« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Визначили переможців міжгалузевої спартакіади профспілок

Визначили переможців міжгалузевої спартакіади профспілок

 7–9 вересня поточного року на базі закладу ФПУ – олімпійського навчально-спортивного центру «Спартак» у м. Алушта пройшли змагання ХVІІІ Всеукраїнської міжгалузевої cпартакіади трудящих промислової сфери та транспорту, яку традиційно спільно проводять профспілки та фізкультурно-спортивне товариство «Україна».

 Вітання учасни­кам cпартакіади від Голови Феде­рації профспілок України Ю. Ку­лика оголосив заступник Голови ФПУ Г. Осовий. Та­кож до присутніх із тепли­ми напутніми словами звернулися голова оргко­мітету спартакіади, голо­ва ФСТ «Україна» М. Ци­пло, голова профспілки авіабудівників Я. Жугає­вич, голова профспілки працівників текстильної та легкої промисловості О. Єфіменко, голова Алу­штинської міської ради О. Колот, директор Харків­ського машзаводу ФЕД, Герой України О. Жданов. Голова ФСТ «Україна» за­читав привітання від го­лови Державної служби молоді та спорту України Р. Сафіулліна та прези­дента Національного олімпійського комітету України С. Бубки.

Учасники урочистої церемонії відкриття зма­гань тепло привітали голову ФСТ «Україна» М. Ципло з високою дер­жавною нагородою – орде­ном «За заслуги» III ступе­ня, який він отримав за значний особистий внесок у розвиток фізичної куль­тури та спорту вищих до­сягнень. Адже 11 вихован­ців товариства «Україна» стали чемпіонами та при­зерами ХХХ літніх Олім­пійських ігор у Лондоні.

Повертаючись до подій спартакіади, зазначимо, що змагання традиційно приурочені до Дня фізич­ної культури і спорту України, який відзначав­ся якраз 8 вересня. Учас­ники турніру визначали кращих у армспорті, во­лейболі, гирьовому спор­ті, легкій атлетиці, на­стільному тенісі, футзалі, шахах.

Змагання проходили в двох групах. У першій пе­ремогу вибороли пред­ставники профспілки тру­дящих металургійної і гірничодобувної промис­ловості, другими фінішу­вали спортсмени проф­спілки залізничників і транспортних будівельни­ків, замкнула трійку при­зерів команда профспілки працівників вугільної промисловості.

У другій групі на чолі призерів були спортсмени профспілки працівників атомної енергетики, дру­гими стали представники профспілки працівників енергетики, третє місце виборола команда проф­спілки працівників обо­ронної промисловості.

Загалом спартакіада пройшла на високому рів­ні, а її організатори вже обговорюють формат на­ступних змагань, в тому числі питання збільшен­ня кількості команд-учасниць. Адже подібні заходи дозволяють дізна­тися, як поставлено масо­ву спортивну роботу в трудових колективах і га­лузевих профспілках.

За інформацією департаменту соціального діалогу, страхування та гуманітарних питань ФПУ

 

 

 МІЦНЕ ЗДОРОВ’Я – ПЛІДНА РОБОТА

 Плідній праці сприяє міцне здоров’я. Випробуванням козацького гарту стала ХІ обласна галузева cпартакіада трудівників під­приємств лісового господарства Хмельниччини, проведена за ак­тивної співпраці обласного управління лісового та мисливського господарства (начальник управління, наставник і натхненник cпартакіади – Віталій Лісовий), керівників підприємств та об­кому профспілки працівників лісового господарства на базі Ізяс­лавського лісгоспу.

 У ній взяли участь представники восьми лісгоспів, лісомисливського господарс­тва, обласного управління лісового та мисливського господарства. Загалом – близько 300 учасників, які демонструва­ли вправність у гирьовому спорті, арм­рестлінгу, шахах, волейболі, міні-фут­болі, кульовій стрільбі, настільному тенісі та перетягуванні канату.

Переможцями серед гирьовиків стали сторож Летичівського лісгоспу Сергій Боцюн і майстер лісу Ізяславського ліс­госпу Сергій Коротун, в армрестлінгу – ветлікар Ізяславського лісгоспу Ігор Мітітюк, енергетик Летичівського лісгос­пу Олександр Смолюх, в кульовій стрільбі – інженер лісових культур Ізяс­лавського лісгоспу Ігор Мартинов. У ко­мандних видах першість здобули: в на­стільному тенісі та міні-футболі – спорт­смени Славутського, у волейболі та пе­ретягуванні канату – Ізяславського, у шахах – Летичівського лісгоспів.

У загальнокомандному заліку перше місце на п’єдесталі пошани посіли пред­ставники Ізяславського лісгоспу (дирек­тор Петро Курильчук, голова профкому Володимир Кравчук), друге місце вибо­рола команда Летичівського лісгоспу (директор Василь Сивун, голова проф-кому Руслана Дмуховська), третє місце дісталося спортсменам Славутського лісгоспу (директор Віктор Сапожнік, го­лова профкому Михайло Остапчук).

Тамара КОВАЛЬЧУК, голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників лісового господарства

 

 

 НАГОРОДИ – КРАЩИМ

 Фінішували фінальні змагання спартакіади–2012 Чернівецької філії ПАТ «Укртелеком».

 У змаганнях узяли участь 17 команд, які представляли спортсменів з усіх центрів та цехів телекомунікаційних пос­луг (ЦТП) Чернівецької філії. Сконцентрованими й вдумли­вими були учасники турніру з шашок, спритними і вправни­ми показали себе спортсмени-тенісисти, яскравими і видо­вищними виявилися змагання бігунів... Перше загальноко­мандне місце виборов колек­тив центру ТП м. Чернівці, дру­ге – цех ТП № 4 м. Заставна, третє – цех ТП №10 м. Герца.

І переможці, і учасники, і вболівальники отримали задо­волення та позитивні емоції. Нагороджуючи призерів, голо­ва Чернівецької обласної ради профспілок В. Шкварковський наголосив, що профспілкова організація Чернівецької філії ПАТ «Укртелеком» (голова І. Ку­риляк) приділяє велику увагу вирішенню соціально-побуто­вих питань працівників, ор­ганізації різноманітних за­ходів, виконанню колективно­го договору.

Євген ПАЛИВОДА, Чернівецька обл.

 

 

 СУМЧАНИ БІГЛИ КРО С

 У Сумському міському парку пройшов VI облас­ний легкоатлетичний крос серед збірних команд галузевих обкомів профспілок.

 У змаганнях профкомів підпри­ємств, присвячених 69-й річни­ці визволення Сумської області від німецько-фашистських за­гарбників, взяли участь 12 збір­них галузевих команд. Підсумки підбивалися в особистій пер­шості за трьома віковим група­ми та в загальнокомандній пер­шості.

Першими в загальному заліку були представники обкому профспілки працівників маши­нобудування та металообробки (голова Василь Мірошниченко), друге й третє місця вибороли аграрії та освітяни. Переможці отримали медалі, дипломи та грошові винагороди з рук голо­ви облпрофради Валентини Єсепчук.

НАТАЛІЯ ЧЕРЕДНИЧЕНКО, Сумська обл.

 

 

 ЗМАГАННЯ В НОВОМУ ФОРМАТІ

 У м. Хуст відбулися фінальні спортивні змагання сільських спортсменів Закарпаття, присвячені року спорту та здорового способу життя.

 У волейболі, настільному тенісі та гирьовому спорті перемогли спортсмени села Стройне Сва­лявського району. У шахах і шашках кращою була команда села Сільце Іршавського райо­ну. У міні-футболі перше місце посіли спортсмени села Вели-ка Копаня Виноградівського району, а в перетягуванні кана­ту – села Терново Тячівського району.

За підсумками всіх видів зма­гань перемогу здобула команда села Стройне (сільський голова Іван Станкович), другими були представники села Велика Ко­паня (сільський голова Василь Пилип), третіми – села Данило­во Хустського району (сільський голова Михайло Дудаш).

Переможниця обласних зма­гань – команда села Стройне братиме участь у Всеукраїнсь­ких змаганнях за звання кращо­го спортивного села України 2012 року.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпаття

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

25.09.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання