« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Тернопільчани готові до всеукраїнської спартакіади

Тернопільчани готові до всеукраїнської спартакіади

 Для участі у Всеукраїнській спар­такіаді дорожників, яка відбу­деться 7–8 вересня в с. Залізний Порт на Херсонщині, спортивну команду Тернопільщини було сформовано за результатами змагань обласної спартакіади ко­лективів шляхових господарств.

 Спартакіада пра­цівників колекти­вів шляхових гос­подарств Терно­пільської облас­ті, змагання якої фінішу­вали у серпні, зібрала під свої прапори понад 150 осіб. Її учасники визначи­ли кращих в армрестлінгу, гирьовому спорті, легкоат­летичних дисциплінах, на­стільному тенісі, шашках, перетягуванні линви.

Спортивні команди 19 дорожніх організацій на чолі з головами профкомів на центральному стадіоні Тернополя вітали поважні гості змагань: голова Тер­нопільської облпрофради А. Присяжний, начальник управління фізкультури та спорту облдержадміністрації І. Підгайний, голо­ва об’єднаної профоргані­зації дорожників області В. Липницький.

Після традиційних па­раду учасників, підняття прапора, виконання Гім­ну України й вітальних слів, з якими виступили А. Присяжний та І. Під­гайний, змагання відкрив заступник директора об­лавтодору Ю. Іваниця.

За результатами висту­пів переможцями в арм­спорті виявилися у ваго­вій категорії до 70 кг – еко­номіст філії «Борщів­ський райавтодор» Б. Са­ган, у ваговій категорії до 90 кг – інженер філії «Те­ребовлянський райавто­дор» С. Петрович, у ваго­вій категорії понад 90 кг – начальник ППВК філії «Великоберезовицька ДЕД» П. Осадчук. У гирьовому спорті кращими були тракторист філії «Залі­щицька ДЕД» М. Жаб’юк (у ваговій категорії до 70 кг) і тракторист філії «Підво­лочиський райавтодор» І. Машковський (у ваговій категорії понад 90 кг).

У чоловіків дистанцію 1000 м першим здолав шля­ховий робітник філії «Шумський райавтодор» П. Стельмащук, у жінок на 500-метрівці рівних не було операторові ЕОМ фі­лії «Деренівський АБЗ» М. Мягі. Змагання з на­стільного тенісу в чолові­ків виграв оператор ЕОМ філії «Чортківський райав­тодор» Р. Полєвой, а у жі­нок перемогу святкувала прибиральниця філії «Зба­разький райавтодор» С. Іванчук. У шашках пер­шість виборов головний інженер філії «Заліщиць­ка ДЕД» О. Кульчицький, а у перетягуванні линви тріумфувала команда фі­лії «Тернопільська ДЕД».

За рішенням суддів­ської колегії в командному заліку переможцем облас­ної спартакіади виявився колектив філії «Бережан­ський райавтодор», друге місце посів колектив філії «Тернопільська ДЕД», тре­тє – спортсмени філії «Бу­чацький райавтодор».

Переможців і призерів змагань нагородили меда­лями й дипломами, а та­кож вручили грошові вина­городи. Заохочувальні ви­нагороди отримали спортс­мени за сімейну участь в обласних спортивних зма­ганнях, а також наймолод­ший і найстарший учасни­ки змагань з-поміж чолові­ків та жінок.

 

 ЗІ СКАРГОЮ ЛЕГКОАТЛЕТІВ РОЗБЕРУТЬСЯ

 У Державній службі молоді та спорту створе­но Комісію з перевірки фактів порушень, вчине­них посадовими особами штатних збірних ко­манд України під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атле­тики, викладених у зверненнях спортсменів до голови Держмолодьспорту Равіля Сафіулліна.

У понеділок, 3 вересня, відповідний наказ підпи­сав керівник Державної служби молоді та спорту України. Впродовж десяти днів комісія має перевіри­ти факти можливих фінан­сових порушень і подати голові служби узагальнені результати. Крім того, на час проведення перевірки від виконання службових обов’язків усунуто низку працівників штатних збір­них команд України, які відповідали за проведен­ня навчально-тренувальних зборів і змагань, а саме: державного тренера Валерія Александрова, го­ловного тренера Олексан­дра Апайчева, старших тренерів Павла Бардакова та Костянтина Степанцова, начальника команди Рус­лана Руссу. Очолив комі­сію перший заступник го­лови Держмолодьспорту Сергій Глущенко, повідо­мляє офіційний сайт Держ­служби молоді та спорту України.

Створення комісії стало можливим після зустрічі Равіля Сафіулліна 28 серп­ня 2012 року з членами олімпійської збірної Укра­їни з легкої атлетики. По­над два десятки спортс­менів, серед яких провід­ні легкоатлети країни, призери олімпійських ігор, світових та європей­ських першостей, при­йшли на розмову до ке­рівника спортивної галузі з колективним листом-скаргою. Вони виклали бачення ситуації, яка склалася з тренувальни­ми зборами, виїздами на змагання, умовами про­живання та організацією харчування спортсменів на тренувальних базах.

Нагадуємо, раніше ЗМІ по­відомляли про незадово­лення спортсменів-легкоатлетів умовами прожи­вання, тренування та хар­чування під час підготовки до ігор Олімпіади–2012 у Лондоні. Зокрема, сайт «Українська правда» пові­домляв, що легкоатлети просять «нормального, су­часного, прийнятого у всьому світі рівня забезпе­чення підготовки збірної».

А напередодні Олімпіади в сюжеті ТСН розповіда­лося, що спортсменів не забезпечують нормаль­ним харчуванням, трена­жерами і навіть якісною питною водою.

 

 

 ЮРІЙ ЧЕБАН – СПОРТСМЕН СЕРПНЯ

 Найкращим спортсменом остан­нього місяця літа визнано олім­пійського чемпіона з веслування на каное Юрія Чебана, найкра­щим тренером – його настав­ника В’ячеслава Сорокіна.

 Визначаючи лауреатів спортивного серпня, екс­пертна комісія НОК відзна­чила вагомі досягнення усіх без винятку чемпіонів і призерів Олімпійських ігор у Лондоні, чиї здобутки прославили Україну в світі.

Тож найкращим спортсме­ном названо олімпійського чемпіона з веслування на каное Юрія Чебана, який продемонстрував високу майстерність, спортивну довговічність і поступо­вість у підкоренні олімпій­ських вершин, переплавив­ши «бронзу» Пекіна–2008 на «золото» Лондона–2012. Його наставник В’ячеслав Сорокін визнаний найкра­щим тренером серпня.

 

 АТЛЕТИ ГОТУЮТЬ СЮРПРИЗИ

 8 вересня на центральній вулиці столиці буде да­ний старт для учасників Всеукраїнського олімпій­ського уроку. Хрещатик на декілька годин пере­твориться на справжнісінький спортивний майданчик, а олімпійські чемпіони та призери ігор відчують себе у ролі викладачів та екскурсоводів.

 Для учасників Олімпійського уроку чимало сюрпризів приготували не лише органі­затори, а й атлети-олімпійці. Тож усі, хто долучиться до унікального олімпійського дійства, зможуть узяти участь у розминці з відомими спортсменами, які водночас виявляться екскурсоводами по 40 спортивних майданчи­ках із різних видів спорту.

 

 ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ НАГОРОД

 З 25 серпня по 2 вересня у столиці Румунії проходив юнацький чем­піонат Європи з важкої атлети­ки. У змаганнях узяли участь 420 спортсменів із 36 країн.

 В активі вітчизняних юних важковаговиків дві золоті, дві срібні та три бронзові нагороди.

Золоті нагороди вибороли Ірина Деха (вагова категорія понад 69 кг) та у сумі дво­борства Ігор Конотоп (85 кг). Срібними медалістами ви­явилися Анастасія Романо­ва (+69 кг) і за сумою дво­борства Олена Коханенко (58 кг). Бронзові нагороди змагань здобули Надія Єфімчук (48 кг) у поштовху, Вероніка Івасюк (53 кг) у ривку та Володимир Гоза (85 кг) у сумі двоборства.

  Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для«ПВ»

16.09.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання