерина Богін­ська). До речі, перемогла команда Центральної міської лікарні Нової Ка­ховки й у змаганнях з на­стільного тенісу.

Переможців та призе­рів з окремих видів зма­гань було відзначено ме­далями, кубками та почес­ними дипломами.

Зоя Демченко

Фото О. Крупіци

 

 СПОРТИВНІ ТРАДИЦІЇ ГЕОЛОГІВ І ГЕОДЕЗИСТІВ

 У вересні на базі галузевої дитячої оздо­ровниці «Дельфін» державного геофізич­ного підприємства «Укргеофізика» (с. Піщане Бахчисарайського р-ну АР Крим) відбулися фінальні змагання VI Всеукраїнської спартакіади праців­ників геології, геодезії та картографії.

 У змаганнях взяли участь понад 200 спортсменів-аматорів збірних ко­манд підпри­ємств «Укргеофізика», «До­нецькгеологія», Укргеодез­картографія, «Західукргеологія», «Чернігівнафтогаз­геологія», НАК «Надра України», «Геоінформ України», Аварійно-рятувального загону спеціаль­ного призначення терито­ріального управління МНС України в Полтав­ській області та команда споріднених галузей Рес­публіки Білорусь. Учасни­ки визначали кращих у семи видах спорту: волей­болі, міні-футболі, спор­тивному орієнтуванні, на­стільному тенісі, шахах, двоборстві та легкоатле­тичній естафеті.

Дух спортивного азар­ту й прагнення перемага­ти панували на всіх ета­пах спартакіади. У волей­болі, багатоборстві, легко­атлетичній естафеті, ша­хах і спортивному орієн­туванні не було рівних представникам ДГП «Укргеофізика», в міні-футболі перемогли спортсмени Укргеодезкартографії, в настільному тенісі пер­шість була за посланцями ДП «Західукргеологія».

У загальнокомандному заліку першість здобула команда ДГП «Укргеофі­зика», друге місце посіли спортсмени Укргеодезкар­тографії, третіми були представники Аварійно-рятувального загону спе­ціального призначення територіального управ­ління МНС України в Пол­тавській області. Пере­можці та призери спарта­кіади отримали заслуже­ні призи й нагороди.

Президія ЦК профспіл­ки й оргкомітет на спіль­ному засіданні підбили підсумки VI галузевої спартакіади та прийняли рішення чергову VII спар­такіаду провести в 2014 році.

Віктор СУПРУН,

голова оргкомітету спартакіади, голова Профспілки працівників геології, геодезії та картографії України

 

 

 НАГОРОДИ ЗНАЙШЛИ ГЕРОЇВ

 У НОК України відбулося вручення нагород кра­щій спортсменці червня Вірі Ребрик та її осо­бистому наставнику Ярославу Литвинову, а також спеціальної відзнаки НОК «Гордість України» Наталії Добринській.

Через напружений графік підготовки й олімпійські старти нагороди так довго чекали на своїх героїв. Нага­даємо, що на червневому чемпіонаті Європи в Гельсінкі Віра Ребрик здобула перемо­гу з результатом 66,86 м. Тож, оновивши національний ре­корд, Віра стала володаркою «золота» континентальної першості. Найкращим трене­ром червня закономірно було визнано особистого на­ставника спортсменки – за­служеного тренера України Ярослава Литвинова.

Наталія Добринська навес­ні в Стамбулі виграла зимо­вий чемпіонат світу з п’ятиборства, встановивши но­вий світовий рекорд – 5013 очок. Вона стала першою в світі спортсменкою, якій вдалося здолати рубіж у 5000 пунктів.

Привітавши присутніх із за­служеними нагородами, очільник НОКу Сергій Буб­ка принагідно порадив їм зробити належні висновки зі своїх виступів на Олім­пійських іграх у Лондоні, які могли бути й кращими.

 

 

 МЕДАЛЬНИЙ УРОЖАЙ В МАКАО

 17–27 вересня у китайсько­му Макао проходив чемпіо­нат світу з ушу серед юніо­рів, де за нагороди змагали­ся понад 500 спортсменів у складі національних збір­них 40 країн світу.

Українці повернулися додо­му з вагомим доробком на­город. Так, Дмитро Пасов у розділі гуньшу виборов звання найсильнішого на планеті. Срібними призера­ми стали Борис Воєвуцький та Артем Суонг у розділі дуйлянь та Тетяна Кондратьєва, що змагалась у гуньшу.

На бронзову сходинку п’єдесталу пошани зійшли: Дмитро Колесніков, який приніс Україні відразу дві нагороди – в наньцюань та наньдао, Данило Казєв, який змагався в розділі да­ошу, Олександра Березіна (гуньшу) та Сергій Яропуд (саньда).

 

 

 РОЗІМ’ЯЛИСЯ ПІСЛЯ ОЛІМПІАДИ

 29–30 вересня у столичному Палаці спорту про­ходив І Міжнародний турнір з вільної боротьби на кубок Спілки вірмен України, де нагороди ви­борювали команди 12 країн.

 Українці виявилися не надто гостинними господарями, залишивши собі значну час­тину медального врожаю. Так, у ваговій категорії до 55 кг «золото» й «срібло» ро­зіграли наші Юрій Ледньов (переміг) і Сергій Ратушний; до 60 кг – перемога дістала­ся Василю Федоришину, а Євген Хавілов став третім; до 66 кг – переміг Андрій Квят­ковський (Україна), «бронзу» здобув Арсен Єдігаров; до 96 кг – відзначився «брон­зою» Павло Олійник; до 120 кг – переміг Олександр Хоцяновський, Ален Засєєв виборов «срібло».

Надалі організатори турні­ру – Спілка вірмен України й Асоціація спортивної бо­ротьби України планують проводити його щорічно.

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

08.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання