« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Господарі Євро залишаються глядачами

Господарі Євро залишаються глядачами

 У вівторок відбулися заключні матчі гру­пового турніру на Єв­ро–2012. Третій матч у квартеті став ос­таннім на домашнь­ому чемпіонаті й для другого організатора чемпіонату – Украї­ни. Провівши надзви­чайний матч проти англійців, в якому на­шій команді необхід­на була лише перемо­га, «синьо-жовті» все ж вибули з числа пре­тендентів на євро­пейську футбольну корону. Тож надалі головне континен­тальне футбольне свято продовжувати­меться без господарів турніру. А тим ча­сом «ПВ» підіб’ють підсумки групового етапу першості кон­тиненту.

 Група «А»

Перші чвертьфіналіс­ти, як і годиться, визначи­лися в групі «А». Але от дует їхній був далеко не таким, як прогнозувалося до початку чемпіонату. Та навіть перед іграми останнього туру, певен, переважна більшість вка­зала б у числі учасників плей-оф інші команди! Після розгрому в першо­му турі чехів збірну Росії взагалі дехто поквапився зарахувати до кола фаво­ритів турніру. А нічию з поляками, попри навіть те, що трикольорові при­стойно відіграли лише першу сорокап’ятихви-линку, назвали прикрою осічкою. Замість того, щоб прислухатися до три­вожного дзвіночка, в ко­манди відверто «кульга­ла» функціональна готов­ність. Яка й далася взнаки в грі останнього туру про­ти греків.

Коли треба було «до­тиснути» синів Еллади, щоб бодай зрівняти раху­нок (нічийний результат гарантував росіянам ви­хід з групи), в підопічних Діка Адвоката нічого не вийшло. Та й психологіч­ною підготовкою команди голландський наставник росіян, здається, не пере­ймався. Натомість нащад­ки Діогена принесли на батьківщину, яка потер­пає від економічної кризи вже котрий рік, бодай де­щицю радості й оптиміз­му. І щиро визнавали піс­ля матчу, що грали для свого народу.

На тлі гучних святку­вань в Елладі перемоги своїх улюбленців та газет­них заголовків «Уроды!» в Росії практично непоміт­ним залишився той факт, що збірна Чехії опинила­ся на чільному місці тур­нірної таблиці. І стала першою збірною, яка ви­грала груповий турнір з негативною різницею за­битих і пропущених м’ячів! Ось так, програв­ши 1:4 росіянам стартовий матч на Євро, чехи потім «тихою сапою» з двома мі­німальними перемогами дісталися плей-оф.

Група «В»

У другому квартеті до ігр на вибування дістався бодай один прогнозова­ний фаворит. Бундестім підтвердив свій статус од­ного з претендентів на підсумкову перемогу на турнірі, не втративши на груповій стадії жодного очка. Навіть в останній грі з данцями, яка для під­опічних Йоахіма Льова не мала практично жодного турнірного значення, нім­ці не дозволили собі грати «в півноги».

Натомість в іншому матчі, між голландцями і португальцями, вирішу­валася доля другої путів­ки до чвертьфіналу від цієї групи. За умови пере­моги німців у паралельно­му матчі шанси при пев­них розкладах на продо­вження боротьби мали навіть представники Кра­їни тюльпанів, яких до по­чатку континентальної першості взагалі зарахо­вували до претендентів на чемпіонство. Втім, «помаранчеві» в фіналь­ній частині стартували з доволі несподіваної по­разки від скандинавів. У наступній грі проти Ні­меччини Нідерланди ціл­ком заслужено програли, а у вирішальному поєдин­ку проти португальців уже не змогли стрибнути вище голови. Та ще й на біду в піренейців Крішті­ано Роналду розігрався. Тож якщо португальці й справді «впіймали» ку­раж, ця команда може да­леко піти. Принаймні, чвертьфінальний бар’єр в особі чехів не виглядає для них нездоланним.

Група «С»

Насправді, група «С» виявилася найбільш про­гнозованою – далі турнір­ним шляхом рухаються найтитулованіші коман­ди квартету. Хорвати спробували втрутитися в розподіл місць, на старті невимушено перегравши острів’ян, але, як засвід­чив подальший перебіг подій, ірландці виявилися чи не найслабшою збір­ною турніру. Тож потім іспанці з італійцями так само без проблем взяли в них «свої» очки. Вирі­шальним став поєдинок останнього кола, коли хорвати, у випадку ре­зультативної нічиєї з іс­панцями, могли забезпе­чити собі друге місце в групі. Однак піренейці на­солити апеннінцям не схотіли, тож до гри підійшли відповідально. «Червона фурія» здобула хоч і нелегку, але впевне­ну перемогу над балкан­цями, яким лишилося хіба що високо підняв-ши голову повертатися додому.

Група «D»

На щастя, після закін­чення групового турніру українській збірній не до­ведеться пережити об­струкцію, аналогічну їх­нім російським колегам. Наші хлопці відіграли щиро, з душею, до судом у м’язах, до останньої секун­ди намагаючись здобути заповітну путівку до чвертьфіналу. Передмат­чевий розклад поєдинку з англійцями змушував під­опічних Олега Блохіна шу­кати щастя біля воріт су­перника. Усі побоювання, що «синьо-жовті» бояти­муться суперника, не впо­раються з психологічним тиском, не витримають фі­зичних навантажень вия­вилися марними! Ми «зро­били» родоначальників футболу! Відверто перегра­ли в усіх компонентах, за винятком головного… Пе­ревагу британців зафіксу­вало лише табло на «Донбас-Арені», де висві­тився фінальний рахунок 1:0 не на нашу користь.

Звичайно, можна довго нарікати на «нефарто­вість» донецького стадіо­ну, підсліпуватість чи банальну упередженість арбітра, який не помітив «чистий» гол Девіча та й у багатьох випадках свис­тів не на нашу користь. Але насправді це нічого не змінить – хіба що в пер­спективі футбольні чи­новники нарешті згля­нуться на звідусюдні во­лання про необхідність уведення відеоповторів.

 

 ЄВРОПЕЙСЬКИЙ  ХЕТ-ТРИК ХАРЛАН

 На чемпіонаті Європи з фехтування в італійсько­му Ліньяно за нагороди турніру змагалися пред­ставники 30 команд континенту. Вітчизняні майс­три шаблі повертаються додому із «золотом» та «бронзою».

 Причому наша провідна шабліс­тка, олімпійська чемпіонка Оль­га Харлан в індивідуальних зма­ганнях утретє поспіль зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани! Після «золота» 2009 року в Пловдиві (Болгарія) і 2011-го в Шеффілді (Великобри­танія) наша спортсменка знову стала чемпіонкою Європи – у фі­налі українка з рахунком 15:14 перемогла Вассіліку Вугіуку з Греції.

З таким же рахунком заверши­лись і переможні зустрічі шаб­ліста Андрія Ягодки, який у 1/8 та 1/4 фіналу здолав господарів турніру Массімільяно Муроло та Дієго Оччузі відповідно. А от у півфіналі українець поступився французу Боладе Аппіті з рахун­ком 10:15 і став бронзовим при­зером континентальної пер­шості.

 

 

 ПЛЮС ПУТІВКИ НА ОЛІМПІАДУ

 У словенському Цельє завершився Кубок Європи з дзюдо, який став для збірної України контрольним стартом перед Олімпійськими іграми в Лондоні.

 Україна виявилася третьою в медальному заліку Кубка Євро­пи, завоювавши дві золоті (Станіслав Бондаренко й Артем Блошенко), одну срібну (Наталія Смаль) і чотири бронзові (Мари­на Черняк, Марія Буйок, Ірина Кіндзерська та Артем Василен­ко) нагороди.

Окрім того, турнір визначив ще двох членів української олімпій­ської команди. У ваговій кате­горії 90 кг за участь в Олімпійсь­ких іграх боролися три ук­раїнські спортсмени: Роман Гон­тюк, Вадим Синявський та Ва­лентин Греков. Кращий резуль­тат продемонстрував дворазо­вий призер Олімпійських ігор Роман Гонтюк, який лише в golden score півфіналу посту­пився росіянину Магомеду Ма­гомедову. Після цього старший тренер чоловічої збірної Украї­ни Віталій Дуброва зняв Романа з турніру, оскільки необхідний для потрапляння на Олімпіаду результат уже був досягнутий.

Путівку до Лондона у ваговій ка­тегорії 100 кг виборювали Артем Блошенко та В’ячеслав Денисов. Артем Блошенко впев­нено дістався фіналу і став пере­можцем турніру, а відтак здобув місце в олімпійській збірній Ук­раїни.

 

 

 ЗОЛОТИЙ ФІНІШ НАШОГО КВАРТЕТУ

 У третьому етапі Кубка світу з академічного веслу­вання, що проходив у німецькому Мюнхені, взяли участь 450 спортсменів з 26 країн світу. Українська парна жіноча четвірка здобула «золото» змагань!

 Для квартету наших дівчат у складі Яни Дементьєвої, Анас­тасії Коженкової, Катерини Тара­сенко та Наталії Довгодько це «золото» стало вже другим у цьо­му сезоні. Здобувши посеред дистанції помітну перевагу над суперницями, українки до фінішу вже не дозволили наздогнати себе ні господаркам змагань, ані представницям Великої Британії, яким дісталися бронзові медалі.

 СТОРІНКУ ПІДГОТУВАВ ВОЛОДИМИР ПОЛЄТАЄВ, СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «ПВ»

 

26.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання