« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У ФЛАУ буде новий президент?

У ФЛАУ буде новий президент?

 Як уже інформували «ПВ», у Держмолодьспор­ті триває робота комісії з перевірки фактів пору­шень, вчинених посадови­ми особами штатних збірних команд України під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атлетики.

 Так, 24 вересня нака­зом Державної служби молоді та спорту України Ва­лерія Александро­ва звільнено з посади дер­жавного тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики. Головний тренер штатної збірної Олек­сандр Апайчев, якого комі­сія також рекомендувала звільнити із займаної поса­ди, перебуватиме у відпуст­ці до 27 вересня 2012 року. Рі­шення щодо нього ухвалю­ватиметься після ознайом­лення з актом комісії та на­дання пояснень. Комісія та­кож перевіряє нові факти стосовно начальника коман­ди Руслана Руссу, які вияв­лені під час розслідування порушень. Відтак рішення буде прийнято за результа­тами додаткової перевірки.

За повідомленням офі­ційного сайту Держслужби, комісія виявила невідповід­ність поданої у звітних доку­ментах та фактичної інфор­мацій. Зокрема, за одним з епізодів начебто було прове­дено навчально-тренувальний збір із легкої атлетики у Кисловодську (Росія), тоді як база, звітні документи щодо якої були подані, на час проведення зборів уже була розформована. Лише по цьому збору докумен­тально не підтверджено ви­датки на загальну суму 21 тис. дол. США. А таких псев­дозборів, як інформують у Держслужбі, у період із квіт­ня 2011 року по липень 2012 року було проведено 10.

Минулого тижня відбула­ся прес-конференція за учас­ті представників Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) та першого заступни­ка голови Держмолодьспор­ту Сергія Глущенка. Прези­дент федерації Валерій Бор­зов виступив зі звітом діяль­ності ФЛАУ, а також проко­ментував перші результати роботи комісії з перевірки фактів правопорушень під час проведення навчально-тренувальних зборів і зма­гань з легкої атлетики.

Валерій Борзов спросто­вує звинувачення у розтра­ті коштів, виділених на під­готовку спортсменів. За його словами, кошти на проведення зборів, які про­водилися у «Святошино» напередодні Олімпійських ігор, були виділені із запіз­ненням. Він додав, що фі­нансування збірних команд за багатьма іншими захода­ми затримувалося від тиж­ня до декількох місяців. Ва­лерій Борзов пояснив, що Федерація не є розпорядни­ком коштів, тож відповід­но на її рахунки ніколи не надходили гроші з держбю­джету, виділені на підго­товку спортсменів.

Перед журналістами ви­ступив державний тренер штатної збірної, перший віце-президент ФЛАУ Вале­рій Александров. Він запе­речив звинувачення на свою адресу в розтраті коштів.

Перший заступник голо­ви Держслужби молоді та спорту Сергій Глущенко, цитуючи Статут ФЛАУ, на­голосив, що «ФЛАУ в уста­новленому порядку органі­зовує і проводить спортивні змагання, навчально-тренувальні збори, спортивні та культурно-спортивні захо­ди для членів Федерації... і бере участь у матеріально-технічному та фінансовому забезпеченні цих заходів». Він прояснив ситуацію, що склалася на тренувальній базі «Святошин». За його словами, керівництво штат­ної збірної команди Украї­ни з легкої атлетики наказа­ло провести навчально-тренувальний збір у «Свято­шино» лише за один день до початку проведення НТЗ за­мість необхідних 20, і тому державне фінансування на­дійшло в повному обсязі че­рез п’ять днів після підпи­сання наказу та кошторису.

Під час прес-конференції запрошені легкоатлети за­читали відкритий лист до голови федерації, у якому висловили Валерію Борзо­ву недовіру. Вони офіційно заявили, що на нові вибори президента ФЛАУ висува­ють власного кандидата – бізнесмена та легкоатлета Андрія Аністрата.

 

 

 ПЕРШИЙ МЕМОРІАЛЬНИЙ ТУРНІР В УЖГОРОДІ

 З ініціативи обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств «Україна» і «Дина­мо» та Федерації городкового спорту Закарпат­тя (відтоді, як її очолив Михайло Ухаль, поча­лося відродження цього виду спорту в краї) запо­чатковано меморіальний турнір пам’яті пер­шого голови обласної Федерації городкового спор­ту підполковника міліції Миколи Корнійчука.

У змаганнях узяли участь близько 20 спортсменів з Ужгорода й Перечина. На урочистому відкритті тур­ніру на городковому май­данчику стадіону «Аван­гард» їх вітали заступник голови ФСТ «Динамо» України в Закарпатській області Михайло Пантьо, голова облради ФСТ «Україна» Владислав Куш­нірчук, голова ради вете­ранів ФСТ «Динамо» За­карпаття Іван Шуфрич.

Високу майстерність пока­зала збірна команда Пере­чина й Ужгорода, зокрема майстер спорту Юрій Чви­ков (капітан команди), кан­дидат у майстри спорту Во­лодимир Лебедєв, Валерій Поторій, Оскар Мальова­ник, Геннадій Ведерников. Гідну конкуренцію їм скла­ла команда обласного цен­тру, у складі якої виступали кандидат у майстри спорту Михайло Ухаль (капітан ко­манди), Іван Ігнатьо, Дми­тро Поп, Андрій Торбич, Євген Гомба. З мінімальною перевагою перемогу здо­була збірна команда Пере­чина й Ужгорода.

В індивідуальних змаган­нях переміг Іван Ігнатьо, який випередив Дмитра Ухаля та Дмитра Попа. Се­ред членів збірної коман­ди області з городків пе­реміг Михайло Ухаль, який виявився майстерні­шим за Юрія Чвикова та Володимира Лебедєва.

Переможцям змагань ме­моріального турніру серед команд були вручені куб­ки та відзнаки організато­рів, а призерам в індивіду­альному заліку – медалі й дипломи фізкультурно-спортивних товариств.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпаття

 

 

 ВІТА СЕМЕРЕНКО ПЕРЕМАГАЄ НА ЛІТНЬОМУ ЧС

 У російській Уфі з 20 по 23 вересня проходив літній чемпіонат сві­ту з біатлону. Україн­ську збірну представ­ляв на змаганнях її найсильніший склад.

 «Синьо-жовта» дружина ви­борола на світовій першо­сті три нагороди – дві сріб­ні та одну золоту. В індиві­дуальному заліку відзначи­лася Віта Семеренко, яка здобула спочатку «срібло» у спринті, а завершила зма­гання «золотом» у гонці пе­реслідування.

У змішаній естафеті Віта й Валя Семеренки, Олег Бе­режний та Андрій Дери­земля фінішували другими, пропустивши поперед себе лише господарів змагань.

Дві нагороди здобули в Уфі й наші юніори. У спринті на другу сходинку п’єдесталу пошани зійшла Ірина Вар­винець, і другими прийшли до фінішу наші юніори у змішаній естафеті.

 

 

 ТРИ МЕДАЛІ ЮНІОРІВ

 З 20 по 23 вересня у По­речі (Хорватія) відбув­ся чемпіонат Європи із дзюдо серед юніорів. За нагороди змагалися 476 спортсменів із 40 країн континенту.

 Українська юна зміна по­вертається зі змагань із трьома медалями: Микита Дібрін здобув «срібло» (ва­гова категорія понад 100 кг), а бронзовими нагородами поповнили скарбничку збірної Єлизавета Каланіна (понад 78 кг) та Андрій Ко­лесник (понад 100 кг).

 

 ШІСТНАДЦЯТЬ НАГОРОД У ПЕТЕРБУРЗІ

 У середині вересня у російському Санкт-Петербурзі 840 спортсменів із 88 країн світу змагалися за звання найсильнішого боксера Муей-тай. Турнір проходив у дорослій та юніор­ській вікових категоріях.

 Українська збірна показа­ла високі результати в обох заліках, здобувши загалом 16 нагород. Серед дорос­лих чемпіонами виявилися Ігор Любченко у ваговій ка­тегорії 63,5 кг і Цотне Рога­ва у категорії понад 91 кг. Срібні медалі дісталися Костянтину Тришину (57 кг), Михайлові Василіо­гло (60 кг) та Олександру Прокуді (48 кг). З «брон­зою» повертається додому Олександр Олійник (91 кг).

У юніорів загалом 10 меда­лей. «Золото» вибороли Лео­нід Коган (+91 кг) та Аліма Набієв (до 75 кг) (у спарингу). «Срібло» здобули Артем Яценко (54 кг), Олег Гута (42 кг), Арсен Жаботинський (71 кг), а бронзові нагороди вибороли Андрій Картавен­ко (48 кг), Максим Сеничев (63,5 кг), Сергій Куценко (57 кг), Валерія Мацук (54 кг), Анастасія Шармонова (57 кг) та Анастасія Кулинич (51 кг).

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

08.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання