« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

11-метрове прокляття англійців

11-метрове прокляття англійців

 Услід за груповим турніром на Євро–2012 розпочалася стадія плей-оф – найцікавіша на будь-якому турнірі. Матчі ¼ фіналу завершилися до­волі прогнозовано. Власне, бодай натяк на інтригу фахівці та експер­ти прогнозували лише в останньому матчі чвертьфіналу, у перших трьох фаворитів зустрічей визначити було легше. Зрештою, так воно і сталося.

 Чехія – Португалія – 0:1

(Роналду, 79)

Португальці доволі лег­ко здолали опір чехів у стартовій півфінальній грі, хоча забити спромоглися лише під завісу матчу. Від­значився, як і годиться, Кріштіану Роналду. За де­сять хвилин до завершення основного часу півзахис­ник «Реала» замкнув флан­гову передачу партнера і цього разу навіть Чех був безсилий. За час, що зали­шився до фінального свист­ка, чехи так і не спромогли­ся створити бодай гольовий момент біля воріт Патрісіу. А спеціалісти вкотре від­значили залежність гри підопічних Паулу Бенту від дій свого лідера – як піде гра у КріРо, то зупини­ти португальців буде й справді важко.

Німеччина – Греція – 4:2

(Лам, 39, Хедіра, 61,Клозе, 68, Ройс, 74 – Сама­рас, 55, Салпінгідіс, 89)

Прогнозована перемо­га «Бундестіма» ще біль­ше утвердила німецьких футболістів у статусі чи не головних претендентів на перемогу у Євро. При­чому здобута вона була легко, невимушено і хіба що не «другим складом»!

Тож у півфіналі, який підопічні Йоахіма Льова гратимуть з італійцями, не тільки в наставника «Бундестіма», а й в опо­нента й колеги по тренер­ському цеху Чезаре Пран­деллі будуть проблеми – спробувати визначити на­перед склад німців. Бо ця команда й справді схожа на Бундесмашину, де неза­мінних немає.

Іспанія – Франція – 2:0

(Хабі Алонсо, 19, 90+1)

Чинні чемпіони світу та Європи впевнено здо­лали на шляху до повто­рення континентального тріумфу й французький бар’єр. Середня лінія іс­панців, яка є фундамен­том командних дій «Чер­воної фурії», не залишила галльським опонентам жодного шансу бодай ви­глядати на рівних.

Насправді суперники іспанців просто не зна­ють, звідки чекати удару – команда дель Боске на­стільки збалансована у всіх ланках, що видається єдиним організмом. Не дивно, що саме ці дві збір­ні більшість фахівців уже бачать у фіналі.

Англія – Італія – 0:0

(По пенальті – 2:4)

Є футбольна традиція: англійці не перемагають у серіях пенальті. Для збірної «трьох левів» ця післяматчева лотерея ста­ла вже шостою безвиграш­ною: раніше після серії одинадцятиметрових вони залишали чемпіона­ти світу 1990, 1998 і 2006 років, а також чемпіонати Європи 1996 і 2004 років.

А шанси італійців у півфіналі проти німців дещо зменшуються і че­рез те, що вони мають на два дні менше на віднов­лення й підготовку. І це суттєво, зважаючи на те, що апеннінці відіграли майже три години проти англійців. Тож чи не єди­на їхня надія – «дотягти» до серії пенальті й покла­датися на Буффона.

 У півфіналах зустрічаються

 Португалія – Іспанія

Німеччина – Італія

 

 

 ЗМІНИЛИ ПЕРА НА М’ЯЧІ

 Одинадцятий рік поспіль Закарпатсь­кий обком профспілки працівників куль­тури до Дня журналіста проводить тур­нір футбольних команд журналістських колективів області. Змагання присвячені пам’яті відомих закарпатських фут­болістів Карла Олага та Дмитра Кали­нича. Традиційно у проведенні турніру профспілці допомагали фахівці управлін­ня у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

Про напружений характер змагань свідчить бодай той факт, що жодній із команд не вдалося уникнути поразки. А у заключній зустрічі зійшлися минулорічні учасники вирі­шального матчу – команди газет «Карпаті ігаз Со» і «Спорт тайм». Із рахунком 3:1 перемогла команда угорськомовного видання.

Отож другий рік поспіль пе­ремогу в турнірі святкує ко­манда газети «Карпаті ігаз Со», якій і дістався перехід­ний кубок організаторів. На другу сходинку п’єдесталу пошани зійшли футболісти спортивного видання краю, третіми виявилися представ­ники відділення журналісти­ки філологічного факультету Ужгородського національно­го університету.

Команди-учасниці турніру та кращі гравці отримали наго­роди організаторів, які вру­чили голова обкому проф-спілки працівників культури Наталія Товтин, голова облас­ного відділення Національ­ного олімпійського комітету України Іван Риляк, голова профкому управління у спра­вах молоді та спорту ОДА Анатолій Плєханов і голова обласної організації Націо­нальної спілки журналістів України Дмитро Воробець.

Учасники турніру із цікавістю ознайомилися з творчим зві­том про свою роботу: книга­ми, брошурами, буклетами, фотознімками, публікаціями в засобах масової інформації тощо, які представив голова Закарпатської обласної асо­ціації спортивних журналі-стів Василь Гаджега.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, Закарпаття

 

 

 НЕСТРИМНА ХАРЛАН

 Останньою перевіркою сил для фехтувальників пе­ред іграми XXX Олімпіади в Лондоні став заключ­ний етап Кубка світу, який минулого вікенду прий­мав американський Чикаго.

 У попередньому номері «ПВ» повідомляли, що Ольга Харлан виборола третє в кар’єрі «золо­то» чемпіонату Європи з фехту­вання. На цьому переможний поступ нашої спортсменки не завершився, і, здолавши океан, вона уже в США довела неви­падковість свого континенталь­ного успіху.

У чвертьфіналі Ольга перемог­ла італійку Гіою Марзоку (15:8), у півфіналі не залишила жод­них шансів іще одній італійці Ірен Веччі (15:5), а у фінальному поєдинку вийшла переможни­цею у протиборстві з господар­кою турніру й лідером світово­го рейтингу Меріел Загуніс (15:10).

 

 

ШЕВЧЕНКО ЗНОВУ ПЕРЕМАГАЄ

 25 червня у Київському гольф-клубі відбувся міжна­родний турнір із гольфу FIFPro: European Footballers Golf Classic, переможцем якого виявився наш услав­лений футболіст Андрій Шевченко.

 Уперше турнір European Footballers Golf Classic відбувся навесні 2010 року у Франції, а його організаторами виступи­ли Міжнародна федерація про­фесіональних футболістів FIFPro та агентство спортивно­го маркетингу PASSFORSPORT. Смарагдові поля для гольфу на­гадують газони футбольного поля, що створює ідеальну ат­мосферу для поєднання в од­ному місці двох пристрастей, двох різних видів спорту.

Окрім капітана збірної України, участь у київському турнірі взя­ли інші легендарні футболісти: Мішель Платіні, Петер Шмей­хель, Крістіан Карамбе, Тедді Шерінгем, Рональд де Бур, Ка­рел Поборські.

Нагороду переможця змагань і найщиріші вітання Андрій Шев­ченко отримав від голови Все­української профспілки «Фут­бол України» Ігоря Гатаулліна.

 

 

БРОНЗОВИЙ ХЕТ-ТРИК У ХОРВАТІЇ

 У Загребі (Хорватія) завершився чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное. Українські спорт­смени повертаються додому з трьома бронзовими медалями континентальної першості.

 Їх володарями виявилися Ольга Альохіна (каное-одиночка) на дистанції 200 метрів і Наталія Жилюк / Дар’я Мотова (каное-двійка) на дистанції 500 метрів. Для українок призові місця на чемпіонаті Європи – перші у їх­ній дорослій кар’єрі. На третю сходинку п’єдесталу пошани зійшли Денис Камерилов / Ві­талій Вергелес (каное-двійка) на дистанції 500 метрів.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

03.07.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання