« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

День знань зустріли із жердиною

День знань зустріли із жердиною

Першого вересня на Хрещатику відбулися V Міжнародні змаган­нях зірок жердини «Стрибки на майдані», які проходили за ініціа­тиви Національного олімпійсько­го комітету та за підтримки Фе­дерації легкої атлетики України.

 Світові рекорди у стрибках із жер­диною досі нале­жать нашому уславленому земляку Сергію Бубці. Свого часу він встановив планку досягнень для стрибків на відкритому повітрі на позначці 6 м 14 см (31 липня 1994 року на змаганнях у Сестрієрі, Італія), іще вищий резуль­тат продемонстрував у залі – 6 м 15 см (21 лютого 1993 року в Донецьку). До­сягнення нинішнього очільника вітчизняного НОКу ніким досі не пере­вершені, і поки не бачимо передумов, щоб це стало­ся найближчим часом.

Так і результати київ­ського турніру не дозволя­ють розраховувати на сен­сацію. Минулого року ро­сіянин Олексій Ковальчук установив новий рекорд турніру, підкоривши жер­дину на висоті 5 м 72 см. Цьогоріч перевершити його результат намагали­ся 11 учасників із Німеч­чини, Польщі, Білорусі, Росії та України. Серед тих, хто долав планку на висоті 5 м 80 см, – Пшемис­лав Червінські з Польщі (особистий рекорд 5 м 82 см), росіянин Павло Бурлаченко (5 м 86 см), українські майстри жер­дини Олександр Корчмід (5 м 81 см), Денис Юрченко (5 м 83 см), Владислав Ре­венко (5 м 80 см), Максим Мазурик (5 м 82 см).

І хоча на старт «Стриб­ків на майдані» вийшли десять учасників, але бо­ротьбу за перемогу вели лише українці. Владислав Ревенко, Олександр Корч­мід і Максим Мазурик на­магалися не лише виграти, а й встановити новий ре­корд змагань. Першим із боротьби за перемогу ви­був чинний чемпіон Укра­їни Владислав Ревенко, який зупинився на познач­ці 5 м 30 см, відтак йому дісталося третє місце.

Натомість Олександр Корчмід, який у своєму активі вже має декілька призових місць «Стрибків на майдані», та чемпіон першого турніру Максим Мазурик змагалися за чемпіонство. Доля зма­гань визначилася на висо­ті 5 м 60 см, яка підкорила­ся Максимові Мазурику. Тож Олександр Корчмід із результатом 5 м 50 см змушений був задоволь­нитися срібною нагородою.

А переможець вирішив поборотися за встановлен­ня нового рекорду турніру і замовив висоту 5 м 73 см. Однак ліміт вдалих спроб Максим, як з’ясувалося, уже вичерпав, тож рекорд утримався і його спробу­ють перевершити учасни­ки змагань уже наступно­го року.

Чемпіон і призери тур­ніру отримали подарунки від Національного олім­пійського комітету Украї­ни. Зазначимо, що на тур­нірі були присутні віце-президент НОК України, президент Федерації лег­кої атлетики України, олімпійський чемпіон Ва­лерій Борзов, перший за­ступник голови Держав­ної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко, ветерани спор­ту, олімпійці, а за змаган­нями спостерігали тисячі киян і гостей столиці

 

 

 МИКОЛАЇВЦІ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

 31 серпня – 2 вересня в атмосфері доброзич­ливості, дружби й профспілкової єдності відбулася VІ Міжгалузева спартакіада профспілок Миколаївської області. У зма­ганнях узяли участь 173 профспілковці у складі 17 команд

 Спартакіада проводилася в рамках виконання Комплек­сної програми «Розвиток фі­зичної культури і спорту в Миколаївській області до 2012 року» на базі ДСОК «Перлина» Очаківського району. Організували захід Миколаївська обласна рада професійних спілок (голова Ю. Толмачов), управління з питань фізичної культури і спорту Миколаївської обл­держадміністрації (керівник О. Садовський), обласна рада ФСТ «Україна» (голова В. Бабій) та обласна рада ФСТ «Спартак» (голова В. Вовченко).

Програма спартакіади вклю­чала змагання з настільного тенісу, шахів, плавання, дартсу, міні-футболу, перетя­гування каната. Суддівську бригаду очолював головний суддя, суддя національної категорії В. Титаренко.

У напруженій, захоплюючій боротьбі в командному залі­ку перемогу здобули пред­ставники обкому профспіл­ки працівників суднобуду­вання (голова обкому В.Смє­лов), срібним призером вия­вилася команда обкому профспілки працівників ос­віти (голова обкому В. Обо­ронько), третьою фінішува­ла команда профспілкової організації проммайданчика Миколаївського глинозем­ного заводу (голова профко­му О. Чередніченко).

Також були нагороджені пе­реможці в особистому залі­ку та в кожному виді зма­гань.

 

 

 ГЕРОЇ СЕРПНЯ ОТРИМАЛИ НАГОРОДИ

 Як уже інформували «ПВ», найкращим спортсменом серпня–2012 було визнано ка­ноїста Юрія Чебана, а його особистого на­ставника В’ячеслава Сорокіна – найкращим тренером. У переддень Дня фізичної культу­ри і спорту НОК України вшанував героїв олімпійського серпня.

 Юрія Чебана відзначено за висо­ку майстерність, спортивну дов­говічність і поступовість у підко­ренні олімпійських вершин.

У серпні бронзовий призер Пекі­на став олімпійським чемпіоном Ігор XXX Олімпіади в Лондоні. Його наставник В’ячеслав Со­рокін – справжній професіонал своєї справи з практично 50-річ­ним тренерським стажем, заслу­жений тренер СРСР, Молдавії та України.

«Приємно, що після здобуття звання олімпійського чемпіона Юрій не зупиняється на досяг­нутому і ставить перед собою найвищі цілі вже на Ріо-де-Жа­нейро», – наголосив під час на­городження президент НОК України Сергій Бубка.

Слова подяки пролунали також і на адресу всього колективу Федерації каное України на чолі з її президентом Юрієм Маслач­ковим.

 

 

 МІНІСТР ВІТАВ ГЕРОЇВ ОЛІМПІАДИ

 Міністр оборони Дмитро Саламатін зустрів­ся з героями Ігор ХХХ Олімпіади, які на голов- них стартах чотириріччя представляли спорттовариство Збройних сил України

 Загалом до олімпійської коман­ди це спортивне товариство де­легувало 56 атлетів. Із них п’ятеро (каноїст Юрій Чебан, а також четвірка парна з ака­демічного веслування у складі Яни Дементьєвої, Анастасії Ко­женкової, Наталії Довгодько й Катерини Тарасенко) поверну­лися додому олімпійськими чемпіонами. Олександр П’ятниця у метанні списа вия­вився срібним призером Олім­пійських ігор, а Марія Ремень і Олеся Повх здобули «бронзу» в естафеті 4х100 м.

Олімпійців привітали також го­лова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін і пре­зидент Національного олімпій­ського комітету Сергій Бубка.

 

 СТОЛИЧНИЙ ГОЛОВА ВІДЗНАЧИВ ОЛІМПІЙЦІВ

 Голова Київської міської адміністрації Олек­сандр Попов відзначив київських олімпійців – призерів і учасників Ігор ХХХ Олімпіади та їх­ніх тренерів

 Столичні медалісти лондонсь­кої Олімпіади – Наталія Дов­годько, Василь Ломаченко, Де­нис Беринчик і Валерій Андрій­цев – отримали почесні грамо­ти КМДА й сертифікати на зе­мельні ділянки. Там, за словами Олександра Попова, атлети зможуть побудувати собі до­мівку. Наставників призерів Лондона–2012 нагородили цін­ними подарунками.

Загалом нікого з киян – учасни­ків Ігор не обійшли увагою, всі отримали подяки й квіти. З ві­тальним словом напередодні Дня фізичної культури і спорту виступили голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін і президент НОК України Сергій Бубка.

 За інформацією сайта НОК України

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

18.09.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання