« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Металурги піднімали гирі, грали у футзал і волейбол

Металурги піднімали гирі, грали у футзал і волейбол

В останній місяць весни у Запоріжжі в легкоатлетичному манежі ВАТ «Запоріжсталь» і спортзалах «Динамо» та «Юність» пройшов перший етап фінальних змагань XXII робітничої спартакіади, яку проводить Центральний комітет Профспілки металургів і гірників України. 619 спортсменів із 31 підприємства ГМК прибули на запорізьку землю, аби помірятися силами у волейболі, гирьовому спорті та футзалі. У во­лейболі на перемогу претендували 20 колективів, гирьовому спорті – 24 команди, а у футзалі кращих визначали з-поміж 27 команд.

 На урочистому від­критті спартакі­ади учасників ві­тали голова ЦК ПМГУ, почесний президент ФСК «Мета­лург» Володимир Казачен­ко, керівник управління ЦК, член мандатної комі­сії спартакіади Валентин Чумаченко, голова ЦФСК «Металург» Олександр Слюсаренко, голова проф­спілкового комітету ПМГУ ВАТ «Запоріжсталь» Лео­нід Анісімов, директор спорткомплексу, голова СК «Металург» Володи­мир Ямщиков та ін.

Традиційно змагання проводилися у трьох гру­пах. До першої ввійшли підприємства з кількістю працюючих понад 10 тисяч, до другої – понад 5000 осіб, а у третій були представле­ні підприємства чисельніс­тю до 5000 трудящих.

Серед гравців у футзал розгорнулися баталії, гід­ні й «великого футболу». У першій групі перемогу здобули представники «АрселорМіттал Кривий Ріг», друге місце посіла ко­манда «Запоріжсталі», тре­тє – Маріупольського ме­талургійного комбінату імені Ілліча. Лідерами другої групи виявилися гравці з Інгулецького ГЗК, на другому місці – «Дні­проспецсталі», а третіми фінішували представники Нікопольського заводу фе­росплавів. Команда «Макі­ївкокс» стала переможцем змагань у третій групі. Зі «сріблом» повернулися до­дому спортсмени Запорізь­кого залізорудного комбі­нату, з «бронзою» – Доку­чаєвського флюсо-доломітного комбінату.

Волейбольні баталії, які відбувалися в залах ма­нежу Запоріжсталі, не за­лишили байдужими на­віть персонал установи: працівники спорткомп­лексу емоційно підбадьо­рювали гравців. У першій групі кращими волейбо­лістами стали спортсмени ММК імені Ілліча, други­ми виявилися гравці «За­поріжсталі», на третьому місці фінішувала команда комунального підприєм­ства «Вода Донбасу». Під­сумковий протокол у дру­гій групі очолила команда Нікопольського заводу фе­росплавів, другими стали представники «Дніпроспецсталі», третіми – во­лейболісти Центрального ГЗК. У третій групі лідиру­вали гравці новостворено­го підприємства «Збагачу­вальна фабрика Свято-Варварівська» філії ПрАТ «Донецький метзавод». Прикметно, що до перемо­ги підлеглих привів дирек­тор фабрики С. Василенко, який виступав у складі ко­манди під № 10! Другу схо­динку п’єдесталу пошани посіли представники Запо­різького титано-магнієвого комбінату, третю – Макіївської філії Єнакіїв­ського метзаводу.

Змагання з гирьового спорту проходили у 5 ваго­вих категоріях: до 60, 70, 80, 90 кілограмів і понад 90 кг. У першій групі за загаль­ним результатом перемо­гли представники ММК імені Ілліча. Друге місце вибороли атлети ЗМК «За­поріжсталь», третє – Пів­нічного ГЗК. У другій групі перше місце посіла коман­да Орджонікідзевського ГЗК, друге – «Дніпроспец­сталі», третє – Марганець­кого ГЗК. Лідери третьої групи – спортсмени Макіїв­ського метзаводу, другими виявилися представники Докучаєвського флюсо-доломітного комбінату, третіми – Макіївської філії Єнакіївського метзаводу.

Варвара СМИРНОВА

Фото автора

 

 ЮВІЛЕЙНА СПАРТАКІАДА ШЛЯХОВИКІВ

 Шляховики Закар­паття, які активно займаються фізич­ною культурою і спор­том, на центральному стадіоні міста Хуст провели ювілей­ну Х галузеву спарта­кіаду. У змаганнях узяли участь 170 спортсменів у складі 12 команд виробничих підрозділів.

 На урочистому відкритті змагань учасників приві­тали директор ДП «Закар­патський облавтодор» Іван Горба, голова об’єднаної профспілкової орга­нізації працівників шляхо­вих господарств Іван Ко­пинець, голова обласної ради ФСТ«Спартак» Ан­тон Яцина.

У змаганнях із міні-футболу й настільного тенісу пере­могла команда Хустської дорожньо-експлуатаційної дільниці. У легкоатлетично­му кросі не було рівних спортсменам Кіровського кар’єру, а в турнірі з шашок перемогу здобула команда Рахівської ДЕД. У гирьово­му спорті перше–третє міс­ця поділили між собою ко­манди Хустського райавто­дору, Кіровського кар’єру та Хустської ДЕД, а в арм­рестлінгу – Свалявського й Хустського райавтодорів та Хустської ДЕД.

За підсумками шести видів спартакіади перше загаль­нокомандне місце посіли спортсмени Хустської дорожньо-експлуатаційної дільниці. На другому місці – команда Кіровського кар’єру, на третьому – збір­на команда ДП «Закарпат­ський облавтодор» та Служби автодоріг. Призери в командному та індивіду­альному заліках, а також в окремих видах спорту були нагороджені кубками, ме­далями та дипломами ор­ганізаторів спартакіади.

Сергій Баранчиков,

Закарпаття


 СОРОКА ОТРИМАВ НАГОРОДУ

 У щойно відкритому ново­му Олімпійському домі отримав заслужену наго­роду дзюдоїст Володимир Сорока, якого визнано кра­щим спортсменом квітня в Україні. Наставника спортсмена Анатолія Ка­лінського було визнано най­кращим тренером місяця.

 Експертна комісія Націо­нального олімпійського ко­мітету України визнала Во­лодимира спортсменом мі­сяця за вдалий виступ на чемпіонаті Європи, де він здобув «срібло» та «бронзу» у ваговій категорії до 73 кг.

Вручаючи статуетку, диплом і грошову винагороду, президент НОК України Сергій Бубка побажав спортсменові підійти у най­кращій своїй формі до ігор XXX Олімпіади в Лондоні та поповнити свою колекцію олімпійською медаллю.

Для Володимира Сороки подібне визнання вже дру­ге у спортивній кар’єрі – у січні 2009 року дзюдоїст був удостоєний цього зван­ня за перемогу на Кубку світу.

 

 

 ПРОКОПЧУК – СПОРТСМЕНКА ТРАВНЯ

 Юлія Прокопчук ви­знана найкращою спортсменкою Украї­ни в травні, а її на­ставника Андрія Ру­денка названо найкра­щим тренером місяця.

 Як уже інформували «ПВ» своїх читачів, на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду Юлія Прокопчук здобула золоту нагороду в індивіду­альних змаганнях на 10-метровій вишці, а також за­воювала «срібло» у дуеті з Вікторією Потєхіною у синхронних стрибках.

 

 ПЕРЕМОГА САЛАДУХИ У РАБАТІ

 Наприкінці травня у Рабаті (Марокко) проходив етап Світо­вої серії з легкої атлетики, у якому взяли участь представ­ники України.

 На цьому етапі вперше цьо­го року вийшла на старт змагань «Діамантової ліги» Ольга Саладуха. Перемож­ниця «діамантової гонки»–2011 у потрійному стрибку могла розпочати сезон іще 11 травня на першому етапі «Діамантової ліги» в япон­ській Досі, проте вирішила не поспішати й стартувала на турнірі в Рабаті.

У першій спробі українка здолала 14,48 м, які стали «срібними» для колумбійки Катерини Ібаргуен. Усі на­ступні стрибки Саладухи пе­ревищили позначку 14,6 м, а найдальший із них забез­печив Ользі перемогу з ре­кордом змагань – 14,75 м.

Українка Анна Ярощук фіні­шувала другою на дистанції 400 м з бар’єрами, а на дис­танції 800 м Наталія Лупу здобула «бронзу».

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

12.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання