« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

МКП: ПРОФСПІЛКИ ВИСТУПАЮТЬ ЗА МИР

МКП: ПРОФСПІЛКИ ВИСТУПАЮТЬ ЗА МИР

Після незаконного та жорстокого вторгнення РФ в Україну збройні конфлікти спалахують у всіх регіонах світу. Наразі тривають близько 60 конфліктів з мільйонами жертв.

За останні роки 25 млн людей були змушені стати біженцями за межами своєї країни, ще де­сятки мільйонів переміщені всередині країни, причому переважна більшість з них – у менш благополучних країнах.

У час, коли глобальна напруженість, посиле­на війною путіна, є високою, профспілки, як най­більша демократична і представницька сила на землі, перебувають на передньому краї захисту демократії, забезпечення прав, запобігання збройним конфліктам і подолання руйнівного впливу війни на життя людей.

У цей Першотравень 2022 року ми знову під­тверджуємо нашу прихильність до миру та соці­альної справедливості, необхідної для його за­безпечення. Це має бути побудовано на фунда­менті нового суспільного договору: робочі місця, права, заробітна плата, соціальний захист, рів­ність та інклюзія. Ми вітаємо наполегливу робо­ту наших профспілкових колег у зонах конфлік­тів щодо надання гуманітарної допомоги, при­йому біженців та усунення причин конфліктів. Ми також вітаємо роботу тих, хто нині живе у мирних умовах, щоб досягти соціальної справед­ливості й тим самим закласти основи загальної безпеки.

Сила наших принципів та цінностей відпові­дає силі нашої організації та нашої рішучості зміцнювати владу трудящих. Кожен працівник, який вирішив вступити до профспілки, зміцнює цю силу та збільшує нашу колективну міць як руху, який існує для того, щоб зберегти досягнен­ня профспілкової діяльності минулих років та продовжити їх у майбутньому. Саме так ми змо­жемо побудувати та забезпечити мир.

МІЖНАРОДНА КОНФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК

 

МИ ВІРИМО, ЩО ДОБРО, СПРАВЕДЛИВІСТЬ І ЖИТТЯ ПЕРЕМОЖУТЬ!

Звернення

до членів профспілок з нагоди Дня праці

Шановні спілчани!


День праці – свято миру і вільної праці, яке відзначають профспілки і трудящі у 135 країнах світу. В цей день вони демонструють єдність, солідарність і спроможність захис­тити свої соціально-економічні та трудові права, прагнення жити в мирному, демократичному суспіль­стві, де поважають і дотримуються прав людини. До 2017 року 1 травня відзначалося в нашій країні як Міжнародний день солідарності трудящих, пізніше – як День праці.

Цього року українці змушені від­значати День праці в умовах росій­ської військової агресії, коли ця дата затьмарена патологічною жор­стокістю окупантів і тисячами без­невинних жертв серед цивільного населення, багато людей втратили свої домівки і робочі місця, засоби до існування. Майже 10 млн грома­дян стали вимушеними переселен­цями у власній країні. Ворог по­стійно обстрілює об’єкти критичної інфраструктури, намагаючись на­нести максимальні економічні збитки, зруйнувати економічний потенціал Української держави, зламати дух захисників нашої кра­їни, посіяти паніку й недовіру до влади та Збройних Сил України. Але ми свідомі того, що з честю пройдемо воєнні випробування, які випали на долю нашого народу. Ми пишаємося подвигами наших за­хисників і віримо в нашу Перемогу.

З перших днів війни ФПУ, всі проф­спілкові організації та члени проф­спілок фінансово підтримують Збройні Сили України, Гуманітар­ний штаб ФПУ надає допомогу ви­мушено переміщеним особам. Че­рез профспілкові санаторії, готелі, гуртожитки пройшли понад 270 тис. осіб, постійно перебувають у цих закладах 5 тисяч. Завдяки без­перервній роботі з нашими закор­донними партнерами нам вдалося акумулювати понад 50 млн грн для підтримання вимушено переміще­них осіб, передати нужденним 40 тонн продовольства, ліків, предме­тів першої необхідності. І ця робота продовжується.

Пріоритетами нашої діяльності під час воєнного стану залишаються якісне виконання працівниками посадових обов’язків на трудовому фронті, сприяння роботі переміще­них підприємств, дотримання прав та гарантій працівників, безпечна праця і зайнятість, що вирішують­ся на законодавчому рівні в діалозі із соціальними партнерами.

За нинішніх умов нашою єдино вірною дією в День праці є зміцнення обороноздатності країни, волонтер­ська допомога захисникам, гумані­тарна допомога нужденним і по­страждалим від бойових дій. Разом з тим, ми сповідуємо цінності, при­таманні всім демократичним, соці­альним країнам: право на гідну працю та її оплату, соціальні пра­ва, безпечні умови праці, мир, де­мократію.

Вірю, що настане день, коли ми знову пройдемо профспілковою хо­дою вулицями наших міст під мир­ним небом, відстоюючи справедли­ві цінності. А поки що спільними зусиллями наближаємо таку бажа­ну для нас усіх Перемогу.

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ,

ГОЛОВА ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

 

ОСВІТЯНИ ЄВРОПИ СОЛІДАРНІ З БІЖЕНЦЯМИ З УКРАЇНИ

25 квітня відбувся он­лайн семінар Європейського комітету профспілок освіти з пи­тань солідарності з ви­мушеними біженцями з України, які стали таки­ми внаслідок війни.

У міжнародному заході взяли участь понад 40 представників єв­ропейських країн.

Президент ЄКПО Ларрі Фланаган та європейський директор ЄКПО Сьюзан Флокен розповіли учасни­кам заходу про діяльність ЄКПО щодо підтримки українських бі­женців. Слово для виступу від України мав голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, який поінформу­вав європейських колег про кри­тичну ситуацію в державі, в тому числі у сфері освіти, а також про проблеми внутрішньо переміщених освітян, роботу педагогічних пра­цівників в умовах воєнного стану та діяльність Профспілки із захисту прав і гарантій спілчан.

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

30.04.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання