« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Євген БАЖЕНКОВ: «Спартаківці готові до олімпійських стартів»

Євген БАЖЕНКОВ: «Спартаківці готові до олімпійських стартів»

 Наступного тижня у Лондоні стартують ХХХ Олімпійські ігри. Відтак із 27 липня по 12 серп­ня найкращі спортсмени світу ро­зіграють 2100 медалей. До столи­ці Великої Британії вирушають 245 українських олімпійців, які змагатимуться у 28 видах спор­ту. Ретельно готувалися до голов­ного старту чотириріччя і вихо­ванці профспілкових спортивних товариств. Пропонуємо увазі чи­тачів «ПВ» розмову з головою ФСТ «Спартак», членом НОК України Євгеном Баженковим.

 – Євгене Володи­мирови­чу, чого очікуєте від лондон­ської Олімпіади?

– Звісно, справжнього олімпійського свята, від­вертої, чесної боротьби на спортивних аренах бри­танської столиці. А щодо шансів нашої олімпій­ської команди, зокрема представників спорттова­риства «Спартак», то не в моїх правилах робити якісь прогнози. Скажу лише, що чималі надії по­кладаємо на представни­ків легкої атлетики, бок­су, стрільби з лука, кульо­вої стрільби, велосипедис­тів, борців вільного та греко-римського стилю.

– У Лондоні спортивну честь України захищати­ме 37 спартаківців. У яких видах спорту вони змагатимуться?

– Це Дмитро Завад­ський (бадмінтон), Павло Іщенко (бокс), Андрій Квятковський, Ірина Мер­лені, Катерина Бурмистро­ва (усі – вільна боротьба), Юлія Калина (важка атле­тика), Андрій Гривко, Єли­завета Бочкарьова, Світла­на Галюк, Леся Калитов­ська, Любов Шуліка (усі – велоспорт), Олена Буряк, Тетяна Колесникова (оби­дві – академічне веслуван­ня), Ігор Радивілов (спор­тивна гімнастика), Вале­рія Гудим, Олена Дми­траш, Вікторія Мазур, Алі­на Максименко (усі – ху­дожня гімнастика), Ігор Главан, Сергій Будза (оби­два – легка атлетика, спор­тивна ходьба на 50 кіломе­трів, Київська область), Ві­талій Бутрим (легка атле­тика, 400 метрів), Андрій Проценко (легка атлетика, стрибки у висоту), Віталій Шафар (легка атлетика, марафон), Єлизавета Бриз­гіна (легка атлетика, 200 метрів, 4х100 метрів), Люд­мила Коваленко (легка ат­летика, 5000 метрів), Аліна Логвиненко (легка атлети­ка, 400 метрів, 4х400 ме­трів), Вікторія П’ятаченко (легка атлетика, 200 ме­трів, 4х100 метрів), Дарина Приступа (легка атлетика, 4х400 метрів), Анжеліка Шевченко (легка атлети­ка, 1500 метрів), Світлана Шмідт (легка атлетика, 3000 метрів із перешкода­ми), Сергій Фролов (пла­вання, 400 метрів і 1500 ме­трів вільним стилем), Ма­рія Лівер (плавання, 100 метрів брасом), Лідія Січе­нікова (стрільба з лука), Марина Кийко (стрибки на батуті), Ольга Харлан (фехтування, шабля).

– Упродовж чотирьох ро­ків вітчизняна спортивна галузь активно працюва­ла над підготовкою ко­манди до ігор у Лондоні. Як у ФСТ «Спартак» нала­годжена підготовка олім­пійського резерву?

– Повірте, це надзви­чайно важлива, важка й відповідальна робота. У «Спартаку» налагоджена чітка система підготовки атлетів із різних видів спорту. Відбір майбутніх чемпіонів розпочинається у колективах фізкультури та загальноосвітніх шко­лах. Найперспективніші юні спортсмени перехо­дять до спартаківських дитячо-юнацьких спор­тивних шкіл. Свою май­стерність діти й підлітки шліфують не лише на тре­нуваннях і тактичних за­няттях, а й на традицій­них усеукраїнських зма­ганнях «Юний спартакі­вець», у яких беруть учать вихованці всіх 93 спарта­ківських ДЮСШ та вось­ми СДЮШОР. Усього в спартаківських спортив­них школах під орудою понад тисячі тренерів займається майже тридцять тисяч юнаків і дівчат. Якщо напередодні Олім­пійських ігор 2008 року в Пекіні у збірних командах України було 142 спарта­ківці, то цьогоріч уже 242 спартаківці входять до складу головної команди нашої держави.

– Понад 4 мільйони фіз­культурників і спортс­менів товариства, на­певно, потребують по­стійної уваги з боку тре­нерів, фізруків, керівни­ків різного рівня?

– Є певна низка зако­нів і нормативних доку­ментів щодо розвитку фі­зичної культури та спор­ту, оздоровлення усіх верств населення. Їх лише треба виконувати.

Однак слід також само­стійно вирішувати пробле­ми щодо свого оздоровлен­ня. Саме над цим постійно працюють спартаківські фізкультурні активісти. Нині для занять фізкуль­турою і спортом на підпри­ємствах, в організаціях та установах, із якими співпрацює наше товариство, функціонують 10 стадіо­нів, 131 спортивний зал, 13 плавальних басейнів, 433 приміщення для фізкультурно-оздоровчих за­нять, із яких 199 мають тренажерне обладнання. У товаристві працює 1763 штатних тренери. Голо­вний акцент спартаківці роблять на масових захо­дах: проведенні галузевих і міжгалузевих спартакі­ад, починаючи від колек­тивів фізкультури (район­них та обласних) і до всеукраїнських змагань. Згід­но з підписаними угодами між Центральною радою і галузевими профспілками щороку відбувається від 8 до 12 багатоступеневих спартакіад із залученням широких верств трудівни­ків і членів їхніх родин, особливо дітей.

Повірте, жодний пра­цівник «Спартака» ніколи й ніде не скаже, що ми са­мостійно домоглися меда­лей і високих турнірних показників у всеукраїн­ському загальному залі­ку. Ми вважаємо, що це й заслуга наших партнерів – Міносвіти і науки, моло­ді та спорту, Державної служби молоді та спорту, Національного олімпій­ського комітету, Федера­ції профспілок, Фонду со­ціального страхування з тимчасової втрати працездатності, спонсорів та ак­тивістів.

Микола Моторний, Володимир Полєтаєв

 

 КУБОК ЛІСОРУБІВ РОЗІГРАЛИ ЗЕМЛЯК И

 З кожним роком усе більшої популярності набу­ває міжнародний турнір з футболу, присвяче­ний пам’яті славних закарпатських лісорубів – Героїв Соціалістичної Праці, переможців між­народних змагань у канадському Монреалі у 1967 році Івана Чуси та Василя Шорбана. У 2009 році турнір започаткували Закарпатський об­ком профспілки працівників лісових галузей (го­лова Володимир Ільков) та обласна рада ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук).

Цього року міжнародний турнір проводився у Тячів­ському районі – на стадіо­нах селищ Дубове та Усть-Чорна. У змаганнях узяли участь чотири команди гір­ських населених пунктів Тя­чівщини – ФК «Терново», «Лісоруб» (Усть-Чорна), «Карпати» (Дубове), «Брус­тури» (Лопухово). Міжгір­ський район представляли минулорічні переможці – футболісти ФК «Синевир» Національного природного парку «Синевир», Рахів­ський район – команда «Біла Тиса» (Богдан). Окрім них, за перехідний трофей боролися зарубіжні гості – команди ФК «Зоморді- Ба­латон» (Угорщина) та «Іжо­ра» (Гатчино, Росія).

У першій групі в гострій спортивній боротьбі пере­можцем виявилася коман­да «Лісоруб» (Усть-Чорна), яка з рахунком 2:0 у вирі­шальному матчі здолала спортсменів ФК «Терново». В іншій групі перше місце посіли спортсмени ФК «Си­невир» із Міжгірщини, які в заключному матчі з міні­мальним рахунком 1:0 пе­ремогли господарів – «Кар­пати» з Дубового.

Невдовзі на стадіоні в Уст-Чорній боротьбу за почес­ний трофей продовжили по дві кращих команди з обох зон. Першими до фі­налу пробилися господарі, які перемогли команду ФК «Синевир» з рахунком 1:0. Друге місце посіла команда із селища Дубове, яка у се­рії післяматчевих пенальті виявилася сильнішою за футболістів ФК «Терново».

У поєдинку за третє місце переможець знову визна­чався у серії післяматчевих пенальті. Спортсмени ФК «Синевир» забили три голи, а їхні суперники – ФК «Тер­ново» – два. Тож після мину­лорічної перемоги команді Національного природного парку «Синевир» цього разу дісталася бронза.

Справжньою окрасою тур­ніру був фінальний поєди­нок між сусідами – коман­дами Усть-Чорної та Дубо­вого, за яким спостерігали сотні уболівальників. За­вдяки двом голам братів Ігоря та Володимира Бон­дарєвих на радість місце­вим шанувальникам футбо­лу перемогу з рахунком 2:0 здобули футболісти Усть-Чорної, які, до речі, 2009 року вже були володаря­ми перехідного кубка пам’яті Івана Чуси та Василя Шорбана.

Кращими гравцями турніру оргкомітет назвав ворота­ря Михайла Бута (Синевир), захисника Володимира Са­фарова (Усть-Чорна), напа­даючого Михайла Сойму (Дубове). А кращим моло­дим гравцем турніру вия­вився 16-річний Сергій Мо­тринець (Дубове).

Сергій Баранчиков, Закарпаття

26.07.2012



Коментарі

#1 22.09.2012 14:33 добавил: ГОГА | додати коментар

жЕНЯ ,ТОГО ТАКИЙ І РЕЗУЛЬТАТ В СПАРТАКА ,ТОМУ,ЩО НА ОЛІМПІАДУ ПОЇХАВ ЗАМІСТЬ СТАДНИКА КВЯТКОВСЬКИЙ

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання