« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Хто на «старенького»?

Хто на «старенького»?

 Минулої суботи Воло­димир Кличко провів обов’язковий захист титулу, зустрівшись на арені Stade de Suisse у швейцарському Берні з Тоні Томпсоном. Це була друга титульна зустріч боксерів у рингу, і знову перемога зали­шилася на боці україн­ця. Цього разу Володи­мир «з’їв» Томпсона вже у шостому раунді…

А вперше нинішні чемпіон та офі­ційний претен­дент на пояс від IBF билися у 2008 році, і тоді у напруженому поєдинку Володимир здо­був перемогу достроково лише в 11-му раунді.

Коли долею рейтингу IBF Томпсонові знову ви­пало битися за чемпіон­ський пояс, то Тигр відмов­лятися не став. І зрозуміло: дістати під завісу кар’єри нагоду битися за титул і змарнувати її – це все одно, що виставити себе на по­сміховисько. Хоча певних молодих боксерів це не зу­пиняє. Але у них є суттєва перевага – їхній вік. Вони можуть собі дозволити по­чекати, допоки брати підуть «на заслужений відпо­чинок», аби потім заходи­тися ділити їхній боксер­ський «спадок». У Томпсо­на такої можливості немає. Тому він налаштовувався на цей поєдинок, як на справді «останній бій», до­зволив собі навіть кілька гучних заяв. І, звичайно, обіцяв повернути Володи­мирові борг за нокаут чоти­рирічної давнини.

Насправді, може, Тоні й хотів, але не зміг. Цей бій для нього виявився навіть удвічі коротшим за попере­дній. У п’ятому раунді Томпсон побував у нокдау­ні, і від нокауту його вряту­вав лише гонг. Хоча вже у наступному відрізку бою йому довелося знову отри­мати серію потужних уда­рів, тож рефері просто зму­шений був зупинити поєди­нок. Це була 51-ша перемога Кличка нокаутом із 58 про­ведених боїв і 12-й вдалий захист титулу поспіль.

А насамкінець таки зроблю невеличкий ліричний відступ, спровокований здебільшого коментарями після бою, які довелося прочитати в Інтернеті.

Щоразу, переглядаючи бої братів Кличків, мимо­волі згадую дитячу при­казку «Хто на новенько­го?». Разом із тим усе біль­ше підстав запитувати «Хто на старенького?». Роки спливають, а моло­дого покоління боксерів, яке б на повен голос зая­вило про претензії на чем­піонські пояси, поблизу рингу так і не видно. От і доводиться братам, у до­статньо поважному вже віці, вдруге і втретє вихо­дити на поєдинки проти давніх суперників.

Інтерес до цього виду спорту мужніх від цього, звісно, не виграє. Не дарма уболівальники згадують часи, коли в один рік у ринг виходили Холіфілд, Тай­сон, Льюїс, Боуї, Рахман, Туа… Але нині боксерів ка­лібру вищеперерахованих – один, два… Власне, й справді – два: Володимир і Віталій. Судячи з того, як вони не залишають шансів жодному із суперників, до їхнього рівня нині просто ніхто не дотягує. А «моло­ді» й «перспективні», які відсиджуються у засідці, очікуючи, доки українці підуть на пенсію, – про них узагалі можна сказати, що вони спортсмени?

Тож відсутність гідних суперників – це проблема усього надважкого дивізіо­ну у професійному спорті.

 

 ХХІІ СПАРТАКІАДА ПРОФСПІЛОК ЗАКАРПАТТЯ – ФІНІШУВАЛА

 Справжнім святом масового спорту і здоров’я були фінальні змаган­ня ХХІІ Обласної міжгалузевої спартакіади профспілок Закарпат­тя, які відбулися на спортивних об’єктах Ужгорода.

Як завжди, яскраво прохо­дила урочиста церемонія відкриття свята на Ужгород­ському стадіоні «Авангард». У колоні крокували 19 ко­манд галузевих профспілок, профспілкових комітетів, ПрАТ «Укрпрофоздоровни­ця», у складі яких виступили близько 400 спортсменів.

Зі словами привітання до учасників свята спорту і здоров’я звернулися голова оргкомітету спартакіади, го­лова Закарпатської облпрофради Іван Король і за­ступник голови облдержад­міністрації Іван Качур. Голо­вний суддя спартакіади – суддя національної катего­рії Анатолій Плєханов озна­йомив присутніх із програ­мою змагань. Цього року вона включала змагання з волейболу (чоловіки й жін­ки), міні-футболу, гирьового спорту, настільного тенісу, шахів, шашок, легкоатлетич­ного кросу, сімейних стар­тів, кульової стрільби, бі­льярду, перетягування кана­та і дартсу. Прапор змагань підняли кращі спортсмени профспілок – переможці всеукраїнських змагань, майстри спорту Людмила Коломоєць і Василь Потокій.

Найуспішніше на спартакіа­ді виступили спортсмени обласних організацій проф­спілок працівників охорони здоров’я (голова Володи­мир Турок), освіти і науки (голова Василь Балаж), дер­жавних установ (голова Ма­рія Петечук), торгівлі, гро­мадського харчування та послуг (голова Галина Сва­ричевська). Високими спортивними досягнення­ми відзначилися також спортсмени галузевих профспілок працівників ав­тотранспорту та шляхового господарства (голова Олек­сандр Воронін), житлово-комунального господар­ства, місцевої промисло­вості, побутового обслуго­вування населення (голова Павло Орос), текстильної та легкої промисловості (го­лова Магдалина Глушеня), культури (голова Наталія Товтин), лісових галузей (голова Володимир Ільков).

Переможцям та призерам в окремих видах та індивіду­альному заліку вручили медалі та грамоти від орга­нізаторів заходу – Закар­патської облпрофради та управління у справах моло­ді та спорту облдержадміністрації.

Сергій Баранчиков,

Закарпаття

 

 НА СПОРТМАЙДАНЧИКУ– СЛУЖИТЕЛІ КУЛЬТУРИ

 У Лазурному, що на Херсонщині, відбулася VIII Спартакіада працівників культури Херсонської області. Організував захід обком профспілки працівників культури Херсонщини, якому ак­тивно допомагало обласне управління культу­ри та туризму і Херсонська обласна організа­ція ФСТ «Спартак».

 Змагання включали шість ви­дів спорту: легкоатлетичну естафету (4х100 метрів), шаш­ки, настільний теніс, дартс, волейбол і міні-футбол. За пе­ремогу боролося близько 300 учасників у складі 16 ко­манд. Під час відкриття зма­гань учасників вітали голова Херсонської обласної міжга­лузевої ради профспілок Пе­тро Лазник, голова Херсон­ської обласної профспілки працівників культури Віктор Величко та голова обласної організації ФСТ «Спартак» Олександр Маломуж.

За традицією спартакіаду розпочали шанувальники легкої атлетики. Знову, як по­велося в останні роки, пер­шими «летіли» до фінішу пра­цівники обласного академіч­ного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Другий і третій результати – у команд обласного центру народної творчості та Вели­колепетиського районного відділення культури й туриз­му відповідно.

У шашках безперечним ліде­ром виявився представник культури Новотроїцького району Микола Степанець, який удруге поспіль став чемпіоном спартакіади се­ред чоловіків. У жінок кра­щою була Олена Боруцька з драмтеатру. У командному заліку в трійці призерів ко­лективи розташувалися так: Новотроїцьке районне відді­лення культури й туризму, обласний академічний музично-драматичний театр і Новокаховське міське відді­лення культури й туризму.

У настільному тенісі чемпіо­нами спартакіади стали Юрій Луканов зі Скадовська і Тетя­на Боровик із Нової Каховки. У командному заліку в трійці призерів – Скадовське і Но­вотроїцьке районні відділен­ня культури й туризму та ХОДТРК «Скіфія».

Краще за інших кидали дроти­ки у мішень Оксана Пінчук із Херсонської обласної універ­сальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара та Анато­лій Братченко з драмтеатру. У командному заліку попереду були представники культури Високопільського району, за якими розташувалися коман­ди обласного центру народної творчості та драмтеатру.

У міні-футболі до фіналу про­билися команди районних від­ділів культури й туризму Ска­довського та Новотроїцького районів. Останні й святкували перемогу з рахунком 1:0 у ви­рішальному двобої. Трійку призерів замкнула команда те­левізійників ХОДТРК «Скіфія».

У волейболі найкраще висту­пила змішана команда (у складі кожної виступали по 2 жінки та 4 чоловіки) драмте­атру, що у вирішальному двобої зуміла переграти опо­нентів з Великолепетиського районного відділу культури й туризму. На третьому місці – служителі культури Ново­троїцького району.

Загалом у командному заліку спартакіади перше місце посі­ли представники Новотроїць­кого районного відділення культури й туризму, які набра­ли 448 очок, лише на 5 очок випередивши команду облас­ного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, що виявилася другою. Команда Скадовсько­го районного відділення куль­тури й туризму із 370 очками фінішувала третьою.

Олександр Крупіца,

Член Президії Херсонської обласної профспілки працівників культури

СТОРІНКУ ПІДГОТУВАВ ВОЛОДИМИР ПОЛЄТАЄВ, СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «ПВ»

19.07.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання